Foutcode 0xc0000185: wat het is en hoe het te repareren

Inhoudsopgave:

Foutcode 0xc0000185: wat het is en hoe het te repareren
Foutcode 0xc0000185: wat het is en hoe het te repareren
Anonim

Foutcode 0xc0000185 verschijnt bijna altijd wanneer een Windows-pc opstart, meestal nadat het systeem opnieuw is opgestart. Het manifesteert zich bijna altijd als een BSOD, of Blue Screen of Death, met de tekst: "De opstartconfiguratiegegevens voor uw pc ontbreken of bevatten bepaalde fouten", gevolgd door de foutcode. Het is ook mogelijk dat het bericht luidt: "Uw pc moet worden gerepareerd. In het opstartconfiguratiegegevensbestand ontbreekt de vereiste informatie." U kunt deze fout in de meeste gevallen snel herstellen.

Deze fout verschijnt op Windows 8.1 en Windows 7, maar wordt meestal aangetroffen in Windows 10.

Image
Image

Oorzaken van foutcode 0xc0000185

Foutcode 0xc0000185 wordt veroorzaakt door een beschadiging van bestanden die verband houden met de opstartfunctie van een Windows-pc. Specifieke bestanden zijn op de een of andere manier verwijderd of beschadigd, of iets onschuldigs als een defecte afsluiting of een nieuw randapparaat gooit roet in het eten.

Het kan ook het gevolg zijn van malware of defecte hardware, en deze fout is slechts een symptoom van een groeiend probleem.

Hoe foutcode 0xc0000185 op te lossen

Of deze fout nu het grootste probleem is dat uw systeem beïnvloedt of dat er een andere, meer substantiële storing is waar deze fout alleen maar naar verwijst, u kunt niets oplossen totdat uw pc weer aan het werk is.

Nadat je elk van deze oplossingen hebt geprobeerd, start je je systeem opnieuw op en kijk je of het correct opstart. Als dit niet het geval is, ga dan naar de volgende mogelijke oplossing.

  1. Herstart/start de computer opnieuw. Het is onwaarschijnlijk dat een standaard herstart dit specifieke probleem zal oplossen, maar een volledige herstart kan nooit kwaad. Windows kan dit probleem oplossen tijdens de opstartvolgorde.
  2. Bouw het trimvest opnieuw op. Als deze fout zich blijft voordoen, is het opnieuw opbouwen van het Boot Configuration Data-bestand een uitstekende volgende stap om te nemen. Open het menu Geavanceerde opstartopties om te beginnen.
  3. Herstel de BCD opnieuw met opstartmedia. Soms zijn opstartproblemen van Windows moeilijk op te lossen omdat u niet bij de reparatietools kunt komen die u moet gebruiken. Hoewel u een ander Windows-installatiestation zou kunnen gebruiken, is een eenvoudigere methode het maken en gebruiken van een opstartbaar Windows 10 USB-station. Om er een te maken, downloadt u een Windows ISO-bestand (het is gratis) van een van de bronnen van Microsoft en brandt u het ISO-bestand vervolgens op een USB-station.

    Herstel vervolgens de BCD in Windows zoals je misschien hebt gedaan in de laatste stap voor het oplossen van problemen, maar deze keer start je op je USB-station in plaats van je hoofdstation.

  4. Voer een systeemherstel uit. Als het repareren van het trimvest het probleem niet oplost, is het een meer drastische aanpak om het systeem terug te draaien naar een eerder tijdstip. Als u Systeemherstel gebruikt, kunt u toepassingen en gegevens verwijderen, dus maak indien mogelijk een back-up van uw gegevens en bewaar deze op een secundaire schijf voordat u verdergaat. U moet het herstel echter uitvoeren vanuit het menu Geavanceerde opstartopties, omdat u Windows niet goed kunt opstarten.
  5. Formatteer de harde schijf en installeer Windows opnieuw. Als u nog steeds problemen heeft met het opstarten van uw pc nadat u de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd, formatteert u de schijf en installeert u Windows opnieuw. Verplaats uw gegevens en programma's naar een nieuwe harde schijf voordat u dit doet, omdat dit proces de schijf wist.

FAQ

    Hoe los ik foutcode 0x803f8001 op een pc op?

    Deze fout treedt meestal op bij het downloaden van een app uit de Microsoft Store. Om het te repareren, drukt u op Win+ R op uw toetsenbord en voert u WSReset in. Met deze actie wordt de cache van de Microsoft Store opnieuw ingesteld.

    Hoe los ik foutcode ws-37398-0 op?

    Je kunt niets doen om deze veelvoorkomende PlayStation Network-serverfout op te lossen. Aangezien het probleem zich aan de serverkant bevindt, hoeft u alleen maar te wachten en het opnieuw te proberen.

    Hoe los ik dev-fout 6034 op een Xbox op?

    Om deze Call of Duty: Modern Warfare- of Warzone-fout op te lossen, ga je naar de installatiemap van de game en verwijder je de volgende bestanden: patch.result, product , vivoxsdk_x64.dll, Launcher.db en Modern Warfare Launcher.exe Open vervolgens het Battle.net-opstartprogramma en voer de reparatietool uit om corrupte bestanden te repareren.

Aanbevolen: