Satechi M1 Wireless Mouse Review: draagbaar genoeg om in een zak te bewaren

Inhoudsopgave:

Satechi M1 Wireless Mouse Review: draagbaar genoeg om in een zak te bewaren
Satechi M1 Wireless Mouse Review: draagbaar genoeg om in een zak te bewaren
Anonim

Bottom Line

De Satechi M1 Bluetooth-muis is een goede keuze voor iPad-bezitters met een beperkt budget. Deze draadloze muis is klein en oplaadbaar, dus hij is klaar om te gaan, waar er ook werk gedaan moet worden.

Satechi Aluminium M1 Bluetooth draadloze muis

Image
Image

We hebben de Satchi M1 Bluetooth-muis gekocht zodat onze recensent hem op de proef kon stellen. Blijf lezen voor de volledige productreview.

Bluetooth-muizen zijn eindelijk compatibel met iPads, maar het is niet nodig om er veel geld voor neer te leggen. De Satchi M1 Bluetooth-muis is een budgetvriendelijke optie voor mensen die niet willen dat nog een dure gadget rondhangt om stof te verzamelen. Deze draadloze muis heeft een eenvoudig, tweehandig ontwerp dat iedereen kan gebruiken en maakt direct verbinding met iPads. Ik was sceptisch over het gebruik van een muis met mijn iPad, dus ik heb 12 uur besteed aan het testen van deze handige kleine man.

Ontwerp: eenvoudige tweehandige build

De M1 Bluetooth-muis heeft een soepel, minimaal ontwerp. Het is niet voor beide handen gevormd, dus het is een goede optie voor linkshandige mensen. Ze kunnen de secundaire klik omschakelen naar de linkerknop in de trackpad- en muisinstellingen van de iPad. De muis heeft een eenvoudig ontwerp met slechts twee knoppen. Kartelen op het scrollwiel zorgt voor een beetje textuur en wrijving.

Ik zou de kleine muis op een tabletstandaard kunnen plaatsen als ik hem niet nodig had.

De muis wordt opgeladen via een meegeleverde USB-C-kabel. De poort zit aan de voorkant van de muis, dus opladen tijdens gebruik is geen probleem. Er zijn vier kleuropties, waaronder goud, roségoud, zilver en spacegrijs, dus de muis zal er goed uitzien naast een iPad.

Image
Image

Prestaties: Werkt goed met iPads

Met zo'n eenvoudig ontwerp redeneerde ik dat de M1 Bluetooth-muis niet moeilijk te gebruiken zou zijn. Ik sloeg de instructies over, drukte een paar seconden op de kleine knop aan de onderkant en mijn iPad vond de muis. De knoppen klikken een beetje zwaar, wat ik persoonlijk de voorkeur geef.

De cursor volgt soepel genoeg zonder een muismat die ik niet stoorde.

De M1 Bluetooth-muis is een optische muis, dus hij zou baat hebben bij een muismat. De cursor volgt soepel genoeg zonder een muismat die ik niet stoorde.

Image
Image

Deze muis is vrij klein. Ik zou de kleine muis op een tabletstandaard kunnen plaatsen als ik hem niet nodig had. Het past in alle zakken van mijn rugzak. Het heeft een eenvoudig ontwerp dat duurzaam genoeg aanvoelt om een beetje reizen te overleven.

Een ding dat ik miste was het gebrek aan traagheid. Als ik stop met scrollen met de muis, stopt het scherm meteen met scrollen. Traagheid is een functie op Apple-apparaten zoals iPhones en iPads die reageert op de hoeveelheid druk en blijft scrollen.

Een ding dat ik miste was het gebrek aan traagheid. Als ik stop met scrollen met de muis, stopt het scherm meteen met scrollen.

Aangezien het scrollen door lange pagina's omslachtiger is met de muis dan op de iPads, merkte ik dat ik veel naar het scherm reikte.

Comfort: niet ideaal voor intensief gebruik

Omdat de Satechi M1 Bluetooth-muis geen traagheid heeft, is scrollen al omslachtig. Het gekartelde metalen scrollwiel voegt nog een element van ongemak toe. Het is te schurend en de extra wrijving is niet nodig.

Image
Image

De muis is te klein en te rond om veel handondersteuning te bieden. Het gebruik van een handpalmgreep met deze muis legde veel druk op mijn pols, tenzij ik me in de perfecte hoek bevond. Ik moest de gewoonte doorbreken om mijn hand op de muis te laten rusten en in plaats daarvan een vingertopgreep te gebruiken. Dat was comfortabeler, maar nog steeds niet ideaal voor lange tijd of taken die veel muisgebruik vereisten. Het is zelfs voor mij aan de kleine kant, dus mensen met grote handen zouden een andere optie moeten overwegen.

Prijs: Goedkoop maar onnodig

De M1 Bluetooth-muis is redelijk geprijsd op ongeveer $ 30. Het maakt gemakkelijk verbinding met iPads, vereist geen batterijen en doet alles wat je van een standaardmuis zou kunnen vragen. Alleen omdat de prijs laag is, wil nog niet zeggen dat het een goede prijs is.

Image
Image

Deze muis voegt niet veel functionaliteit toe aan iPads en is oncomfortabel om langdurig te gebruiken. Dit is het type muis dat ik zou kopen om er zeker van te zijn dat ik echt een muis met mijn iPad zou gebruiken. Nadat hij kapot was gegaan, als ik nog steeds een muis wilde, dan is het de moeite waard om een betere te kopen.

Satechi M1 Bluetooth-muis versus magische muis

De Satechi M1 Bluetooth-muis is een fatsoenlijk product voor mensen met een beperkt budget. Dankzij de oplaadbare batterij gaat hij niet dood tijdens het werk en kan hij zelfs tijdens gebruik worden opgeladen. Als iemand alleen de toegankelijkheid nodig heeft die een muis biedt, dan zal deze muis de klus klaren.

Voor gebruikers die meer uit de muis willen, zou ik de Apple Magic Mouse 2 aanbevelen. De Magic Mouse 2 maakt multi-touch-bewegingen mogelijk en heeft traagheid tijdens het scrollen. Deze functies zorgen ervoor dat de muis natuurlijker aanvoelt bij gebruik met iPads. De cursor heeft contextuele interacties, dus het is gemakkelijk om te leren hoe de cursor zal reageren. De Magic Mouse 2 kost tot $ 100, afhankelijk van de kleurkeuze, maar die prijs staat gelijk aan een enorm verschil in functionaliteit.

Gebruiksvriendelijk en efficiënt

De Satechi M1 Bluetooth-muis is een gebruiksvriendelijke budgetoptie die de klus klaart. De muis is compact en oplaadbaar, dus hij is gemakkelijk mee te nemen waar je iPad ook heen gaat.

Specs

  • Productnaam Aluminium M1 Bluetooth draadloze muis
  • Product Merk Satechi
  • MPN ST-ABTCM
  • Prijs $30.00
  • Releasedatum mei 2019
  • Gewicht 6.20 oz.
  • Productafmetingen 4,37 x 2,25 x 1,25 inch.
  • Kleur goud, roségoud, zilver, ruimtegrijs
  • Garantie 1 jaar
  • Compatibiliteit Mac, iOS 13, Windows, Android, Chrome OS
  • Verbindingsopties Bluetooth 4.0, USB-C

Aanbevolen: