Tips voor zoeken op Facebook

Inhoudsopgave:

Tips voor zoeken op Facebook
Tips voor zoeken op Facebook
Anonim

Miljoenen foto's, video's, mensen, apps, pagina's, groepen, evenementen en meer vormen Facebook. Als u weet hoe u op de site moet zoeken, kunt u snel specifieke informatie vinden.

Facebook biedt een zoekbalk om mensen, groepen, berichten of zo ongeveer alles op Facebook te vinden. U kunt de resultaten filteren tot de details die het meest relevant zijn voor uw zoekopdracht.

De zoekbalk is gericht op zoekopdrachten in natuurlijke taal, dus als je in gewone taal typt wat je zoekt, levert Facebook waarschijnlijk de gewenste resultaten op.

Als je niet zeker weet hoe je iets kunt vinden, begin dan precies te typen wat je wilt. Automatisch voorgestelde woorden en zinnen verschijnen. Als u bijvoorbeeld Tig begint te typen, biedt Facebook mogelijk een lijst met suggesties, waaronder de woorden "tiger" en "Tiger Woods."

Vind Facebook-berichten op trefwoord

Image
Image

Door iemands pagina scrollen om een Facebook-bericht te vinden dat ze gisteren of zelfs een paar uur geleden hebben gepubliceerd, kan een hele opgave zijn als deze persoon een zware Facebook-gebruiker is. Facebook laat je zoeken naar specifieke woorden en zinnen, of ze nu vandaag of jaren geleden zijn gepost.

Hier is een Facebook-zoekopdracht die je zou kunnen gebruiken om berichten van een bepaalde vriend te vinden of om te zien wat het publiek zegt over een specifiek onderwerp:

  1. Voer in de linkerbovenhoek van Facebook.com een woord of een groep woorden in de zoekbalk in. Tik in de mobiele Facebook-app op het zoekpictogram om uw inhoud in de zoekbalk. in te voeren
  2. Selecteer Berichten.
  3. Selecteer Posts From om resultaten te filteren op posts van Your Friends, Your Groups and Pages, of Openbare berichten. Tik in de mobiele app op het filterpictogram in de rechterbovenhoek om uw resultaten te filteren.

Onder Posts kun je de resultaten ook sorteren op Posts You've Seen, de Date Posted (alleen jaar), en berichten van een specifieke Getagde locatie.

Zoek iemand die je net hebt ontmoet

Image
Image

Misschien heb je een nieuwe vriend ontmoet tijdens het weekend in Kansas City, en je weet alleen dat zijn naam Matt is of misschien ben je op zoek naar een vriend van een vriend. In plaats van heel Facebook te zoeken naar iemand die Matt heet, of door groepen in Kansas City te bladeren in de hoop hem te vinden, kun je zoekfilters combineren om de resultaten enorm te verfijnen.

  1. Voer de naam in waarnaar u zoekt in de Facebook zoekbalk.
  2. Selecteer het Mensen filter.
  3. Selecteer Stad.
  4. Voer in het veld Choose a City de naam van de betreffende stad in.

Als je weet dat deze persoon naar een specifieke universiteit gaat of waar hij/zij werkt, voer die informatie dan in de sectie Onderwijs of Werk in.

Zoek naar restaurants die je vrienden hebben bezocht

Image
Image

Facebook heeft een "geheime" restaurantzoekfunctie die je alleen kunt openen nadat je restaurants hebt ingevoerd in de zoekbalk. Je kunt zelfs de restaurants zien die je vrienden hebben bezocht op Facebook.

  1. Voer restaurants in op Facebook zoekbalk.
  2. Selecteer het Plaatsen filter.
  3. Inschakelen Bezocht door vrienden.

Je kunt Plaatsen ook filteren op Nu openen, Bezorging, Takeout, Locatie, Status (open/gesloten/nieuwe uren), en Prijs.

Een vergelijkbare manier om deze zoekopdracht uit te voeren, is door iets als pizza in de zoekbalk te typen en vervolgens het filter Bezocht door vrienden in te schakelen om pizzeria's weer te geven die door uw vrienden zijn bezocht.

Deze zoekmethode werkt voor alle soorten bedrijven. Voer het type bedrijf dat u zoekt in de zoekbalk in (d.w.z. advocatenkantoren in de buurt) en filter indien nodig.

Bekijk aankomende evenementen die je vrienden bijwonen

Image
Image

Als je meer wilt weten over de evenementen die je Facebook-vrienden willen bijwonen, gebruik je het Events filter in je zoekopdracht:

  1. Voer een evenementnaam of trefwoord in de zoekbalk in. Muziek is bijvoorbeeld een goed zoekwoord voor musicals of alles wat met muziek te maken heeft. Als je de exacte naam weet, kun je die in plaats daarvan typen, zoals Muziek op Main!
  2. Selecteer het Evenementen filter.
  3. Aanzetten Populair bij vrienden.

U kunt de zoekresultaten voor evenementen ook filteren op Online Events, Locatie, Dates (vandaag tot volgende week), Categorieën en Gezinsvriendelijk.

Zoek items te koop in Facebook Marketplace

Image
Image
  1. Voer de naam in van het product dat u wilt kopen in de zoekbalk. Facebook zal een galerij weergeven van die specifieke items die te koop zijn in de Facebook Marketplace.
  2. Als u de resultaten wilt filteren, selecteert u Marketplace Alle zoekresultaten op de markt kunnen worden gefilterd op location, Leveringsmethode , Item condition, Price, en Datum vermeld De filteropties van de marktplaats zullen verschillen op basis van het item te koop.

Gefilterde resultaten kunnen worden gesorteerd op Recommended, Distance en Price.

Selecteer Notify Me, onder de zoekbalk, als u een melding wilt ontvangen wanneer uw zoekfilters overeenkomen met een nieuwe vermelding. Je kunt Create New Listing selecteren om je eigen merchandise te verkopen op de Marketplace.

Aanbevolen: