Wat betekent telewerken?

Inhoudsopgave:

Wat betekent telewerken?
Wat betekent telewerken?
Anonim

Telewerken klinkt als een chique werk-van-je-telefoon-achtige baan, maar het is eigenlijk gewoon een synoniem voor telewerken. Deze termen verwijzen naar een soort werkregeling waarbij een werknemer of werkgever niet pendelt naar de primaire kantoorlocatie voor werk, maar in plaats daarvan vanuit huis of een externe locatie werkt.

Met andere woorden, telewerk is elke situatie waarin werktaken worden uitgevoerd buiten de reguliere kantoorlocatie waar een groep werknemers mogelijk ook werkt. Telewerk verwijst echter niet naar situaties waarin werknemers soms werk mee naar huis nemen of waarbij de baan van een werknemer veel off-site werk of reizen omvat (zoals verkoop).

Image
Image

Gebruik door de federale overheid

Het Amerikaanse Office of Personnel Management and General Services Administration gebruikt de term telewerken voor rapportagedoeleinden van de federale overheid en met betrekking tot alle beleids- en wetgevingskwesties.

Hun Telewerkgids definieert telewerken als:

"Werkregelingen waarbij een werknemer regelmatig officieel toegewezen taken uitvoert thuis of op andere werkplekken die geografisch gunstig zijn voor de woonplaats van de werknemer."

Om als telewerker te worden beschouwd, moet de werknemer minstens één keer per maand op afstand werken.

Telewerken wordt ook wel telewerken, flexibele werkregeling, telewerken, virtueel werken, mobiel werken en e-werken genoemd. Telewerken en telewerken hadden echter niet altijd exact dezelfde definitie.

Hoe vanuit huis te werken

Werken op een andere locatie dan je medewerkers of collega's lijkt misschien een aanlokkelijk idee. Organisaties met een telewerkbeleid rapporteren immers vaak een grotere werknemerstevredenheid, aangezien thuiswerken de werknemer een betere balans tussen werk en privé biedt.

Niet alle werkgevers ondersteunen telewerksituaties. Er zijn een aantal dingen waar u rekening mee moet houden voordat u uw werkgever vraagt of u thuis kunt werken. Lees het bedrijfsbeleid over werken op afstand voordat u het idee van telewerken aanbiedt.

Als je thuiswerkmedewerker wilt worden, moet je weten wat je kunt verwachten. Er zijn zeker voor- en nadelen aan een telewerkfunctie, net als bij reguliere werkafspraken op locatie.

Voorbeelden van telewerken

Aangezien telewerk elk werk is dat buiten het hoofdkantoor wordt gedaan, kan het verwijzen naar elke taak die bij u thuis, op een andere kantoorlocatie of waar ook ter wereld kan worden uitgevoerd. Hier zijn enkele voorbeelden van telewerkposities:

  • Computerprogrammeur
  • Online docent
  • Schrijver
  • Administratief Medewerker
  • Accountant
  • Reisagent
  • Broker
  • Medische transcriptionist
  • Vertaler

Aanbevolen: