Apple AirPods Pro Review: uitstekend voor Apple-fans

Inhoudsopgave:

Apple AirPods Pro Review: uitstekend voor Apple-fans
Apple AirPods Pro Review: uitstekend voor Apple-fans
Anonim

Bottom Line

Een mooie balans tussen kwaliteit en bruikbaarheid maken de AirPods Pro een geweldige koop voor Apple-gebruikers.

Apple AirPods Pro

Image
Image

We hebben de Apple AirPods Pro gekocht zodat onze recensent ze op de proef kon stellen. Blijf lezen voor de volledige productreview.

Apple AirPods Pro worden door velen beschouwd als de beste draadloze oordopjes die je kunt kopen. De geluidskwaliteit is waarschijnlijk het beste voor de meeste mensen (niet te bas, maar toch vol genoeg om de meeste muziekstijlen te ondersteunen), de actieve ruisonderdrukking is behoorlijk behoorlijk en het ontwerp, als je van Apple-producten houdt, is alom bewonderd (ik.e. gekopieerd).

Er is ook een hele lijst met extra's, zoals je zou hopen voor deze prijs, inclusief een chip die directe koppeling met Apple-apparaten mogelijk maakt en meeslepende 360-graden audio. Ik heb een paar AirPods Pro in handen gekregen om ze uit te testen voor zakelijke oproepen, podcasts, trainingen en meer.

Ontwerp: het nieuwe normaal

De eerste lancering van de AirPods van de eerste generatie kwam met veel kritiek vanuit een ontwerpperspectief, maar nu is de 'hangende stuurpen' gekopieerd door tonnen verschillende merken. De AirPods Pro brengen dit ontwerp in een moderner beeld met een kortere, meer gebogen steel dan de niet-Pro AirPods, en een grotere, meer langwerpige behuizing die de driver vasthoudt, het stukje hoofdtelefoon dat echt geluid maakt.

Ik betreed geen nieuwe wegen door te zeggen dat deze oordopjes er strak, premium en erg Apple uitzien.

De AirPods Pro is ook alleen verkrijgbaar in het klassieke, glanzende Apple-wit. Ik hou van het uiterlijk hiervan, en je hoeft me niet te vertellen dat deze koptelefoon populair is en in de oren van veel mensen te zien is. Maar ik kan het niet helpen, maar denk dat wit een vreemde kleur is om zo zwaar op te leunen. Omdat deze oordopjes draagbaar genoeg zijn om gewoon in een tas of rugzak te gooien, zijn de hoes en oordopjes (met name de binnenste randen van de hoes) erg gevoelig voor vuil en vuil.

Wat meer is, is dat als je een hoger geh alte aan oorsmeer hebt dan de meeste, je constant sporen van de siliconentips zult wrijven. Ondanks slijtage, zien deze oordopjes er strak, premium en erg Apple uit.

Comfort: een opmerkelijke verbetering

De meest voor de hand liggende verandering van de reguliere AirPods naar deze Pro-versie zijn de nieuwe, meer traditionele oordopjes. De standaard AirPods hebben geen aanpasbare siliconentip, maar rusten gewoon aan de binnenkant van je oren. Het AirPods Pro-pakket wordt geleverd met siliconen oordopjes in drie maten die verder in je oor zitten, de audio iets meer afdichten en stevig op hun plaats blijven. Als pasvorm een grote zorg voor je was met de AirPods van de eerste generatie, dan pakken deze dat zeker aan.

Mijn ervaring in de praktijk was eigenlijk een beetje een allegaartje. Ik hou normaal gesproken niet van het gevoel van oordopjes die stevig in mijn oor worden gedrukt met siliconentips, omdat het strak en verstikkend aanvoelt. Met AirPods Pro heb ik dat probleem niet, omdat de gebruikte siliconen extra zacht en nauwsluitend zijn. Wat uiteindelijk voor wat comfortproblemen zorgde, was de rest van de plastic behuizing.

Het AirPods Pro-pakket wordt geleverd met siliconen oordopjes in drie maten die verder in je oor zitten, de audio iets meer afdichten en stevig op hun plaats blijven.

Het achterste deel van de oordopjes zit fysiek op de buitenste holte van je oor, waarbij de zwaartekracht wordt gebruikt om te balanceren met wat meer stabiliteit. Ik ontdekte dat als de huid van mijn oor die dag bijzonder gevoelig aanvoelde, het niet zo comfortabel was als andere dagen. Zoals het geval is met elk oordopje, zal uw kilometerstand in comfort variëren, maar wees bereid om de pasvorm aan uw smaak aan te passen.

Duurzaamheid en bouwkwaliteit: Premium en indrukwekkend

Als er iets is waar iedereen het over eens is over Apple, dan is het wel dat het merk weet hoe het een premium product moet samenstellen. Van hun vakkundig vervaardigde unboxing-ervaringen tot de hoogwaardige materialen die voor alles in de productlijn worden gebruikt, de bekwaamheid van Apple is vrijwel ongeëvenaard in deze categorie. De AirPods Pro dragen deze reputatie mooi in de premium oordopjesruimte. Het plastic dat op zowel de behuizing als de koptelefoon is gebruikt, voelt zeer gepolijst en premium aan.

Image
Image

Hoewel de oordopjes een mooi, substantieel, uitgebalanceerd gewicht hebben, voelen ze niet te zwaar aan. De belachelijk bevredigende magnetische klik van de behuizing is op zichzelf al een reden om een paar van deze op je bureau te houden. Apple is er zelfs in geslaagd om een indrukwekkende beoordeling van IPX4 te krijgen voor vochtbestendigheid. Het is zeker niet de beste beoordeling die je kunt krijgen op een paar echte draadloze oordopjes, maar het zou zonder problemen een zweterige training of wat lichte regen aankunnen.

Geluidskwaliteit en ruisonderdrukking: uitstekend geluid en solide stilte

In echte Apple-mode is er niet heel veel informatie beschikbaar over de werkelijke aantallen die in de audio-engine spelen. Er is wat Apple een driver met "hoge uitslag en lage vervorming" noemt en een "superefficiënte" versterker om hem van stroom te voorzien. Maar dit alles is marketingbloei - uiteindelijk is het ding dat het meest bijdraagt aan de geluidskwaliteit Apple's digitale signaalverwerking (wat het "Adaptive EQ" noemt). Deze gebruikt een naar binnen gerichte microfoon om het geluid dat u daadwerkelijk hoort te meten en aan te passen aan uw behoeften en uw omgeving.

In de praktijk merkte ik dat dit best goed werkte. Als ik binnen aan mijn bureau zit, zijn de dingen schoon, vlak en gefocust. Als ik met mijn hond aan het wandelen ben, lijkt het alsof hij een beetje meer bas duwt om me een vollere ervaring te geven in een luidruchtigere omgeving. Ik zou de geluidskwaliteit in de praktijk een A- geven. Ik hou normaal gesproken van een iets rijkere midrange dan hier op de tap is, maar de meeste muziekstijlen zullen goed klinken.

De actieve ruisonderdrukking (bekend als ANC) is hier ook behoorlijk indrukwekkend. In het echte draadloze oordopjesformaat is ANC bijzonder moeilijk te doen omdat het zo sterk afhankelijk is van een goede afdichting. De AirPods Pro lijkt nogal wat ruis te onderdrukken, zelfs als de oordopjes niet super strak zijn voor mijn oren. Ik denk dat Apple dit goed doet omdat het microfoons gebruikt die zowel het geluid in je oor met de oordop als aan de buitenkant van je oor meten met behulp van een naar buiten gerichte microfoon.

Normaal houd ik van een iets rijkere middentonen dan hier op de tap is, maar de meeste muziekstijlen zijn over het algemeen goed vertegenwoordigd.

Dit geeft de oordopjes veel informatie om omgevingsgeluid te meten en op te heffen. Ik denk dat de Bose QuietComfort-oordopjes het iets beter doen bij ANC, maar als je solide ruisonderdrukking wilt, kun je veel slechter doen dan AirPods Pro.

Batterijlevensduur: in principe de beste in zijn klasse

De AirPods van de eerste generatie hebben een serieus hoge lat gelegd voor de levensduur van de batterij, waardoor je ongeveer 24 uur kunt luisteren wanneer de batterijhouder wordt meegeleverd. Zelfs met alle nieuwe functies, zoals de vollere geluidskwaliteit en ANC, is Apple erin geslaagd om die 24 uur luisterplezier bijna te evenaren.

Image
Image

De oordopjes zelf (zonder ze op te laden in de case) hebben een beetje variatie, met 4,5 uur luisteren met ANC, 3,5 uur gesprekstijd en 5 uur als je alleen naar muziek luistert en niets anders. Maar Apple heeft snel opladen in de hoes opgenomen, dus slechts 5 minuten in de batterijhouder geeft je ongeveer een uur luisterplezier. Er is zelfs Qi draadloos opladen beschikbaar in de hoes, dus het opladen van de batterij is net zo eenvoudig als de hoes op een batterijpad neerleggen.

Connectiviteit: indrukwekkend direct voor Apple-gebruikers

Over het algemeen is een van de grootste verkoopargumenten voor een AirPods-product de connectiviteit, aangestuurd door een chip die Apple de H1 noemt. Technisch gezien verzenden de AirPods Pro gewoon muziek via Bluetooth 5.0.

Wat je wel krijgt dankzij de H1-chip is de magische ervaring van een onmiddellijke koppelingspop-up op je iPhone of iPad zodra je de hoes opent (niet meer door een Bluetooth-menu graven). De H1-chip biedt ook een echt solide en snelle verbinding met je iPhone, wat betekent dat de AirPods Pro ook geweldig zijn voor video's en gaming.

Image
Image

Het is niet zonder problemen. Ten eerste, als je geen iPhone hebt, mis je veel van de waarde van de AirPods, dus Android-gebruikers kunnen deze oordopjes in principe tellen. Ik had ook een paar eigenaardigheden, zelfs binnen mijn eigen Apple-ecosysteem. Toen het erop aankwam om van mijn iPhone naar de iPad van mijn vriendin over te schakelen naar mijn werkdag MacBook (die met verschillende Apple ID's te maken heeft), verliepen de zaken niet zo soepel als ik gewend was.

Apple is behoorlijk slim in het herkennen wanneer het apparaat dat je gebruikt niet goed is aangesloten op je AirPods, en in deze scenario's krijg je de melding "wil je verbinding maken?" in veel gevallen prompt. Maar het is onnodig om te zeggen dat de "magie" die Apple belooft met de H1-chip af en toe wat hindernissen heeft.

Software en extra's: een overvloed aan functies die u wel of niet kunt gebruiken

De softwarecomponent van elk AirPods-product bevindt zich in het apparaatmenu van uw systeeminstellingen. Voor alle duidelijkheid: er zijn in dit opzicht niet veel opties op Mac OS en de meeste aanpassingen leven in iOS. Vanuit dit menu kun je aanpassen in welke modus je oordopjes zich bevinden (transparantie, ANC of geen van beide), of je 3D-audio hebt ingeschakeld, wat de bediening van de oordopjes lang is en een paar andere typische dingen. Er zijn hier geen zeer nauwkeurige EQ-opties, en je mag zeker geen ultra-diepgaande app verwachten zoals je zou krijgen met een Sony-koptelefoon.

Dan zijn er alle kleine toeters en bellen die Apple heeft. De transparantiemodus op AirPods is eigenlijk behoorlijk indrukwekkend en voelt veel levensechter aan voor je omgeving dan veel van de flat-mic'd-opties op andere producten. Dezelfde onderdompeling wordt doorgevoerd via de meeslepende audio-instelling, die compatibele muziek en video in een modus plaatst die een beetje meer als surround sound aanvoelt.

Image
Image

Er zijn ook alle sensoren, zoals de krachtgevoelige aanraakbediening en de nabijheidssensor die muziek automatisch pauzeert wanneer je een oordopje uitha alt en afspeelt wanneer je het weer inbrengt. Veel van deze functies zijn beschikbaar op vergelijkbare geprijsde opties van concurrenten, maar als solide UX is wat je zoekt, krijg je het hier. Verwacht alleen niet veel maatwerk.

Prijs: Premium, maar toch redelijk

Op het eerste gezicht lijkt het prijskaartje van $ 249 misschien een beetje prijzig. Om eerlijk te zijn, voor $ 200 kun je premium oordopjes van een andere fabrikant krijgen die een beetje voller klinken en je meer maatwerk bieden. Maar veel premiummerken zoals Bose, Jabra en Samsung kosten allemaal hetzelfde of meer, dus het is moeilijk om Apple te overtuigen voor de prijs.

Op het moment dat ik deze recensie schreef, kon ik zelfs een paar AirPods Pro op Amazon vinden voor minder dan $ 200. Dus de prijs wordt steeds aantrekkelijker. Het voelt als een domper om te zeggen dat ze redelijk geprijsd zijn, simpelweg omdat ik verwachtte dat ze duurder zouden zijn. Maar als je het over Apple hebt, is dit de benadering die je moet volgen.

Apple AirPods Pro versus Bose QuietComfort-oordopjes

Met eersteklas ruisonderdrukking en goed afgeronde gebruiksscenario's van kantoor tot sportschool, zijn de AirPods Pro en de nieuwste echte draadloze oordopjes van Bose natuurlijke concurrenten. Ik denk dat Bose een voorsprong heeft op pasvorm / comfort en de QC-knoppen bieden echt ongelooflijke ruisonderdrukking. Maar pasvorm, afwerking en batterijduur zijn duidelijk beter met de AirPods Pro. Beide merken bieden een premium X-factor, dus uw uiteindelijke beslissing komt neer op hoeveel gemak u van de H1-chip wilt.

Een ongelooflijk uitgebalanceerd paar oordopjes

Als een van de meest populaire oordopjes op de markt, is het geen verrassing dat ik de AirPods Pro in de praktijk solide cijfers geef. Indrukwekkend volledige geluidskwaliteit, een eersteklas constructie en een lange batterijduur maken deze indrukwekkende hoofdtelefoon om in je reistas of koffer te gooien. Sommige eigenaardigheden op het gebied van connectiviteit, ruisonderdrukking die solide maar niet de beste is, en een beslist Apple-achtig gebrek aan maatwerk kunnen deze oordopjes tellen, afhankelijk van je prioriteiten. Maar als je ze kunt vinden voor minder dan $ 200, is het bijna een goed idee.

Specs

  • Productnaam AirPods Pro
  • Product Merk Appel
  • MPN MWP22AM/A
  • Prijs $249.00
  • Releasedatum oktober 2019
  • Gewicht 1,6 oz.
  • Productafmetingen 1,8 x 2,4 x 0,9 inch.
  • Kleur Wit
  • Levensduur batterij Tot 5 uur (alleen oordopjes), 24 uur (met batterijhouder)
  • Bedraad/Draadloos Draadloos
  • Draadloos bereik 30 ft.
  • Garantie 1 jaar, beperkt
  • Bluetooth-specificatie Bluetooth 5
  • Audiocodecs SBC, AAC

Aanbevolen: