CRC-fout: wat het is en hoe het te repareren

Inhoudsopgave:

CRC-fout: wat het is en hoe het te repareren
CRC-fout: wat het is en hoe het te repareren
Anonim

De cyclische redundantiecontrole (CRC)-foutmelding is er een die verschijnt wanneer een beschadiging of verdachte wijziging wordt gedetecteerd in gegevens op opslagapparaten en netwerken. Hier is hoe het eruit ziet en hoe het te repareren.

Hoe de fout bij de cyclische redundantiecontrole verschijnt

Het is bekend dat de fout optreedt wanneer een computer gegevens probeert te lezen op een lokale schijf, een netwerkschijf, een externe harde schijf en op schijfstations zoals die worden gebruikt voor het lezen van cd's, dvd's en Blu-ray schijven.

Het foutbericht voor de cyclische redundantiecontrole wordt meestal als volgt weergegeven:

  • C:\ is niet toegankelijk. Gegevensfout (cyclische redundantiecontrole).
  • Bestand _ kon niet worden geopend. Gegevensfout. Cyclische redundantiecontrole.
  • Gegevensfout (cyclische redundantiecontrole).
  • Fout: gegevensfout (cyclische redundantiecontrole).
Image
Image

Oorzaken van de gegevensfout Fout bij cyclische redundantiecontrole

Er zijn talloze situaties die een CRC-fout veroorzaken bij het gebruik van een computer, variërend van de corruptie van een bestand of programmaregister tot bestands- en instellingsconfiguratiefouten en defecte app- of programma-installaties.

Een probleem met de harde schijf kan ook een datafout bij de cyclische redundantiecontrole veroorzaken.

Hoe de fout bij de cyclische redundantiecontrole op te lossen

Omdat de oorzaak van een datafout bij een cyclische redundantiecontrole gerelateerd kan zijn aan het bestand dat wordt geopend en de betrokken harde schijf of schijf, zijn er verschillende benaderingen die kunnen worden gevolgd om dit probleem op te lossen.

  1. Start de computer opnieuw op. Dit snelle en effectieve proces lost een groot aantal computerproblemen op, inclusief problemen die verband houden met gegevensfouten.
  2. Sluit externe schijven opnieuw aan. Als de fout verschijnt terwijl u probeert toegang te krijgen tot een externe harde schijf of schijfstation, koppelt u deze los, start u de computer opnieuw op en sluit u deze opnieuw aan.
  3. Download het bestand opnieuw. Als je de CRC-fout krijgt bij het openen of uitvoeren van een gedownload bestand, is het mogelijk dat het bestand tijdens het downloadproces beschadigd is geraakt door een server- of internetverbindingsprobleem. Door het bestand opnieuw te downloaden, worden vaak eventuele bugs of glitches verwijderd.

    Voordat u een bestand opnieuw downloadt, moet u het onder een andere bestandsnaam opslaan, zodat u niet per ongeluk het oorspronkelijke defecte bestand opnieuw opent.

  4. Vraag een nieuw exemplaar aan. Als het glitchy-bestand in een e-mailbericht naar u is verzonden, vraagt u de oorspronkelijke afzender om u een nieuwe kopie te sturen. Het bestand is mogelijk niet correct bijgevoegd of geüpload naar de e-mail.
  5. Installeer de nieuwste updates van het besturingssysteem. Nieuwe macOS- en Windows-updates bevatten vaak oplossingen voor schijf- en bestandsfouten en kunnen de systeemstabiliteit enorm verhogen.
  6. Scan de schijf. Voer een stationsscan uit op Windows en gebruik Schijfhulpprogramma EHBO op macOS om uw apparaat automatisch op de achtergrond te scannen om fouten te detecteren en te corrigeren.

    Voer alleen een scan uit op de schijven waartoe u toegang had toen de gegevensfout optrad.

  7. Scan de schijf met chkdsk. Als de CRC-fout het moeilijk maakt om het betreffende station op een Windows-computer te scannen via de bovenstaande methode, start u een scan door " chkdsk /f c:" in de zoekbalk van de Windows-taakbalk te typen en selecteer vervolgens Voer opdracht uit Zorg ervoor dat u de c wijzigt in de juiste stationsletter.

    U kunt ook een opdrachtprompt uitvoeren door de bovenstaande tekst in Cortana op Windows 10 te typen.

  8. Installeren vanuit de veilige modus. Als u herhaaldelijk een cyclische redundantiecontrolefout krijgt wanneer u een programma vanaf een schijf installeert, start u Windows opnieuw in de veilige modus en probeert u het vanaf daar te installeren.

    Nadat de installatie is voltooid in de veilige modus, start u de computer opnieuw op en voert u Windows uit zoals normaal.

  9. Formatteer de schijf. Als u herhaaldelijk problemen ondervindt met een harde schijf of schijfstation, moet u deze mogelijk opnieuw formatteren. Dit zou een laatste redmiddel moeten zijn, omdat het alles op de schijf verwijdert.

Andere fouten zoals de cyclische redundantiecontrolefout

Fout 0x80040116 is bekend bij het opslaan of kopiëren van bestanden van een e-mailclient. De oorzaak ervan wordt vaak geassocieerd met een cyclische redundantiecontrolefout en kan vaak worden verholpen door dezelfde stappen uit te voeren als hierboven vermeld.

Vergelijkbare harde-schijf- en bestandsfouten omvatten de STOP: 0x00000022- en FILE_SYSTEM-berichten die vaak resulteren in het beruchte blauwe scherm van de dood.

Aanbevolen: