Tips voor zoeken en kopen op Facebook Marketplace

Inhoudsopgave:

Tips voor zoeken en kopen op Facebook Marketplace
Tips voor zoeken en kopen op Facebook Marketplace
Anonim

Facebook Marketplace is een gratis functie op Facebook waarmee gebruikers producten en diensten van andere gebruikers in hun gebied kunnen kopen. Als marktplaats stelt de service gebruikers ook in staat om items te koop te plaatsen.

Nadat je een item hebt gevonden dat je wilt kopen, kun je de verkoper een bericht sturen om te onderhandelen over een betalingsmethode en een tijd en plaats van ontmoeting.

Zoeken naar Marketplace op Facebook

Er zijn vijf verschillende methoden om producten en services te vinden om te kopen op Facebook Marketplace.

Image
Image
  • Aanbevolen aanbiedingen: Bij het laden van Facebook Marketplace, ziet u een menu met items die te koop zijn door lokale Facebook-gebruikers. Selecteer een van deze items om de volledige lijst te bekijken. Je kunt ook Alles bekijken selecteren naast de categorienaam om vergelijkbare items te bekijken.
  • Zoeklijsten: U kunt de zoekbalk bovenaan het scherm gebruiken om specifieke items en services uit elke categorie te vinden.
  • Marketplace-groepen: Als u Groups selecteert in het menu linksboven in Facebook Marketplace, gaat u naar een lijst met Facebook-groepen gewijd aan kopen en verkopen van artikelen. Lid worden van deze groepen is een geweldige manier om op de hoogte te blijven van nieuwe aanbiedingen van verkopers in uw regio.
  • Gedetailleerd zoeken: In het midden van het menu aan de linkerkant van het scherm staan tekstvelden voor Prijs enLocatie . Voer uw aangepaste voorkeuren in deze velden in om automatisch de getoonde aanbiedingen te filteren.
  • Marketplace-categorieën: Selecteer Categories in het menu linksonder om een lijst met categorieën en subcategorieën voor Marketplace-items en Diensten. Als u bijvoorbeeld Electronics selecteert, worden gerelateerde lijsten geladen, evenals subcategorieën zoals Mobile Phones en Electronics & Computers.

Hoe te kopen op Facebook Marketplace

Kopen op de Facebook Marketplace is als iets kopen van een Craigslist of een advertentie. Het platform ondersteunt geen online betalingen of automatische verzending. In plaats daarvan moeten de koper en verkoper zelf communiceren en onderhandelen over de betaling.

  1. Als je iets vindt dat je misschien wilt kopen op Facebook Marketplace, selecteer je het item om de aanbieding uit te vouwen.

    Facebook Marketplace gebruikt hetzelfde account als Facebook, dus het is niet nodig om een nieuw account aan te maken om te kopen of verkopen.

  2. Zoek naar de kosten van het product of de dienst om er zeker van te zijn dat deze binnen uw prijsklasse vallen. De prijs staat in groene tekst rechts van de hoofdafbeelding.

    Image
    Image
  3. Controleer de locatie van de verkoper door te zoeken naar de naam van de stad en de staat of de ingesloten kaart.
  4. Selecteer Vraag om details. U kunt nu communiceren met de verkoper via Facebook Messenger. U kunt uw favoriete betaalmethode, een tijd en plaats om af te spreken en andere belangrijke transactiedetails bespreken.

Facebook Marketplace-aankooptips

Facebook Marketplace is een uitstekende plek om dingen te kopen tegen een lagere prijs dan in winkels, maar er zijn een paar dingen om in gedachten te houden.

Controleer de reputatie van de verkoper: Kopers kunnen hun ervaringen met verkopers beoordelen, en deze beoordelingen worden onder hun naam weergegeven in toekomstige productvermeldingen. Het ziet er ongeveer zo uit: "Community-aanbevolen door ten minste 3 van de 4 mensen."

Image
Image

Controleer de leeftijd van het Facebook-account van de verkoper: Onder de naam van elke verkoper staat het jaar waarin ze lid zijn geworden van Facebook. Als hun account erg jong is, kan het zijn dat eerdere accounts zijn afgesloten vanwege verdacht of frauduleus gedrag.

Als een verkoper nul beoordelingen heeft, is hij waarschijnlijk nieuw op Facebook Marketplace.

  • Verzend nooit eerst de betaling: Betaal het artikel of de dienst pas nadat u het hebt ontvangen.
  • Ontmoet de verkoper altijd in een openbare ruimte: Omdat verkopers op Facebook Marketplace meestal vreemden zijn, is het belangrijk om ze op een openbare plaats te ontmoeten wanneer je het item opha alt en een betaling. Als je elkaar niet op een openbare plaats kunt ontmoeten, probeer dan een vriend of familielid bij je te hebben voor de vergadering.
  • Inspecteer het product persoonlijk voordat u ervoor beta alt: Als het defect is, kunt u gewoon weglopen.
  • Zorg ervoor dat tweedehands elektronica nog steeds door de fabrikant wordt ondersteund: Als je een gebruikte smartphone of tablet koopt, controleer dan of deze nog in aanmerking komt voor updates.
  • Bevestig de dvd- en Blu-ray-compatibiliteit met je huidige speler: Als je dvd's of Blu-rays koopt van een verkoper op Facebook Marketplace, controleer dan de dvd-regiocodes en Blu-ray zones.
  • Vraag om kleding te passen: Kledingmaten zijn niet consistent voor alle merken, dus het kan de moeite waard zijn om kledingstukken te passen voordat u ervoor beta alt. Je wilt niet betalen voor iets dat niet past.

Aanbevolen: