Scriptfout: wat het is en hoe het te repareren

Inhoudsopgave:

Scriptfout: wat het is en hoe het te repareren
Scriptfout: wat het is en hoe het te repareren
Anonim

Scriptfouten kunnen moeilijk vast te stellen zijn omdat deze fouten niet beschrijvend zijn. Scriptfouten zijn opzettelijk op deze manier ontworpen om veiligheidsredenen, maar u hoeft niet te weten waarom er een scriptfout is opgetreden om het probleem op te lossen.

Hoe scriptfoutberichten verschijnen

Als er een scriptfout optreedt, ziet u meestal een bericht als dit:

  • Er is een fout opgetreden in het script op deze pagina.
  • Waarschuwing: script reageert niet. Een script op deze pagina is mogelijk bezet of reageert niet meer.
  • Een script op deze pagina is mogelijk bezet of reageert niet meer. U kunt het script nu stoppen, het script openen in de debugger of het script laten doorgaan.
Image
Image

Oorzaak van scriptfoutmeldingen

Script-foutberichten zijn vaag en veel dingen kunnen deze fouten veroorzaken. Scriptfouten geven aan dat een script op de website die u bezoekt op de een of andere manier niet goed werkt. Het kan zijn dat het niet is uitgevoerd, is mislukt tijdens het draaien, is vastgelopen of dat er iets anders is gebeurd.

In de meeste gevallen hoef je niet te weten waarom er een scriptfout is opgetreden om het te repareren. Je hebt ofwel een probleem met de webbrowser, dat je kunt oplossen, of het script is kapot, wat je niet kunt oplossen.

In Internet Explorer komen sommige scriptfouten voort uit de vervanging van Internet Explorer door Edge. Microsoft stelt voor om over te schakelen naar Edge.

Een scriptfout herstellen

In sommige gevallen is negeren de beste reactie op een scriptfout. Als u OK of Cancel selecteert in de foutmelding en de website blijft laden zonder detecteerbare problemen, dan is de scriptfout meer een kleine overlast dan iets waar u zich zorgen over hoeft te maken.

Wanneer een scriptfout de functionaliteit van een website verstoort, of deze fouten te vervelend worden, zijn er verschillende stappen die u kunt nemen om het probleem op te lossen.

  1. Laad de webpagina opnieuw. Een scriptfout, vooral een fout die aangeeft dat een script te lang duurt om uit te voeren, kan worden verholpen door de webpagina opnieuw te laden. Als de fout zich niet opnieuw voordoet, hoeft u zich daar geen zorgen over te maken. Als het blijft terugkomen, is er mogelijk een probleem met de webbrowser.

    • Om een webpagina te forceren om opnieuw te laden in Windows, drukt u op Ctrl+F5.
    • Om een webpagina te forceren om opnieuw te laden in macOS, drukt u op Command+Shift+R.
  2. Update de webbrowser. Verouderde webbrowsers werken soms op onverwachte manieren met scripts samen, waardoor er fouten ontstaan. Het bijwerken van Google Chrome of Firefox is eenvoudig.

    Microsoft Edge wordt automatisch naast Windows bijgewerkt. Als je problemen hebt met Windows Update, zijn er andere manieren om Windows bij te werken.

  3. Laad andere webpagina's. Als u scriptfouten op een website ziet, is er waarschijnlijk een probleem met de scripts op die website en kunt u er niets aan doen. Als je op meerdere websites scriptfouten ziet, is er waarschijnlijk een probleem met de webbrowser.
  4. Schakel over naar een andere webbrowser. Dit is een gemakkelijke en belangrijke stap die kan helpen de oorzaak van het probleem te achterhalen. Als de webpagina goed laadt in een andere browser, is er een probleem met de eerste browser.

    In sommige gevallen is het de beste en gemakkelijkste optie om een andere browser te gebruiken die geen scriptfouten maakt.

  5. Laad de webpagina met een ander apparaat. Als je een scriptfout ziet wanneer je een webpagina op je computer bezoekt, maar niet wanneer je die pagina bezoekt met je telefoon, de computer van een vriend of een ander apparaat, dan ligt het probleem aan jouw kant.

    Als je dezelfde fout op meerdere apparaten ziet, is er waarschijnlijk een probleem met de website. In dat geval kun je alleen maar wachten tot de webdesigner het probleem oplost.

  6. Verwijder tijdelijke internetbestanden. Als er beschadigde internetcachebestanden op de computer staan, ziet u mogelijk scriptfouten. In de meeste gevallen lost het wissen van de cache van de webbrowser dit probleem op.
  7. Schakel plug-ins uit. Als er iets misgaat, kan een onvoorziene interactie tussen een plug-in en een website hebben verhinderd dat een script correct werd uitgevoerd.

    Als de scriptfout verdwijnt na het uitschakelen van plug-ins, schakel deze plug-ins dan één voor één weer in om te bepalen welke plug-in het probleem heeft veroorzaakt. Ga door met het gebruik van de plug-in en leef met de scriptfout of stop met het gebruik van die plug-in totdat de ontwikkelaar het probleem heeft opgelost.

  8. Hardwareversnelling uitschakelen. Met hardwareversnelling kan een webbrowser profiteren van de kracht van een videokaart. In sommige gevallen breekt deze functie bepaalde scripts. Als u het uitschakelt, kunnen die scripts normaal worden uitgevoerd. U kunt hardwareversnelling uitschakelen in Chrome en hardwareversnelling uitschakelen in Firefox.
  9. Reset de beveiligingsinstellingen van de browser of reset de browser. In sommige gevallen kunnen hoge beveiligingsinstellingen in een webbrowser scripts verstoren. Als je geen specifieke reden hebt om de beveiligingsinstellingen zo hoog te hebben, reset dan het beveiligingsniveau.

    Als dat niet werkt, reset dan de browserinstellingen in één keer. U kunt Chrome snel terugzetten naar de standaardstatus, Firefox vernieuwen, Microsoft Edge opnieuw instellen en Safari opnieuw instellen.

  10. Wacht op de webdesigner. Als je nog steeds scriptfouten tegenkomt nadat je deze oplossingen hebt geprobeerd, is er waarschijnlijk een probleem met een script op de website.

Aanbevolen: