Tips voor het kopen van gerenoveerde computers

Inhoudsopgave:

Tips voor het kopen van gerenoveerde computers
Tips voor het kopen van gerenoveerde computers
Anonim

Als het kopen van een laptop of desktop-pc buiten uw budget v alt, overweeg dan om een opgeknapte computer aan te schaffen. Refurbished computers kosten over het algemeen ongeveer 30 tot 50 procent minder dan de verkoopprijs van een nieuwe computer. Dit artikel behandelt alles waar u op moet letten in opgeknapte elektronica en de beste plaatsen om opgeknapte computers te kopen.

De informatie in dit artikel is in grote lijnen van toepassing op alle opgeknapte laptops en desktopcomputers.

Wat is een gereviseerde computer?

Als u een computer ziet gemarkeerd als opnieuw ingericht, betekent dat over het algemeen:

  • Het was een retourzending van een klant en de winkel kan het niet als nieuw verkopen.
  • Het voldeed niet aan de kwaliteitstests van de fabrikant en de verkoper heeft het opnieuw opgebouwd.
  • Het kwam van een geannuleerde bestelling.
Image
Image

Bottom Line

Veel refurbished pc's worden niet geleverd met een monitor, een besturingssysteem (software zoals Windows 10), een dvd- of Blu-ray-speler, een draadloze netwerkkaart of een netsnoer. Krijg de details van wat u koopt en ontdek hoeveel het gaat kosten om de benodigde randapparatuur, hardware en software toe te voegen om uw nieuwe pc te laten werken zoals u dat wilt.

Moet u een gereviseerde computer kopen?

Refurbished apparaten missen doorgaans de nieuwste functies die beschikbaar zijn op nieuwe computers. Als u de computer voornamelijk gebruikt om op internet te surfen, e-mail te checken en tekstverwerking, kunt u waarschijnlijk genoegen nemen met een oudere pc. Het spelen van online games vereist echter veel geheugen (RAM) en verwerkingskracht (CPU), dus een opgeknapte computer is mogelijk niet geschikt voor gamers.

De beste plaatsen om gerenoveerde computers te kopen

Een opgeknapte computer kan rechtstreeks van de fabrikant of een derde partij komen. Als een derde partij de machine herstelt, kan het zijn dat ze alle beschikbare onderdelen hebben gebruikt. Met andere woorden, de onderdelen komen mogelijk niet overeen met de originele specificaties.

Het is handig om de specificaties van het opgeknapte product te vergelijken met het nieuwe product om te zien hoe het overeenkomt. Blijf bij gerenommeerde retailers en fabrikanten die geautoriseerd zijn om nieuwe producten te verkopen in plaats van te kopen via online veilingen of Craigslist.

Enkele van de meer bekende bedrijven die opgeknapte computers verkopen zijn:

  • Amazon
  • Beste koop
  • Dell Outlet
  • Newegg
  • TigerDirect
  • PCConnection

Niet alle deals zijn goede deals

Retailers vermelden soms de gerenoveerde prijs naast de oorspronkelijke adviesprijs. Deze praktijk kan echter misleidend zijn, aangezien de detailhandelsprijzen na verloop van tijd dalen.

Om ervoor te zorgen dat de gerenoveerde prijs een goede deal is, zoekt u online naar de computer met behulp van het modelnummer. In sommige gevallen kunt u een oudere budgetcomputer goedkoper vinden dan een opgeknapte computer, en deze wordt geleverd met een langere garantie.

Controleer altijd op online couponcodes voordat je iets koopt. Online coupons, aanbiedingen voor gratis verzending en speciale kortingen zijn vaak beschikbaar voor opgeknapte computers.

Garanties voor gereviseerde pc's

Hoewel de totale prijs van een opgeknapte computer belangrijk is om geld te besparen, is de garantie op de lange termijn het belangrijkste. Veel opgeknapte pc's worden geleverd met beperkte garanties, dus neem de tijd om de kleine lettertjes te begrijpen.

De fabrikant, en niet een derde partij, moet de garantie geven. Idealiter zou de dekkingsduur van opgeknapte computers hetzelfde moeten zijn als de nieuwe modellen, maar dat is meestal niet het geval. Gerenommeerde bedrijven die opgeknapte computers verkopen, kunnen bijvoorbeeld een fabrieksgarantie van drie maanden bieden met uitgebreide serviceplannen tegen een meerprijs.

Het is ook belangrijk om te weten hoe snel het bedrijf gereviseerde computers repareert die u onder garantie retourneert. Een online zoekopdracht naar de naam van de verkoper zou u moeten helpen deze informatie te bepalen.

Aanbevolen: