De top 6 voordelen van telewerken

Inhoudsopgave:

De top 6 voordelen van telewerken
De top 6 voordelen van telewerken
Anonim

Remote werkregelingen, vaak telewerkprogramma's genoemd, bieden aanzienlijke voordelen voor werknemers. Telewerken is zelfs niet alleen goed voor werknemers, maar ook voor hun werkgevers.

Hoewel je misschien in een van de soorten banen v alt die het beste werken voor telewerken, is je werkgever misschien niet op de hoogte van de voordelen.

Als je geïnteresseerd bent in thuiswerken of een ander soort telewerkbaan, kun je er misschien over onderhandelen met je bedrijf, vooral als ze weten hoe en waarom telewerken zo gunstig kan zijn voor de productiviteit en andere gebieden.

Image
Image

Bespaar kantoorruimte en verlaag kosten

Bedrijven kunnen duizenden besparen op kantoorruimte en parkeren voor elke werknemer die op afstand werkt, maar dat is slechts het topje van de ijsberg. Er zijn verschillende aspecten van een bedrijf die voordeel zien in de kostenbesparingen van telewerken.

Denk aan alle verschillende dingen die een werkgever moet bieden om een werknemer overeind te houden bij een bedrijf. Afgezien van het voor de hand liggende, zoals water en elektriciteit, zijn er terugkerende kantoorbenodigdheden, vaak voedsel, in sommige gevallen bedrijfsvoertuigen en meer.

Bovendien, als werknemers thuis of op een afgelegen locatie werken waar reizen beperkt of niet vereist is, besparen ze op reiskosten, wat een manier is waarop een werkgever een telewerker een lager loon kan bieden terwijl hij toch profiteert de werknemer.

Het aantal telewerkers dat elk bedrijf kan ondersteunen, wordt in principe alleen beperkt door de beschikbare fondsen, aangezien ze overal ter wereld kunnen werken, dus toekomstige groei wordt niet beperkt door de beschikbare kantoorruimte.

Al deze kostenbesparingen vloeien op verschillende manieren door het bedrijf, van het kunnen bieden van een betere service, het beter betalen van hun werknemers, het laten groeien van het merk, innovatie, het uitbreiden van het personeelsbestand, enz.

Verbeter de productiviteit en de balans tussen werk en privéleven

Telewerken verhoogt de productiviteit. Verschillende onderzoeken en rapporten leveren bewijs van aanzienlijke productiviteitswinsten wanneer werknemers vanuit huis werken.

Werknemers worden productiever wanneer ze telewerken, omdat er minder afleiding is, minimale (of geen) sociale contacten, geen over-the-shoulder management en minder stress.

Telewerkers hebben meestal ook een groter gevoel van controle over de verantwoordelijkheid voor hun werk, wat bijdraagt aan een beter werkproduct en meer tevredenheid.

Er wordt meer werk gedaan

Als werknemers hun eigen werkschema voor thuis mogen kiezen, is de kans groot dat ze het zo flexibel maken dat het aansluit bij hun persoonlijke leven zonder de werkprestaties negatief te beïnvloeden.

Dit verta alt zich niet alleen in een beter gezinsleven, aangezien ze de volledige controle hebben over wat ze thuis kunnen doen, maar ook in een werknemer die er nog steeds in slaagt om zijn werk gedaan te krijgen ondanks persoonlijke belemmeringen die een gewone werknemer normaal gesproken zou dwingen om thuis te blijven.

Teleforenzen en mobiele werknemers kunnen werken bij slecht weer wanneer kinderen ziek thuis zijn of tijdens schoolsluitingen, en in andere gevallen waar reguliere werknemers in plaats daarvan een persoonlijke of ziektedag kunnen nemen.

Het terugdringen van ongepland ziekteverzuim kan grote werkgevers meer dan $ 1 miljoen per jaar besparen en het algemene moreel van het personeel verhogen.

Telewerkprogramma's stellen zowel grote als kleine bedrijven in staat hun activiteiten voort te zetten in tijden van nood, zware weersomstandigheden of wanneer er bezorgdheid is over gezondheidsepidemieën zoals de griep.

Trekt nieuw personeel aan en verhoogt het behoud van werknemers

Gelukkigere werknemers zijn meestal betere werknemers, en telewerken verhoogt zeker de werktevredenheid van de werknemers en dus de loyaliteit.

Telewerkprogramma's helpen bedrijven ook om werknemers met veelvoorkomende omstandigheden te behouden, zoals de zorg voor zieke familieleden, het stichten van een nieuw gezin of het verhuizen om persoonlijke redenen. Door het terugdringen van de omzet worden aanzienlijke wervingskosten bespaard.

Telewerken is ook een uitstekende stimulans bij het zoeken naar extra geschoold personeel in beroepen waar veel vraag naar is. Een derde van de CFO's in een enquête zei dat een telewerkprogramma de beste manier was om toptalent aan te trekken.

Betere communicatie

Als je enige vorm van communicatie als telewerker bestaat uit tekst- en audio-/videogesprekken, worden alle persoonlijke gesprekken geëlimineerd, omdat al je communicatie-inspanningen direct gericht zijn en niet alleen 'in kantoorgebabbel'.

Deze focus maakt het niet alleen gemakkelijker om werk gedaan te krijgen door minder afleiding, maar biedt ook een stressvrije omgeving om met managers te praten en kritische feedback te geven, dingen die voor gewone werknemers soms moeilijk zijn om te doen.

Help het milieu te redden

Bedrijven kunnen hun steentje bijdragen aan het promoten van een groenere wereld door programma's voor werken op afstand op te zetten. Minder forenzen betekent minder auto's op de weg, wat zich verta alt in minder luchtvervuiling en een lager brandstofverbruik.

De Climate Group for the Global e-Sustainability Initiative geeft aan dat telewerken en technologieën zoals online videoconferenties elk jaar tonnen koolstofdioxide verminderen.

Aanbevolen: