Parseerfout: wat het is en hoe het te repareren

Inhoudsopgave:

Parseerfout: wat het is en hoe het te repareren
Parseerfout: wat het is en hoe het te repareren
Anonim

Een parseerfout is een foutmelding die je soms krijgt op Android-apparaten wanneer een app niet kan worden geïnstalleerd. Het bericht zelf is niet erg specifiek en er zijn veel problemen die dit kunnen veroorzaken. Het belangrijkste is dat je telefoon een probleem heeft ondervonden bij het installeren van de app en dat de installatie niet is voltooid.

Als je een parseerfout hebt ontvangen en toch de betreffende app wilt installeren, moet je het rootprobleem identificeren en oplossen.

Wat is de oorzaak van een Android Parse-fout?

De parseerfout treedt meestal op wanneer u een app van derden probeert te installeren of uit te voeren op een Android-apparaat. Wanneer deze fout optreedt, ziet u een bericht als dit:

Parseerfout

Er is een probleem opgetreden bij het ontleden van het pakket.

De fout kan ook optreden wanneer u een app probeert te installeren vanuit de officiële Google Play Store, hoewel dat minder vaak voorkomt.

Hier zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken van de Android-ontledingsfout:

  • De app is niet compatibel met uw apparaat.
  • Uw telefoon heeft geen toestemming om de app te installeren.
  • Het bestand dat u probeert te installeren is beschadigd, onvolledig of beschadigd.
  • Uw antivirus- of beveiligingsapp verhindert de installatie.
  • Er is een probleem met uw Android-apparaat.
  • Er zijn wijzigingen aangebracht in de app die u probeert te installeren.
Image
Image

Een parseerfout herstellen

Hier zijn acht mogelijke oplossingen voor een Android-parseerfout. Nadat je één oplossing hebt geprobeerd, probeer je de app opnieuw te installeren. Als u de parseerfout nog steeds ziet, gaat u verder met de volgende stap.

  1. Update naar de nieuwste versie van Android. De app die u probeert te installeren, werkt mogelijk niet met een oudere versie van Android. In zeldzame gevallen zal het proberen een app te installeren of uit te voeren die is ontworpen voor een nieuwere versie van Android, resulteren in een parseerfout.

    Als je een ouder apparaat hebt, maar je provider de nieuwste Android-update niet ondersteunt, moet je mogelijk een nieuwe telefoon aanschaffen. In sommige gevallen kunt u een aangepaste versie van Android installeren door uw apparaat te rooten.

    Het installeren van een aangepaste versie van Android is een ingewikkelde procedure. Het is niet ongebruikelijk dat onervaren gebruikers hun apparaat blokkeren of permanent beschadigen wanneer ze een aangepaste installatie proberen.

  2. Controleer op compatibiliteitsproblemen of probeer een oudere versie van de app. Als de app die je probeert te installeren een nieuwere versie van Android vereist, controleer dan of er nog oudere versies van de app beschikbaar zijn. Mogelijk kunt u die versie installeren zonder een parseerfout te genereren.

    Het uitvoeren van oude versies van Android kan uw apparaat blootstellen aan beveiligingsproblemen.

  3. Schakel machtigingen in om apps van onbekende bronnen te installeren. Als u een app probeert te installeren die u niet uit de Google Play Store heeft gehaald, krijgt u mogelijk een parseerfoutbericht omdat uw apparaat geen apps van onbekende bronnen mag installeren. Deze optie is standaard uitgeschakeld. Als je het inschakelt, zorg er dan voor dat je alleen apps downloadt van vertrouwde bronnen.
  4. Download en installeer je.apk-bestand opnieuw. Als uw app-bestanden beschadigd of onvolledig zijn, kan er een parseerfout optreden. Ga terug naar de website waar u het.apk-bestand oorspronkelijk hebt gedownload en download het opnieuw. Als je een andere vertrouwde bron voor het.apk-bestand kunt vinden, probeer het dan daar te downloaden.

    Als je de.apk probeert te downloaden met de standaard Android-browser, probeer dan een andere browser dan de Google Play Store. U kunt ook proberen het.apk-bestand te downloaden met een desktopcomputer, waarna u het naar uw Android-apparaat kunt overbrengen.

  5. Schakel tijdelijk Android-antivirus of andere beveiligingsfuncties uit. Een antivirus- of beveiligingstoepassing identificeert de app die u probeert te installeren mogelijk ten onrechte als een bedreiging, wat resulteert in het parseerfoutbericht. Door de beveiligingsmaatregel tijdelijk uit te schakelen, kunt u de app mogelijk met succes installeren.

    Als je niet weet hoe je de functie tijdelijk moet uitschakelen, probeer dan de antivirus-app te verwijderen en installeer vervolgens de app die de parseerfout genereert. Vergeet niet om de antivirus-app opnieuw te installeren als je klaar bent.

  6. Schakel USB-foutopsporing in. Schakel de ontwikkelaarsmodus in op uw Android, schakel de USB-foutopsporingsoptie in en probeer vervolgens de app te installeren. Hoewel dit een vrij geavanceerde optie is, hoeft u uw telefoon niet op een computer of USB-kabel aan te sluiten om de foutopsporingsprocedure uit te voeren.
  7. Als je het manifestbestand hebt gewijzigd, herstel het dan. Deze mogelijke oplossing is van toepassing op geavanceerde gebruikers. Het aanbrengen van wijzigingen in het Androidmanifest.xml-bestand in een.apk-bestand kan soms een parseerfout veroorzaken. Het wijzigen van de naam van een.apk kan ook hetzelfde effect hebben. Probeer het bestand in de oorspronkelijke staat te herstellen en installeer vervolgens de.apk opnieuw met de oorspronkelijke naam.

  8. Fabrieksinstellingen voor je Android-telefoon. Dit is een laatste redmiddeloptie, omdat al uw persoonlijke gegevens worden gewist. Probeer het niet tenzij u alle andere opties hebt geprobeerd. Nadat je je telefoon hebt teruggezet naar de fabrieksinstellingen, moet je deze updaten naar de nieuwste versie van Android voordat je de app opnieuw probeert te installeren.

    Zorg ervoor dat u een back-up van uw persoonlijke gegevens maakt voordat u uw apparaat opnieuw instelt, aangezien u al uw foto's, video's en andere media kwijtraakt.

FAQ

    Wat is het ontleden in Android?

    In elke programmeertaal is ontleden een methode om een reeks gegevens te analyseren en om te zetten in een ander bruikbaar gegevenstype. Android is niet anders dan de andere programmeertalen die er zijn.

    Welke fouten lijken op de Android-parseerfout?

    Verschillende fouten hebben ook betrekking op problemen met het installeren van Android-apps. De meest voorkomende zijn Google Play Store-fouten, waardoor u geen officiële apps kunt installeren. Een andere gerelateerde fout heeft te maken met het bevriezen van downloads van Android-apps.

Aanbevolen: