De Microsoft Family Safety-app gebruiken

Inhoudsopgave:

De Microsoft Family Safety-app gebruiken
De Microsoft Family Safety-app gebruiken
Anonim

De Microsoft Family Safety-app is het antwoord van Microsoft op de Family Link-app van Google. Het geeft inzicht in hoe uw kind zijn telefoon en zijn locatie gebruikt, en u kunt zelfs tijdslimieten instellen voor app-gebruik en speeltijd.

Voorheen was Microsoft Family Safety alleen beschikbaar als een app om het computergebruik van uw kind te regelen in Windows 10. Nu is het ook beschikbaar voor Android. Apple heeft een soortgelijke app genaamd Screen Time.

De Microsoft Family Safety-app gebruiken

Het gebruik van Microsoft Family Safety heeft een aantal vereisten. U moet een Microsoft-gezinsgroep hebben, uw kind moet Microsoft Launcher en Edge op zijn telefoon hebben geïnstalleerd en u moet uw kind toevoegen als lid van uw gezinsgroep.

  1. Ga naar de Microsoft Family Safety-pagina om aan de slag te gaan. Als u zich nog niet hebt aangemeld met uw Microsoft-account, wordt u hierom gevraagd. Vervolgens kun je Een gezinsgroep maken selecteren om aan de slag te gaan.

    Image
    Image
  2. Als je voor de eerste keer je gezinsgroep wilt maken, moet je een paar vragen beantwoorden, zoals je regio, hoeveel kinderen je in het gezin hebt en hun leeftijden.

  3. Wanneer u bent aangemeld bij uw Microsoft-account, selecteert u de Een lid toevoegen link in het gedeelte Familie om gezinsleden aan de groep toe te voegen.

    Image
    Image
  4. Je wordt gevraagd een nieuw gezinslid aan je groep toe te voegen. Als u een echtgenoot toevoegt, selecteert u Organisator. Als je een kind toevoegt, selecteer je Lid. Voer het e-mailadres in, de juiste Captcha-code en selecteer Send invite.

    Image
    Image
  5. Wanneer het kinderaccount voor het eerst wordt toegevoegd, moet je configureren wat organisatoren in je Microsoft Family Group kunnen zien. Selecteer onder het account van je kind Machtigingen beheren. Schakel organisatorrechten in onder alle secties.

    Image
    Image
  6. Uw kind zou een e-mail moeten ontvangen met de uitnodiging voor de Microsoft Family Group. Laat ze de e-mail openen en Nu aanmelden. selecteren

  7. Zodra je kind lid is geworden van de groep, moet het ook de Microsoft Launcher-app op zijn telefoon installeren, zodat je zijn locatie kunt volgen. Momenteel is deze app alleen beschikbaar voor Android. Help uw kind naar de app-machtigingen voor de Microsoft Launcher-app te gaan en schakel ten minste de instelling Locatie in.

    Image
    Image

    Om ervoor te zorgen dat andere Microsoft Family Safety-functies werken, moet u ervoor zorgen dat uw kind ook Microsoft Edge op zijn mobiele apparaat heeft geïnstalleerd.

  8. Je moet de Microsoft Safety Family-app wat tijd geven om te synchroniseren met de Microsoft Launcher-app voordat je alle menu's ziet verschijnen.

Mobiele gebruik bewaken met Microsoft Family Safety

Zodra de Microsoft Family Safety-groep is gesynchroniseerd, zijn er veel dingen die u kunt zien en bedienen op het mobiele apparaat van uw kind.

  1. Op het tabblad Activiteit hebt u toegang tot alle instellingen op één pagina. Hier kunt u ook algemene bewaking in- of uitschakelen. Een van de eerste dingen die u moet doen, is Activiteitsrapportage inschakelen, evenals Wekelijkse rapporten naar mij e-mailen als u e-mailupdates wilt ontvangen over hun mobiel gebruik.

    Image
    Image
  2. Op het tabblad Schermtijd kun je bepalen op welk tijdstip van de dag je kind zijn of haar apparaten mag gebruiken. Momenteel zijn deze instellingen alleen voor Windows 10- of Xbox-apparaten en niet voor mobiele telefoons.

    Image
    Image
  3. App- en spellimieten is waar je het kind kunt blokkeren voor het gebruik van bepaalde apps, of je kunt een tijdsperiode instellen wanneer ze deze mogen gebruiken.

    Image
    Image
  4. Inhoudsbeperkingen laat je beheren tot wat voor soort inhoud of apps je kind toegang heeft op basis van leeftijdsgrens.

    Image
    Image
  5. Onderaan deze pagina kun je altijd specifieke websites blokkeren of ook altijd toestaan, ongeacht de browser die je kind gebruikt.

    Image
    Image
  6. Op de pagina Uitgaven kun je je kind vragen om toestemming als het ooit een app uit de Microsoft Store wil kopen. U kunt ook geld toevoegen aan hun Microsoft-accountsaldo.

    Image
    Image
  7. Een van de coolste functies in Microsoft Family Safety is de Vind uw kind pagina. Op deze pagina zie je de huidige locatie van je kind.

    Image
    Image

Microsoft Family Safety voor Android

Als uw kind een Android-telefoon heeft, is de Microsoft Family Safety-app, omdat deze minder opdringerig is, een handig alternatief voor andere apps voor ouderlijk toezicht.

Houd er echter rekening mee dat het gebruik van Microsoft Family Safety vereist dat uw kind vrijwillig lid wordt van uw Microsoft Family Safety-groep en dat de vereiste apps geïnstalleerd blijven. Zorg er dus voor dat u met uw kind praat voordat u alles instelt, zodat iedereen op één lijn zit wat betreft het juiste gebruik van mobiele apparaten.

Aanbevolen: