Controleer uw Uber-beoordeling

Inhoudsopgave:

Controleer uw Uber-beoordeling
Controleer uw Uber-beoordeling
Anonim

Aan het einde van elke rit wordt Uber-rijders gevraagd om hun chauffeur te beoordelen en feedback te geven die andere gebruikers kunnen zien. Bestuurders kunnen passagiers echter beoordelen nadat ze zijn afgezet. Als je moeite hebt om ritten te krijgen, moet je weten hoe je je Uber-beoordeling kunt controleren en wat je kunt doen om deze te verbeteren.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op de Uber-app voor Android- en iOS-apparaten.

Hoe u uw Uber-beoordeling kunt bekijken

Veel Uber-klanten realiseren zich niet dat ze een persoonlijke beoordeling hebben, omdat deze niet op grote schaal wordt gepubliceerd. Om je Uber-passagiersbeoordeling te controleren, tik je op hamburgermenu in de linkerbovenhoek van de Uber-app. Je Uber-beoordeling verschijnt onder je naam bovenaan het scherm, vergezeld van een sterpictogram.

Een waardering van vijf sterren is de hoogste. Als je geen beoordeling ziet, heb je niet genoeg reizen gemaakt om er een te maken.

Image
Image

Wat betekent een slechte Uber-beoordeling?

Je Uber-classificatie kan van invloed zijn op hoe snel een chauffeur reageert op je ritverzoek en hoe ze je behandelen wanneer ze aankomen. Wanneer je een rit met Uber aanvraagt vanaf je telefoon, krijgen chauffeurs die zich het dichtst bij je locatie bevinden een melding. Deze chauffeurs kunnen uw naam of bestemming op dit moment niet zien. Ze kunnen uw beoordeling echter wel zien.

Consistent onbeleefd zijn, te laat zijn of ander slecht gedrag vertonen tijdens het rijden met Uber, kan leiden tot lage beoordelingen en langere wachttijden, omdat chauffeurs ervoor kunnen kiezen om je verzoek niet te accepteren. Als je beoordeling laag genoeg wordt, heeft Uber het recht om je te verbieden de app te gebruiken.

Uber-passagiersclassificatie versus Uber-chauffeursclassificatie

Voor chauffeurs kunnen lage beoordelingen in de loop van de tijd minder kansen betekenen. Sommige chauffeurs hebben gemeld dat hun Uber-rijprivileges zijn ingetrokken toen hun beoordeling onder de 4,6 sterren zakte.

Uber vertrouwt op eerlijkheid van zijn klanten. Of u nu een positieve of negatieve ervaring had, u moet uw chauffeur dienovereenkomstig beoordelen. Als je je zorgen maakt over het geven van een slechte beoordeling aan een Uber-chauffeur met de kans dat je ze nog een keer ziet, maak je geen zorgen. Berekeningen worden gerapporteerd als gemiddelden en noch chauffeurs noch passagiers hebben toegang tot beoordelingen voor een individuele reis.

Hoe verbeter ik mijn Uber-beoordeling?

Als je een paar slechte ritten hebt gehad die resulteerden in een lage beoordeling, is het nog niet te laat om de zaken om te draaien. Hier zijn enkele tips om je Uber-beoordeling te verbeteren:

  • Controleer voordat u een rit aanvraagt of uw ophaallocatie juist is.
  • Wees op tijd en laat de chauffeur nooit buiten op je wachten.
  • Behandel het voertuig van de bestuurder alsof het uw eigen voertuig is. Respecteer het interieur en maak er geen rommel van.
  • Algemene hoffelijkheid gaat een lange weg. Je hoeft niet de hele rit met de chauffeur te praten, maar over het algemeen wordt een vriendelijke groet verwacht.
  • Draag altijd uw veiligheidsgordel om uzelf en de bestuurder te beschermen.

Je hebt de mogelijkheid om je Uber-chauffeur een fooi te geven na elke rit. Hoewel het geven van fooien als beleefdheid wordt beschouwd, heeft dit geen invloed op uw beoordeling. Naast een sterrenclassificatie kun je kiezen uit verschillende vooraf gedefinieerde complimenten (zoals Great Conversation en Awesome Music). U kunt ook een aangepast bedankje voor uw chauffeur invoeren.

Aanbevolen: