Hoe Apple Music te delen

Inhoudsopgave:

Hoe Apple Music te delen
Hoe Apple Music te delen
Anonim

Als je een geweldig nummer hoort, wil je het waarschijnlijk delen. Streamingdiensten zoals Apple Music maken delen supereenvoudig. Met slechts een paar tikken kunnen je vrienden en familie genieten van de muziek waar je van houdt.

Maar hoe je Apple Music deelt, hangt af van je doelen. U kunt meer doen dan alleen een enkel nummer delen: u kunt een Apple Music-abonnement delen met uw gezin, zodat u allemaal kunt genieten van het streamen van tientallen miljoenen nummers. Dit is een goede deal, want maximaal zes mensen kunnen een abonnement delen voor een maandelijkse prijs die niet zo veel duurder is dan een individueel abonnement.

Als je nog niet helemaal klaar bent voor dat niveau van toewijding voor het delen van muziek, kun je ook losse nummers delen. Dit artikel laat je alle manieren zien waarop je de muzikale liefde kunt delen.

Apple Music delen met een gezinsabonnement

Image
Image

Volg deze stappen om Apple Music te delen met andere leden van uw familie (of goede vrienden):

  1. Het gebruik van een Apple Music Family Plan vereist dat je de Family Sharing-functie van Apple instelt. Hierdoor kan een groep mensen (meestal een familie, maar het kunnen ook goede vrienden zijn) inhoud delen tussen hun Apple ID's. Zo voeg je iemand toe aan je Apple Music-abonnement. Het eerste dat u dus hoeft te doen, is Family Sharing instellen en vervolgens mensen uitnodigen voor uw gezinsgroep. (Als je Apple Music op Android gebruikt, bekijk dan de instructies in het volgende gedeelte over het instellen van Family Sharing.)
  2. Zodra dat is gebeurd, moet je je aanmelden voor Apple Music. Dit is vrij eenvoudig, maar er zijn hier een aantal verschillende scenario's:Als je je nog niet eerder hebt aangemeld voor Apple Music, kies dan een gezinsabonnement tijdens het instellen. Zodra u dat doet, heeft elk lid van uw Family Sharing-familie Apple Music tot hun beschikking.

  3. Als de mensen met wie je je gezinsabonnement wilt delen al Apple Music-abonnees zijn, moeten ze hun individuele abonnement beëindigen (ze verliezen de muziek die ze aan hun bibliotheken hebben toegevoegd en moeten deze opnieuw toevoegen nadat ze lid zijn geworden van je gezinsabonnement). Stel vervolgens Family Sharing in en meld u aan voor een Apple Music Family Plan.
  4. Als je een individueel Apple Music-abonnement hebt, moet je dit wijzigen in een gezinsabonnement. Ga verder met de volgende stap voor instructies over hoe u dat moet doen.
  5. Als u een individueel Apple Music-abonnement moet wijzigen in een gezinsabonnement, opent u de Music-app op uw iOS-apparaat (voor instructies om dit op een Mac of pc te doen, bekijk deze instructies van Apple) en tik op Voor jou.
  6. Tik op je profiel (het pictogram van een hoofd in een cirkel in de bovenhoek).
  7. Tik op Account bekijken.
  8. Tik op Bekijk Apple ID en voer uw Apple ID-wachtwoord in als u daarom wordt gevraagd.
  9. Tik op Abonnementen (als je andere abonnementen hebt via je Apple ID, tik je op Apple Music).
  10. Tik op Familie en bevestig die keuze om het op te slaan.
  11. Tik op Terug.

Gezinsdeling instellen op Android

Image
Image

Delen met gezin is ingebouwd in iOS, maar maakt geen deel uit van Android. Als gevolg hiervan werken de normale instructies voor het instellen niet. Android-gebruikers stellen Family Sharing in feite in vanuit de Apple Music-app zelf. Dit is wat u moet doen:

  1. Start de Apple Music-app.
  2. Tik op het drieregelige menupictogram in de bovenhoek.
  3. Tik op je foto of naam om je instellingen te openen.
  4. Tik op Beheer lidmaatschap en log desgevraagd in op uw Apple ID.
  5. Tik op Family Setup (als je je Family al hebt ingesteld en alleen iemand aan Apple Music wilt toevoegen, tik je op Family in deze stap).
  6. Tik op Doorgaan.
  7. Voeg leden toe aan Family Sharing via e-mail of laat ze hun Apple ID en wachtwoord rechtstreeks op je Android-apparaat toevoegen.

Apple Music delen via sms, e-mail of sociale media

Image
Image

Misschien ben je nog niet helemaal klaar voor de toewijding die gepaard gaat met het creëren van een digitale familie en het delen van een abonnement. Als je gewoon je nieuwste favoriete nummer wilt delen zonder enige verplichtingen, dan kan dat ook. Volg deze stappen om Apple Music één nummer of album tegelijk te delen.

Deze stappen zijn bijgewerkt voor iOS 13.

  1. Tik op de Music app om deze te openen.
  2. Zoek het nummer of album dat je wilt delen door te bladeren of te zoeken.
  3. Als je een iPhone hebt met een 3D-aanraakscherm (de iPhone 6S en hoger), druk je hard op het nummer of album en ga je naar stap 5. Dit werkt ook op de iPhone 11 en hoger.
  4. Op apparaten zonder 3D-aanraakschermen:
  5. Om een nummer te delen, begin het te spelen.
  6. Om een album te delen, tik erop.
  7. Tik op het … icoon.
  8. Tik in het menu dat verschijnt op Share (in iOS 12 is dit Share Song of Share Album).
  9. Tik op de manier waarop je de muziek wilt delen. Je opties omvatten zaken als AirDrop, Berichten, E-mail of apps voor sociale media.
  10. Zodra je een selectie hebt gemaakt, volg je de stappen voor dat soort delen. Als u bijvoorbeeld het nummer e-mailt, adresseert u de e-mail en voegt u een onderwerpregel of bericht toe zoals u dat normaal zou doen, en verzendt u het vervolgens.

Het enige nadeel van het delen van Apple Music? De mensen met wie je de muziek deelt, moeten ook Apple Music-abonnees zijn om te kunnen luisteren naar de nummers die je ze stuurt. Ze kunnen de standaard gratis proefperiode van 90 dagen gebruiken om af en toe naar de nummers te luisteren en dan te kijken of ze zich later willen abonneren.

Zie waar je vrienden naar luisteren in Apple Music

Image
Image

Met Apple Music kun je ook informatie delen over waar je naar luistert (in plaats van de nummers zelf te delen) met je vrienden. Omdat je ook kunt zien waar ze naar luisteren, is het een geweldige manier om nieuwe muziek te ontdekken. Volg hiervoor deze stappen:

  1. Open de Music app.
  2. Tik op Voor jou.
  3. Tik op je profiel (het pictogram van een hoofd in een cirkel in de bovenhoek).
  4. Tik op Zie waar vrienden naar luisteren (in iOS 12 heet dit Begin met delen met vrienden).
  5. Tik op Aan de slag.
  6. Voer je naam en de Apple Music-gebruikersnaam in waarvan je wilt dat mensen je volgen, en tik vervolgens op Doorgaan naar contactpersonen zoeken (iOS 12, tik op Volgende). Als u iOS 13 gebruikt, gaat u verder met stap 9.
  7. Kies wie je kan volgen door Everyone of People You Approve te selecteren (hierdoor blijft je muziek een beetje meer privé). Tik vervolgens op Volgende.
  8. Kies welke afspeellijsten in je profiel worden weergegeven door op de cirkel naast elke afspeellijst te tikken en tik vervolgens op Volgende.
  9. Kies welke vrienden die ook hun Apple Music-luisterervaring delen, je wilt volgen door op de Volg-knop naast elke persoon te tikken en tik vervolgens op Volgende. Je kunt ook vrienden uitnodigen om muziek te delen door te tikken op Invite.
  10. Kies welke updates je wilt zien, van vrienden of van artiesten, door de schuifregelaars aan of uit te zetten.
  11. Sla je voorkeuren op en deel je muziek terwijl je luistert met vrienden door op Gereed te tikken. Als je nu Apple Music gebruikt, zien je vrienden waar je naar luistert en zie je waar ze van genieten.

Aanbevolen: