De 5 beste Roku-tv's van 2022

Inhoudsopgave:

De 5 beste Roku-tv's van 2022
De 5 beste Roku-tv's van 2022
Anonim

Roku is slechts een van de vele streaminghub-services die beschikbaar zijn voor smart-tv's, en ze maken ook streaming-apparaten om eenvoudige tv's om te zetten in web-enabled units. Met het platform krijg je toegang tot honderdduizenden apps zoals Netflix, Disney+ en Spotify, en het gestroomlijnde startmenu bewaart je favoriete apps en de ingangen van het afspeelapparaat op één handige, gemakkelijk toegankelijke plek. Dit betekent dat u niet hoeft te proberen HDMI-ingangslocaties te onthouden of door verwarrende menu's te navigeren. TCL is een van de topmerken voor Roku-compatibele televisies, hoewel anderen zoals Hisense het platform ook gebruiken. TCL is ook de koning van betaalbare smart-tv's en biedt budgetvriendelijke modellen die nog steeds alle functies bieden die u mag verwachten voor home-entertainment, zoals 4K-resolutie, geweldig geluid en spraakbediening.

Veel Roku-tv's gebruiken een mobiele app om van je smartphone of tablet een spraakgestuurde afstandsbediening te maken, maar ze kunnen ook worden aangesloten op een externe slimme luidspreker zoals de Amazon Echo Dot of de Google Nest Hub Max voor uitgebreidere bediening. Deze tv's zijn verkrijgbaar in een breed scala aan schermformaten, zodat je een geweldige tv kunt kopen die in vrijwel elke ruimte past, van een kleine studentenkamer tot een groots thuisbioscoop. We hebben onze topkeuzes hieronder afgerond en hun functies uitgesplitst om u te helpen beslissen welke de perfecte upgrade of de eerste Roku TV is.

Beste algemeen: TCL 50S535 50-INCH 4K QLED Roku TV

Image
Image

TCL heeft zichzelf gevestigd als een van de topfabrikanten van Roku-compatibele televisies, en de 50-inch 5-serie zet die erfenis voort. Dit model maakt gebruik van door Samsung gepopulariseerde QLED-technologie en een geheel nieuwe verwerkingsengine om een verbluffende 4K UHD-resolutie te produceren met Dolby Vision HDR-ondersteuning en meer dan 1 miljard kleuren voor meer levensechte beelden. Het scherm heeft ongeveer 80 contrastcontrolezones om diepe, inktzwarte tinten en helder, schoon wit te creëren voor verbeterd contrast en detaillering, en de ultrasmalle rand geeft je een beeld van rand tot rand voor een meer meeslepende ervaring. Console-gamers zullen dol zijn op de automatische spelmodus, die detecteert wanneer je console is aangesloten en ingeschakeld, de beeldinstellingen en verversingsfrequenties aanpast om invoervertraging en schermscheuren te verminderen.

Als je een virtuele assistent gebruikt, kun je een externe slimme luidspreker aansluiten zoals de Amazon Echo of Google home voor handsfree spraakbediening; je kunt de Roku-app ook downloaden naar je mobiele apparaat om spraakopdrachten te gebruiken om door inhoud te bladeren. Met het Roku-platform zijn al je invoerverbindingen en apps samen in een enkel, vereenvoudigd hubmenu, waardoor het niet meer nodig is om invoer te onthouden en door verwarrende lijsten te navigeren om een film of show te vinden om te bekijken. De achterkant van de tv heeft geïntegreerde kabelbeheerkanalen om je snoeren en kabels georganiseerd te houden, evenals 4 HDMI-ingangen, zodat je al je favoriete gameconsoles en afspeelapparaten tegelijk kunt aansluiten.

Beste budget: TCL 40S325 40-inch 1080p Smart TV

Image
Image

Maak je geen zorgen als je met een beperkt budget winkelt; TCL's 40S325 heeft een 40-inch FullHD 1080p-scherm met een verlicht LED-paneel. Het beeld zelf blaast de duurdere modellen misschien niet uit het water, maar het scherm met Full HD-resolutie biedt nog steeds een heldere en plezierige kijkervaring. Om verbinding te maken met een van Roku's online ervaringen, beschikt de tv ook over ingebouwde Wi-Fi.

Als u een van uw favoriete randapparatuur wilt aansluiten, heeft de televisie drie HDMI-poorten, één composiet A/V-ingang, een digitale optische audio-uitgang, een 3,5 mm audio-uitgang en RF-ingang. Een bescheidener aanbod dan de andere opties op deze lijst, we raden de 40S325 aan als je een upgrade nodig hebt en er nu een nodig hebt. Anders raden we je aan enkele van onze 4K-aanbevelingen te bekijken voor een tv die iets langer meegaat.

Beste uitgave: TCL 75Q825 75-inch 8-serie QLED 4K TV

Image
Image

Als je wat meer wilt uitgeven om alle functies te krijgen die je nodig hebt om de ultieme thuisbioscoop op te zetten, dan is de TCL 75Q825 de beste optie. Dit 75-inch scherm maakt gebruik van QLED-technologie en Dolby Vision HDR voor de beste 4K-resolutie en opschaling voor een geweldige kijkervaring. De dubbele 15 watt-luidsprekers werken met Dolby Atmos om virtueel surround-geluid te creëren, en de tv beschikt over een HDMI ARC-aansluiting voor het instellen van soundbars en andere thuisaudioapparatuur voor een aangepaste thuisaudioconfiguratie. De tv wordt geleverd met een spraakgestuurde afstandsbediening die werkt met Alexa, Google Assistant en Siri voor handsfree bediening van je nieuwe tv en aangesloten apparaten.

Met Apple AirPlay-compatibiliteit kun je muziek, foto's en video's van je mobiele apparaten delen voor meer manieren om je favoriete programma's te bekijken of naar podcasts te luisteren terwijl je huishoudelijke klusjes doet. De 8-serie heeft ook ondertiteling voor dove en slechthorende gebruikers en ouderlijk toezicht om ervoor te zorgen dat kleintjes geen toegang krijgen tot programma's en films die niet geschikt zijn voor hun leeftijd. Zoals met alle Roku-tv's, krijg je een hele reeks vooraf geladen apps zoals Crackle en Peacock om je op weg te helpen met je volgende binge-watch-sessie.

Beste kleine scherm: TCL 32S327 32-inch 1080p Smart TV

Image
Image

De TCL 32S327 32-inch unit is een geweldige keuze voor studenten die op zoek zijn naar een tv in een slaapzaal of voor iedereen met een kleinere woonkamer. Dit model heeft een native 1080p-resolutie om uw favoriete films en shows er levensechter uit te laten zien. Het LED-scherm is direct verlicht voor verbeterde beeldkwaliteit in helderdere omgevingen. Het heeft ook een verversingssnelheid van 120 Hz voor soepel afspelen van media tijdens het streamen, kijken naar een dvd of het spelen van games.

Met de ingebouwde wifi-ontvanger kun je deze tv verbinden met je Amazon Alexa- of Google Assistant-eenheid voor spraakbediening tijdens het bladeren door menu's. Er is ook een ingebouwde digitale tv-tuner om over-air-signalen te ontvangen voor meer media-opties. De achterkant van de tv heeft HDMI-, USB- en analoge videopoorten, zodat je alles kunt aansluiten, van een Blu-ray-speler tot je favoriete gameconsole.

Beste voor gaming: TCL 75R635 6-serie 75-inch 4K QLED Roku Smart TV

Image
Image

Als je een fervent console-gamer bent, is de TCL 75R635 de perfecte upgrade voor je gaming-ruimte. Deze tv is voorzien van een THX-gecertificeerde gamemodus die automatisch de audio- en beeldinstellingen aanpast voor beter beeld en geluid, en de verversingssnelheid van 120 Hz zorgt ervoor dat vertraging en bewegingsonscherpte geen probleem zijn. Het 75-inch scherm maakt gebruik van QLED-technologie en 240 contrastcontrolezones om uitstekende kleuren, detaillering en 4K-resolutie en opschaling te bieden, zodat je kunt profiteren van zowel de huidige generatie consoles zoals de PS5 als zelfs retro-consoles. De tv werkt met Alexa en Google Assistant voor handsfree spraakbediening, dus je kunt je Xbox Series X met een woord aanzetten of walkthrough-video's op YouTube oproepen als je vastloopt op een puzzel of baas. De vereenvoudigde afstandsbediening maakt het gemakkelijker om je invoerbron of apps zoals Twitch te selecteren als je even een pauze wilt nemen van het verzamelen van Call of Duty-overwinningen of het uitroeien van bedriegers in Among Us.

De TCL50S535 is de beste op Roku gebaseerde televisie die momenteel op de markt is. Het biedt een uitstekende 4K-resolutie met Dolby Vision HDR-ondersteuning en schone, heldere audio voor de best mogelijke kijkervaring. Het beschikt ook over talloze ingangen voor al uw thuisbioscoopapparatuur en geïntegreerde kabelbeheerkanalen om uw ruimte er netjes en georganiseerd uit te laten zien. Als u iets meer wilt uitgeven om een breder scala aan functies te krijgen, hoeft u niet verder te zoeken dan de TCL 75Q825. Het wordt geleverd met een spraakgestuurde afstandsbediening voor handsfree bediening zonder een externe slimme luidspreker, AirPlay 2-compatibiliteit om het scherm van uw smartphone of tablet te delen, en Dolby Vision- en Atmos-ondersteuning voor een superieure kijkervaring.

Bottom Line

Taylor Clemons recenseert en schrijft al meer dan drie jaar over consumentenelektronica. Ze heeft ook in e-commerce productbeheer gewerkt, dus ze heeft de kennis van wat een solide tv maakt voor thuisentertainment.

Waar moet je op letten bij een Roku-tv

TCL is het populairste merk van Roku-compatibele televisie, hoewel andere bedrijven zoals Sharp en Hisense ook modellen hebben die het streamingplatform gebruiken. Roku lijkt veel op AppleTV, FireTV of andere besturingssystemen voor slimme televisie; hiermee kunt u streaming-apps rechtstreeks naar de tv downloaden zonder dat u externe apparatuur nodig hebt. Het Roku-besturingssysteem maakt gebruik van een universeel hubmenu om al uw apparaten, ingangen en apps op één plaats te plaatsen voor snelle en gemakkelijke toegang, waardoor het niet meer nodig is invoerlocaties te onthouden en door ingewikkelde submenu's te navigeren. Veel Roku-compatibele televisies hebben handsfree spraakbediening via slimme luidsprekers zoals de Amazon Echo of Google Home of de mobiele Roku-app.

De meeste hebben ook ondersteuning voor HDR-technologie, waaronder Dolby Vision, om verbluffende details, kleurbereiken en contrast te produceren voor ongelooflijk levensechte beelden. Sommigen gebruiken zelfs QLED-technologie in hun beeldschermen voor verbeterd kleurvolume en helderheid, waardoor Roku-tv's op hetzelfde niveau worden geplaatst als duurdere concurrenten zoals LG of Sony. Als je een console-gamer bent, hebben veel Roku-tv's speciale spelmodi die de invoervertraging verminderen en de verversingsfrequenties aanpassen voor soepele actie op het scherm. Er zijn veel andere factoren waarmee u rekening moet houden bij het kopen van een Roku-compatibele televisie, zoals schermgrootte, prijs en ingangsaansluitingen. We zullen enkele van de belangrijkste opsplitsen om u te helpen beslissen welke geschikt is voor u.

Image
Image

Schermgrootte

In tegenstelling tot wat sommige tv-fabrikanten je willen doen geloven, bestaat er zoiets als een tv die te groot is voor jouw ruimte. De beste manier om de perfecte maat televisie voor uw ruimte te vinden, is door een plek te kiezen om uw tv aan de muur te bevestigen of op een speciale standaard te plaatsen en de afstand tot uw zitplaats te meten. Als u die afmeting doormidden deelt, krijgt u het ideale tv-formaat voor uw ruimte. Als u bijvoorbeeld 10 voet (120 inch) van uw tv af zit, is de beste maat een 60-inch televisie. Als je een tv hebt die te groot is voor een ruimte, loop je het risico dat je individuele pixels of beeldruis ziet, wat resulteert in een modderig, minder gedetailleerd beeld.

Bewegingsonscherpte kan ook een probleem zijn als je een te grote tv koopt; het hebben van een constant wazig beeld kan elke filmavond of bingewatch-feest verpesten. Het kan ook bewegingsziekte veroorzaken als u te dicht bij een grote televisie zit. Het nadeel van een tv die helemaal te klein is voor een ruimte, is dat iedereen zich rond het scherm moet verdringen om films en shows te kijken, waardoor je de ervaring krijgt van een overvolle bioscoop in je eigen huis. Schermen die te klein zijn, maken het ook moeilijk om details of ondertitels te zien, tenzij je heel dichtbij zit. Slaapzalen, appartementen, keukens en speelkamers voor kinderen profiteren van kleinere schermen, terwijl woonkamers, buitenruimtes en speciale thuisbioscopen het meest geschikt zijn voor grotere schermen.

Image
Image

Prijs

Dus je hebt je ruimte gemeten om te zien hoe groot je tv zou moeten zijn, de volgende belangrijkste factor is de prijs. Werk je met een beperkt budget of kun je wat extra uitgeven om de functies te krijgen die je wilt? Roku-compatibele televisies zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, variërend van minder dan $ 200 tot enkele duizenden dollars. Lager geprijsde modellen hebben vaak minder slimme functies, waardoor ingebouwde spraakbedieningen of 4K-resolutie ten gunste van betaalbaarheid achterwege blijven. Middelgrote tv's bieden u meer om mee te werken, zoals vooraf geladen apps, HDR-ondersteuning en 4K-resolutie, of app-enabled spraakbediening; ze bieden u mogelijk ook geen functies zoals Bluetooth-connectiviteit voor het instellen van draadloze audioapparatuur of schermspiegeling, waardoor u uw smartphone- of tabletscherm niet kunt delen met de tv. De best geprijsde Roku-tv's lijken je alles te bieden wat je ooit zou willen in een smart-tv: QLED-panelen, 4K-resolutie met Dolby Vision-ondersteuning, virtueel surround-geluid, speciale spelmodi, omgevingslicht- en ruissensoren, vooraf geladen apps en spraakbediening.

Bij het bepalen van een budget voor je nieuwe tv, kun je het beste overwegen wat voor soort gebruik het zal krijgen. Ben je op zoek naar een secundaire tv voor in je slaapkamer of keuken? Gaat het in de speelkamer van uw kinderen? Of wilt u uw belangrijkste tv in de woonkamer of thuisbioscoop upgraden? Een tv die niet veel gebruikt zal worden, zoals een slaapkamer- of keuken-tv, heeft misschien niet alle toeters en bellen nodig, terwijl een tv die je belangrijkste bron van gezinsentertainment wordt, meer manieren moet bieden om video's, foto's en muziek met iedereen.

Image
Image

Schermresolutie

De schermresolutie die geschikt is voor uw thuisbioscoop hangt uitsluitend af van het soort inhoud dat u regelmatig bekijkt. Televisies met native 4K-resolutie zijn steeds populairder geworden omdat ultra high-definition inhoud beschikbaar is gekomen voor streaming en uitzending. Deze modellen beschikken ook over processors die niet-4K-inhoud kunnen opwaarderen voor een consistente beeldkwaliteit; wat betekent dat uw oude dvd's of uitzendingen via de ether er net zo goed uitzien als Blu-Rays of UHD-gestreamde films. Tv's die een 4K-resolutie produceren, hebben vier keer zoveel pixels als hun 1080p HD-voorgangers, wat betekent dat er meer details op het scherm kunnen worden weergegeven. Maar alleen omdat ze steeds populairder worden, betekent niet dat 4K voor iedereen de juiste keuze is.

Er zijn nog steeds Roku-compatibele tv's en andere smart-tv's die volledige 1080p HD gebruiken. Ze bieden je alle slimme functies die je mag verwachten, zoals het streamen van video en muziek en spraakbediening, maar ze zijn gemaakt voor diegenen die de voorkeur geven aan kabel-, satelliet- of over-air-uitzendingen boven streaming. Je krijgt nog steeds een geweldig beeld met 1080p HD, inclusief brede kleurbereiken en goed contrast, maar de detaillering is lang niet zo geweldig als 4K. Maar tenzij je een Blu-Ray-speler hebt of exclusief UHD-films en shows streamt, merk je daar niets van. De beste keuze voor degenen die nog steeds kabel-, satelliet- of over-air-uitzendkanalen gebruiken, is 1080p full HD, terwijl degenen die het snoer hebben doorgesneden en exclusief hun entertainment streamen, moeten kiezen voor 4K.

FAQ

    Wat is Roku?

    Roku begon als een streaming-randapparaat zoals de originele AppleTV, waarmee je van een gewone tv een smart-tv kunt maken. Het Roku-platform geeft je toegang tot meer dan 500.000 apps zoals Netflix, Showtime en Spotify, zodat je je favoriete programma's, films en muziek kunt streamen. Als je meer wilt weten over het Roku-platform, bekijk dan ons artikel waarin het wordt uitgelegd.

    Welke maat tv heb je nodig?

    Dat hangt af van de grootte van je kamer. De beste manier om een schermgrootte te bepalen, is door de afstand te meten tussen de plaats waar uw tv aan de muur of op een standaard wordt gemonteerd en uw zithoek en die in tweeën te delen. Een afstand van 10 voet (120 inch) betekent dat het ideale tv-formaat voor uw woonkamer 60 inch is.

    Welke apps kun je op deze tv hebben?

    Roku geeft je toegang tot meer dan 500.000 apps en beschikt over een reeks vooraf geladen populaire apps, zodat je aan je volgende binge-watch-sessie kunt beginnen. Als een van uw favoriete apps niet in de suite is opgenomen, kunt u de dual-band Wi-Fi-connectiviteit gebruiken om deze naar uw nieuwe tv te downloaden.

Aanbevolen: