Hoe Blondy Baruti mensen in staat stelt hun aanwezigheid op sociale media te controleren

Inhoudsopgave:

Hoe Blondy Baruti mensen in staat stelt hun aanwezigheid op sociale media te controleren
Hoe Blondy Baruti mensen in staat stelt hun aanwezigheid op sociale media te controleren
Anonim

Op 10-jarige leeftijd liep Blondy Baruti meer dan 500 mijl met zijn moeder en zus om te ontsnappen aan de burgeroorlog in Congo. Snel vooruit naar vandaag, en hij is nu de CEO van een app voor sociale media waarmee gebruikers hun inhoud beter kunnen beheren.

Baruti richtte in 2018 BePerk op. Het is een platform voor sociale media dat in mei officieel voor het publiek is gelanceerd en gebruikers volledige controle over hun inhoud biedt om onder andere pesten, angst, stress en druk op sociale media te minimaliseren.

Image
Image
Blondy Baruti.

BePerk

Baruti werd geïnspireerd om BePerk te lanceren nadat hij zag dat er behoefte was aan meer persoonlijke controle over wat gebruikers online zien en delen. In de app kunnen gebruikers de lengte van hun berichten die zichtbaar zijn voor het publiek wijzigen, hun volgers en volgtellingen verbergen, herinneringen instellen om sociale pauzes te nemen en activiteit op hun accounts volgen. Het platform heeft ook ouderlijk toezicht en tik-om-te-lezen-mogelijkheden.

"Ik was de lastige algoritmen beu en hoe de reguliere sociale-mediaplatforms zoals Instagram en Facebook dicteren wat ze willen dat je ziet, "vertelde Baruti Lifewire in een telefonisch interview. "Er zijn veel psychische problemen rond sociale media, vooral voor jonge kinderen omdat ze zichzelf vergelijken met wat ze zien. Ik heb het gevoel dat we als samenleving niet genoeg controle hebben over ons leven op sociale media; daarom heb ik BePerk."

Snelle feiten

Name: Blondy Baruti

Leeftijd: 30

Van: De Democratische Republiek Congo

Favoriete game(s) om te spelen: FIFA

Belangrijk citaat of motto: "Hoop. Geloof. Geloof."

Van burgeroorlog in Congo tot Hollywood

Baruti verhuisde voor het eerst naar de VS met een basketbalbeurs. Hij speelde bal in Arizona tijdens de middelbare school voordat hij zijn sportcarrière voor een jaar voortzette aan de Universiteit van Tulsa, waar hij een Bachelor of Science-graad behaalde in bedrijfskunde en management.

"Na mijn eerste jaar op de universiteit had ik mijn rechterenkel bezeerd, dus dat was het einde van [basketbal]", zei Baruti. "Ik moest een andere passie vinden. Ik besloot een boek te gaan schrijven."

Die autobiografie die Baruti tijdens zijn bachelorcarrière begon te schrijven, werd in 2018 gepubliceerd bij Simon & Schuster. Het ongelooflijke waargebeurde verhaal van Blondy Baruti: mijn onwaarschijnlijke reis van Congo naar Hollywood beschrijft Baruti's leven van zijn kindertijd tot het grote scherm en nu het ondernemerschap.

Baruti's traject naar ondernemerschap en acteren was onwaarschijnlijk als een ontsnapte burgeroorlog, maar hij is dankbaar voor zijn successen. Hij kreeg een kleine rol in Guardians of the Galaxy Vol. 2 als Huhtar, en terwijl hij BePerk leidt, jaagt hij ook zijn acteerdromen in Hollywood na.

Een andere reden waarom Baruti BePerk heeft gebouwd, is dat hij de zwarte gemeenschap wil laten zien dat minderheden meer kunnen dan sporten of het verkeerde pad in het leven volgen. Hij hoopt dat het bouwen van dit sociale-mediaplatform jongere zwarte mensen inspiratie en motivatie zal geven om een technologische carrière aan te gaan en hun sociale aanwezigheid te vergroten via een neutraal platform.

"Ik wilde iets bouwen dat de volledige macht in handen van de gebruikers legt en hen laat beslissen hoe ze zichzelf willen presenteren op sociale media en hoe lang iemand hun inhoud mag bekijken", zei Baruti.

Geloof en Triomf

Als oprichter van een minderheid zei Baruti dat hij vanwege zijn ras niet veel uitdagingen was tegengekomen bij het bouwen van zijn app. BePerk is goed ontvangen door gebruikers en Baruti hoopt dat het platform de komende jaren gebruikers van alle rassen zal aantrekken.

"Het ding over deze app is natuurlijk dat de wereld zal weten dat iemand van kleur het heeft gebouwd, maar dat is niet de enige boodschap die we proberen uit te brengen," zei Baruti. "De wereld zal weten dat een zwarte man deze app heeft gemaakt."

Baruti zei dat zijn team klein maar machtig is, maar dat hij het aantal werknemers van BePerk niet heeft kunnen uitbreiden zonder investeringsfinanciering. Baruti financiert BePerk zelf, maar hij wil binnenkort wat startkapitaal binnenhalen.

Image
Image
Blondy Baruti.

BePerk

"Het is heel moeilijk om financiering te krijgen, tenzij je jezelf eerst bewijst," zei Baruti. "Op dit moment doe ik het helemaal alleen. Ik betaal mijn team uit mijn zak."

Het lanceren van een social media platform is een van Baruti's grootste overwinningen geweest, zei hij. Hij had nooit gedacht dat zijn leven zou zijn wat het nu is, "Toen ik 10 was, zat ik midden in een oorlog. Voor mij heeft mijn geloof in de Heer me geholpen te winnen", zei Baruti. "Als ik de ideeën die ik in mijn hoofd had tot leven zie komen, dat is een overwinning voor mij."

Dit jaar wil Baruti het aantal gebruikers van BePerk de komende zes maanden vergroten en influencers aantrekken om de zichtbaarheid van het platform te vergroten. Bovenal wil hij kinderen inspireren die ervaren wat hij als kind heeft meegemaakt om gemotiveerd te blijven en er triomfantelijk uit te komen.

"Ik wil dat BePerk de hoop over de hele wereld vertegenwoordigt. Ik wil dat kinderen die doormaken wat ik heb meegemaakt, weten dat als Blondy het heeft overleefd en een app heeft gemaakt die wereldwijd wordt gebruikt, er ook voor hen nog hoop is, " zei Baruti.

Aanbevolen: