Hoe Google Spreadsheets te delen

Inhoudsopgave:

Hoe Google Spreadsheets te delen
Hoe Google Spreadsheets te delen
Anonim

Wat te weten

  • Open spreadsheet > selecteer Delen > voeg e-mails toe > gebruik pijl-omlaag om gebruikersrechten in te stellen > notitie toevoegen om uit te nodigen > Verzenden.
  • Als u alleen de link zelf wilt verzenden, selecteert u Share > Copy Link from Get link box > plak in een e-mail.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u Google Spreadsheets kunt delen, de gratis online spreadsheettoepassing van het platform. Aanvullende informatie bevat informatie over het delen van Spreadsheets in Google Workspace.

Een Google Spreadsheets-bestand delen

Als u een Google Spreadsheets-bestand wilt delen, voegt u de e-mailadressen van uw genodigden toe, voegt u een notitie toe en verzendt u vervolgens de uitnodiging. U kunt bepalen of ontvangers uw spreadsheet alleen mogen bekijken, of er commentaar op mogen geven of deze mogen bewerken.

Als je een Google Spreadsheets-bestand deelt, moeten alle genodigden een Google-account hebben voordat ze het kunnen bekijken. Het aanmaken van een Google-account is eenvoudig en gratis. Als genodigden geen account hebben, leidt een link op de Google-inlogpagina hen naar de accountregistratiepagina.

  1. Log in bij Google Spreadsheets en maak of open de spreadsheet die je wilt delen.
  2. Selecteer in de rechterbovenhoek van het scherm Share.

    Image
    Image
  3. Voeg in het Delen met mensen en groepen dialoogvenster de e-mailadressen toe van de mensen die je wilt uitnodigen om je Google Spreadsheets-bestand te bekijken, erop te reageren of te bewerken.

    Image
    Image
  4. Selecteer naast het e-mailadresveld de - pijl omlaag en kies een van de drie opties: Editor,Bekijker , of Commentaar.

    Image
    Image

    Uw keuze hangt af van hoeveel u wilt dat ontvangers kunnen communiceren met het bestand. Editor betekent dat de ontvangers wijzigingen in het bestand kunnen aanbrengen. Commentaar betekent dat ze niets kunnen veranderen, maar opmerkingen kunnen maken. Viewer betekent dat ze het bestand alleen kunnen bekijken zonder wijzigingen of opmerkingen aan te brengen.

  5. Voeg een notitie toe bij de uitnodiging en selecteer vervolgens Verzenden.

    Image
    Image
  6. U kunt ook uw Google Spreadsheets-bestand openen, Share selecteren en in het vak Link ophalen Copy kiezen Link. De link wordt naar uw klembord gekopieerd en u kunt deze in een e-mailbericht plakken om op die manier naar de ontvangers te verzenden.

    Image
    Image
  7. Als je wilt stoppen met het delen van een Google Spreadsheets-bestand, selecteer je Delen. Selecteer in het vervolgkeuzemenu naast de naam van de bijdrager Verwijderen.

    Image
    Image

Bellen delen in Google Workspace

Google Spreadsheets maakt ook deel uit van Google Workspace, een geïntegreerde samenwerkingsomgeving die Gmail, Chat en Meet samenvoegt. Google Workspace is gratis voor iedereen met een Google-account, maar er zijn betaalde abonnementen die extra mogelijkheden en functies bieden voor organisaties.

Als je Spreadsheets gebruikt in Google Workspace, deel je een Google Spreadsheets-bestand op dezelfde manier als in de zelfstandige applicatie. Selecteer het bestand, klik op Delen, voeg vervolgens uw ontvangers toe en kies hun bewerkings- of weergaverechten.

Aanbevolen: