Runtime Error: wat het is en hoe het te repareren

Inhoudsopgave:

Runtime Error: wat het is en hoe het te repareren
Runtime Error: wat het is en hoe het te repareren
Anonim

Er treedt een runtime-fout op terwijl een programma wordt uitgevoerd of wanneer u de toepassing voor het eerst probeert te starten. De fout verdwijnt soms vanzelf door de app gewoon opnieuw te openen, maar als dat niet het geval is, zijn er een aantal dingen die u kunt proberen.

Runtime-fouten

Image
Image

Afhankelijk van de situatie zijn er een paar redenen waarom een runtime-fout kan optreden:

  • Er zit een fout in de software.
  • Geheugen of een andere systeembron is schaars.
  • Je hebt een vreemd teken in een tekstveld ingevoerd of een actie uitgevoerd die niet is toegestaan.

De fout verschijnt meestal als een klein venster, vaak met een indicatie van het programma dat wordt beïnvloed, en soms met een foutcode en bericht. De prompt kan ook een suggestie bevatten om contact op te nemen met een ondersteuningsteam of beheerder.

Hier zijn enkele voorbeelden:


Er is een runtime-fout opgetreden. Wilt u debuggen?


Runtime-fout!

Programma:

Deze applicatie heeft verzocht om Runtime op een ongebruikelijke manier te beëindigen.


Runtime-fout ':

Aandacht besteden aan wat de fout zegt, indien mogelijk, is de beste manier om het aan te pakken. Als de fout te algemeen is om meteen een diagnose te stellen, volg dan de onderstaande stappen in volgorde. Als het echter bijzonder is en iets als Microsoft Visual C++Runtime Library vermeldt, dan is dat de stap waarmee u moet beginnen.

Een runtime-fout herstellen

Runtime-fouten komen in verschillende situaties voor, dus de mogelijke oplossingen zijn over de hele linie:

  1. Start de computer opnieuw op. Dit is de meest waarschijnlijke oplossing als uw computer plotseling veel langzamer aanvoelt dan normaal.

    Sommige runtime-fouten worden veroorzaakt door geheugengerelateerde problemen, en opnieuw opstarten is de snelste manier om alles te sluiten wat momenteel op uw pc wordt uitgevoerd. Dit zal de eerder gebruikte systeembronnen vrijmaken voor het programma dat de fout veroorzaakt.

  2. Update het programma naar de nieuwste versie. De runtime-fout kan worden veroorzaakt door een bug die nog niet is gepatcht in de release die u gebruikt.

    Sommige gebruikers melden bijvoorbeeld een runtime-fout wanneer ze NVIDIA GeForce Experience gebruiken om te controleren op updates van de grafische kaart. In dit scenario zou u het NVIDIA-programma bijwerken.

    Mogelijk moet je het opnieuw downloaden van de site van de softwaremaker als er geen ingebouwde methode is om op updates te controleren.

    Dit is een goed moment om ook te controleren op Windows-updates.

  3. Verwijder het programma volledig en installeer het opnieuw. Een installatie die niet helemaal goed wordt voltooid, kan de oorzaak zijn van de runtime-fout.

    De updateprocedure in de vorige stap heeft dit mogelijk gedaan, maar als je nog steeds de foutmelding krijgt, is het tijd om het programma volledig te verwijderen en te bevestigen dat het helemaal opnieuw wordt geïnstalleerd.

    Sommige de-installatieprogramma's zijn niet goed in het wissen van elk overblijfsel van het bestand uit het register en de harde schijf. Probeer een speciaal programma-verwijderprogramma als de normale tool van de app-maker de fout niet oplost.

  4. Installeer het nieuwste Microsoft Visual C++ Redistributable-pakket. Als uw fout iets zegt over de runtime-componenten van de Visual C++-bibliotheken, is dit waarschijnlijk een oplossing.
  5. Gebruik SFC scannow om beschadigde Windows-bestanden te herstellen. De SFC-opdracht wordt uitgevoerd in een opdrachtpromptvenster en kan de oplossing zijn voor de runtime-fout.
  6. Voer Systeemherstel uit om uw computer terug te brengen naar een eerdere staat. Dit kan de runtime-fout oplossen als deze wordt veroorzaakt doordat het Windows-register corrupt is.
  7. Windows opnieuw installeren. Als het focussen op een specifiek programma de runtime-fout niet heeft verholpen, of als het de manier waarop Windows als geheel werkt verstoort, is resetten je laatste optie.

Hoe programmeurs runtime-fouten kunnen voorkomen

Als jij de softwaremaker bent, stelt GeeksforGeeks verschillende manieren voor om runtime-fouten te voorkomen. Volg die link voor een diepere duik in de verschillende soorten runtime-fouten, met voorbeelden van waarom ze optreden en wat u kunt doen om ze te voorkomen. Sommige oplossingen omvatten het vermijden van variabelen die niet zijn geïnitialiseerd en het niet declareren van te veel stackgeheugen.

Aanbevolen: