Onmisbare ZBrush-bronnen

Inhoudsopgave:

Onmisbare ZBrush-bronnen
Onmisbare ZBrush-bronnen
Anonim

ZBrush is direct uit de doos uitstekend, maar ik zou liegen als ik zou zeggen dat er geen manieren zijn om het beter te maken. De ZBrush-gemeenschap heeft in de loop der jaren een enorme hoeveelheid inhoud uitgebracht die uw beeldhouwworkflow en -efficiëntie drastisch kan verbeteren.

Van matcaps tot penselen tot aangepaste ontwerpen voor gebruikersinterfaces, hier zijn vijftien onmisbare ZBrush-bronnen:

Pixologic Downloadcentrum

Image
Image

Eerst komt eerst. Als je Zbrush gebruikt, is het bijna onmogelijk dat je ZbrushCentral, de ZClassroom en het Zbrush-downloadcentrum nog niet kent, maar beschouw dit als een herinnering als je het over het hoofd hebt gezien. De Zclassroom is de afgelopen zes maanden aanzienlijk verbeterd tot het punt waarop ze een aantal van de beste Zbrush-trainingen hebben die overal beschikbaar zijn, gratis of premium. Het is ook goed georganiseerd in hapklare brokken, dus het is perfect voor het leren van een specifieke tool of workflow. Mis het niet!

Zbro Matcap Sets

Ik heb veel verschillende Zbrush Matcap-sets gebruikt, maar Zbro's zijn geleidelijk een van mijn favoriete beeldhouwmaterialen geworden. Als je naar de blog van Zbro gaat, vind je een breed scala aan ZMT-downloads die beschikbaar zijn, waaronder een uitstekende skin shader, een handig silhouetmateriaal en een uitgebreide kleiset. Deze materialen voelen geweldig aan om aan de buitenkant van de Ralph Stumpf Gnomonology-sets (premium) te beeldhouwen, ze behoren tot de beste die er zijn.

Orb Scheuren Borstel

Ik ben zo dol op deze borstel. Lange, lange tijd was de Damian Standard de borstel voor naden/scheuren/kreuken, maar die van Orb is gewoon zoveel schoner. In plaats van je geometrie uit de weg te ruimen, gebruikt Orb een perfect gevormde alfa in combinatie met een luie muis om een strakke, goed gedefinieerde lijn te geven. Je zult toepassingen voor Orb Cracks vinden in zowel omgevingen als organisch beeldhouwen, maar het schijnt echt bij het doen van gestileerde dingen, a la DOTA, Blizzard, Torchlight, Darksiders, enz. Als je geïnteresseerd bent in hoe het penseel werkt, plaatst Orb een tutorial op Vimeo, of je kunt het gewoon hier downloaden.

sIBL HDR-archief

De sIBL is niet uitsluitend een Zbrush-bron - een archief van goed gemaakte HDR-afbeeldingen kan van pas komen, ongeacht welk 3D-pakket je gebruikt! SIBL biedt een breed scala aan hoogwaardige HDR's die perfect zijn voor op afbeeldingen gebaseerde verlichting, omgevingskaarten en het maken van lichtkappen in Zbrush. Spring erop en til je BPR-weergaven naar een hoger niveau.

xNormaal

Als je enige tijd besteedt aan beeldhouwen in Zbrush, is de kans groot dat je op een gegeven moment je modellen, texturen en normale kaarten in een ander pakket wilt krijgen. Hoewel Zbrush een reeks ingebouwde tools biedt die dit perfect kunnen bereiken, zijn Xnormals beter, en de software is de de facto keuze geworden voor highpoly → lowpoly normale kaarten bakken. Xnormal kan ook een breed scala aan extra kaarten extraheren, waaronder omgevingsocclusie, holte, kromming, hoogte, enz., enz. Als u een game-ontwikkelaar wilt worden, kunt u net zo goed XNormal meteen downloaden - u zullen het uiteindelijk nodig hebben.

50 Gratis Mech Alpha Postzegels

Mech-penselen zoals deze zijn eigenlijk heel gemakkelijk voor jezelf te maken (misschien zal ik daar binnenkort een tutorial over doen!), Maar als je aan een project met een harde ondergrond werkt en gewoon een snelle oplossing, deze set van 50 mech-stempels houdt je in een mum van tijd vast. Het pakket bevat allerlei technische bits en bobs-moeren, bouten, inlaatkleppen, buisinzetstukken, enz. Dit spul is geweldig om een laatste detail door te geven op een model met een hard oppervlak.

Damir G. Martin's Scale Alphas

Als je ooit aan een reptielachtig stuk hebt gewerkt, weet je dat het één voor één beeldhouwen van individuele schalen niet de beste manier is om dingen aan te pakken. Een paar jaar geleden voltooide Damir Martin een beeldhouwmarathon waar hij in 30 dagen 55 drakenkoppen beeldhouwde - gelukkig voor ons plaatste hij ook zijn alfaset, vol reptielenhuid en schubben, op ZbrushCentral. Ik heb deze in een handvol projecten gebruikt en ze werkten heel goed voor mij.

Organic & Stone Alpha Packs

Meer alfa's, dit keer voor organisch en ecologisch beeldhouwen. Ik weet niet precies waar deze oorspronkelijk zijn gepost, maar ze hebben zeker de ronde gedaan. (edit: ze zijn van Sophia Vale Cruz).

Polycount Custom UI Showcase

De Zbrush-interface is oneindig aanpasbaar, en de fijne mensen bij Polycount hebben behoorlijk wat aanpassingen gedaan in deze enorme forumthread/repository. Persoonlijk heb ik niet al te veel met mijn Zbrush-gebruikersinterface geknoeid, maar het is iets dat ik binnenkort wil verkennen - veel mensen die ik heb gesproken, zeggen dat slechts een paar interface-tweaks hun efficiëntie aanzienlijk hebben verbeterd. Er zijn tientallen aangepaste UI-downloads beschikbaar in de gekoppelde thread, dus voel je vrij om er een paar te proberen en kijk of je iets vindt dat je leuk vindt!

Selwy's Doekborstels

Penselen zijn vrij persoonlijk - wat voor mij werkt, hoeft niet per se voor jou of iemand anders te werken, maar deze zijn best goed als je veel rimpels en plooien beeldhouwt. Selwy is geweldig, dus zelfs als je de penselen niet downloadt, is het de moeite waard om naar zijn site te gaan om zijn werk te zien.

Michael Dunnam – Enorme set aangepaste borstelsets

A

set penselen van Michael Dunnam. Ik heb gemerkt dat sommige hiervan nuttiger zijn dan andere, maar er zitten echte juweeltjes in.

ZBrushCentral - Mesh-repository invoegen

ZBrush's Insert Multi Mesh-functie is ongelooflijk krachtig en efficiënt als het gaat om het detailleren en verfraaien van je beeldhouwwerk. In deze thread op ZBrushCentral zijn er meer dan 15 pagina's aan invoegborstels beschikbaar om te downloaden.

ZBrushCentral - Matcap Repository

Hetzelfde als hierboven, behalve matcaps in plaats van inzetborstels!

BadKing

BadKing biedt een handvol gratis tutorials, evenals een enorme selectie van alfa's, penselen en invoegnetwerken.

Volg Zbro Z, JMC3D en Ravenslayer2000 op YouTube

Tussen de drie hebben ze talloze time-lapses voor beeldhouwen beschikbaar om te bekijken wanneer je pijn hebt voor inspiratie of gewoon een paar minuten nodig hebt. Ik heb gemerkt dat gemiddelde of zelfs gevorderde artiesten meer baat hebben bij dit soort video's omdat. Als je geïnteresseerd bent in meer van dit soort, heb ik niet zo lang geleden een lijst met fantastische YouTube-kanalen voor 3D/digitale artiesten gepubliceerd.