Afbeeldingen opslaan als GIF's in GIMP

Inhoudsopgave:

Afbeeldingen opslaan als GIF's in GIMP
Afbeeldingen opslaan als GIF's in GIMP
Anonim

Net als Photoshop worden bestanden die u in GIMP maakt, opgeslagen in XCF, de bestandsindeling van GIMP waarmee u afbeeldingen met meerdere lagen kunt opbouwen. Het is echter mogelijk dat u uw afbeelding in een ander formaat wilt opslaan als u er klaar mee bent. Een GIF-bestand kan bijvoorbeeld geschikt zijn als u een eenvoudige afbeelding in een webpagina of een animatie gebruikt. GIMP kan worden gebruikt om GIF-bestanden te maken met deze eenvoudige stappen.

Het dialoogvenster 'Opslaan als'

In Gimp staat het Save As of het Save a Copy dialoogvenster niet toe om op te slaan in een GIF-formaat. Gimp slaat alleen op in de volgende formaten: XCF, BZ2, XCFBZ2, GZ, XCFGZ en XZ. Om een afbeelding in de GIF-indeling op te slaan, moet u in plaats daarvan de optie Exporteren als gebruiken.

Exporteer het bestand

Het dialoogvenster Bestand exporteren wordt geopend als u een bestand opslaat met functies die niet door-g.webp" />Flatten Image selecteren. GIF-bestanden gebruiken een geïndexeerd kleursysteem met een maximale limiet van 256 kleuren. Als uw originele XCF-afbeelding meer dan 256 kleuren bevat, krijgt u twee opties aangeboden. U kunt Converteren naar geïndexeerd met standaardinstellingen, of u kunt Converteren naar grijswaarden. In de meeste gevallen wilt u Convert to indexed selecteren. U kunt op de knop Export klikken als u de benodigde selecties heeft gemaakt. Hieronder vindt u stapsgewijze instructies voor het exporteren als GIF.

  1. Select File > Export As.

    Image
    Image
  2. Voer de gewenste bestandsnaam in het veld Name in.

    Image
    Image
  3. Select Select File Type (by Extension) scroll dan naar beneden en selecteer onder File Type.

    Image
    Image
  4. Selecteer Exporteren.

    Image
    Image
  5. Deze stap is heel eenvoudig, zolang je geen animatie opslaat. Selecteer Interlace onder de GIF-opties. Dit levert een-g.webp" />.

    • De andere optie is om een GIF-commentaar aan het bestand toe te voegen, dit kan je naam zijn of informatie over de afbeelding die je in de toekomst nodig zou kunnen hebben. Plaats een vinkje in het vakje naast GIF-commentaar en voer vervolgens de gewenste tekst in.
    • Als je maar één afbeelding opslaat, schakel dan Loop forever uit onder de Animated-g.webp" />.
    Image
    Image
  6. Selecteer Exporteren.

    Image
    Image

Opslaan als JPEG of PNG

Je kunt nu de GIF-versie van je afbeelding op een webpagina gebruiken. Als u wijzigingen wilt aanbrengen, kunt u terugkeren naar de XCF-versie, uw wijzigingen aanbrengen en het opnieuw exporteren als een GIF-bestand. Als uw-g.webp

Export As optie.

Aanbevolen: