Hoe IMAP in Zoho Mail in te schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe IMAP in Zoho Mail in te schakelen
Hoe IMAP in Zoho Mail in te schakelen
Anonim

Het is mogelijk om toegang te krijgen tot uw Zoho Mail-berichten in een andere e-mailclient op uw telefoon of computer. Een manier om dit te doen is door IMAP in te schakelen.

Deze instructies zijn van toepassing op de webversie van Zoho Mail. Alle stappen zijn hetzelfde, ongeacht welke browser u gebruikt.

Bottom Line

Als IMAP is ingeschakeld voor Zoho Mail, worden berichten die u verplaatst of verwijdert, verwijderd of verplaatst wanneer u uw e-mail opent vanuit een ander programma dat Zoho Mail gebruikt via de IMAP-servers. Evenzo, wanneer u een e-mail van uw gewone e-mailclient leest, wordt het bericht gemarkeerd als gelezen wanneer u zich op elk ander apparaat aanmeldt bij Zoho Mail.

IMAP inschakelen in Zoho Mail

Controleer of IMAP is ingeschakeld voor uw account:

  1. Selecteer de gear in de rechterbovenhoek van Zoho Mail om het tabblad Settings te openen.

    Image
    Image
  2. Scroll naar beneden en selecteer IMAP Access onder Mail accounts.

    Image
    Image
  3. Selecteer IMAP onder uw e-mailadres.

    Image
    Image
  4. Selecteer het vakje naast IMAP Access.

    Image
    Image
  5. Selecteer de X naast het Instellingen tabblad om het te sluiten.

Het is ook mogelijk om uw Zoho Mail-account te verbinden met een andere e-mailclient via Post Office Protocol (POP).

Extra IMAP-instellingen

Er zijn een paar optionele functies die u kunt configureren in uw IMAP-instellingen.

Mapinstellingen starten

Plaats een vinkje in de View in IMAP client en Notification kolommen om te kiezen welke mappen wel en niet over IMAP moeten worden gebruikt.

Image
Image

Als een map IMAP gebruikt en u een bericht uit uw e-mailprogramma in die map verwijdert, wordt het ook van de server verwijderd, wat betekent dat u het niet kunt zien in Zoho Mail. U kunt IMAP voor een specifieke map uitschakelen als u er zeker van wilt zijn dat u e-mails van uw andere e-mailclient kunt verwijderen en ze in uw Zoho Mail-account kunt laten staan.

Automatisch wissen

Kies de Auto-Expunge Mails optie om e-mails direct van de Zoho Mail-server te verwijderen wanneer u ze uit uw e-mailprogramma verwijdert. Laat anders de optie uitgeschakeld om berichten pas van de server te verwijderen nadat de lokale en online mappen zijn gesynchroniseerd. Als u een bericht uit uw e-mailprogramma verwijdert en kort daarna Zoho Mail in uw browser bezoekt, moeten berichten die u verwijdert daar ook worden verwijderd, tenzij de mappen nog niet zijn gesynchroniseerd.

Zoho Mail verbinden met Outlook via IMAP

Nu IMAP is ingeschakeld, kunt u uw Zoho Mail-account verbinden met uw favoriete e-mailclient. Als u bijvoorbeeld uw Zoho Mail-berichten in Microsoft Outlook wilt bekijken via IMAP:

  1. Open Outlook en selecteer File.

    Image
    Image
  2. Selecteer Account toevoegen.

    Image
    Image
  3. Voer uw Zoho Mail-e-mailadres in en selecteer Connect.

    Image
    Image
  4. Voer uw Zoho Mail-wachtwoord in en selecteer Connect.

    Image
    Image
  5. Selecteer Klaar.

    Image
    Image

Problemen bij het verbinden met de IMAP-server

Als uw e-mailclient niet automatisch verbinding maakt met Zoho Mail, moet u mogelijk de e-mailserverinstellingen voor Zoho Mail handmatig invoeren in uw e-mailprogramma naar keuze. Deze instellingen zijn nodig om aan de applicatie uit te leggen hoe u toegang krijgt tot uw account om namens u e-mail te downloaden en te verzenden. U hebt de Zoho Mail IMAP-serverinstellingen nodig om e-mail naar het programma te downloaden en de Zoho Mail SMTP-serverinstellingen om e-mail via het programma te verzenden.

Aanbevolen: