HP Spectre x360 15t Touch Laptop Review: fantastische prestaties en een aantrekkelijk ontwerp

Inhoudsopgave:

HP Spectre x360 15t Touch Laptop Review: fantastische prestaties en een aantrekkelijk ontwerp
HP Spectre x360 15t Touch Laptop Review: fantastische prestaties en een aantrekkelijk ontwerp
Anonim

Bottom Line

De HP Spectre x360 15t Touch vertegenwoordigt een hoog watermerk voor HP's 2-in-1 laptops, en combineert een krachtige processor en grafische kaart met een prachtig scherm in een slank, esthetisch aantrekkelijk pakket.

HP Spectre x360 15t

Image
Image

Merk op dat productlinks voor de bijgewerkte 2020-versie van de HP Spectre x360 15T zijn, terwijl de recensie verwijst naar de vorige generatie.

We hebben de HP Spectre x360 15t Touch-laptop gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De HP Spectre x360 15t is een 2-in-1 laptop met touchscreen die er fantastisch uitziet, een genot is om mee te werken en zelfs games kan spelen op gemiddelde tot hoge instellingen. Het is een beetje aan de zware kant om daadwerkelijk als tablet te gebruiken, maar die 2-in-1-functionaliteit is er als je het nodig hebt. Het wordt zelfs geleverd met een styluspen, waardoor het een haalbare optie is voor zowel zakelijke als creatievelingen.

We hebben onlangs een Spectre x360 15t op de proef gesteld, zowel binnen als buiten het kantoor, om te zien of hij echt voldoet aan zijn hoge specificaties. We hebben alles getest, van kijkhoeken tot audiokwaliteit, netwerkmogelijkheden en zelfs gameprestaties.

Image
Image

Design: eersteklas bouwkwaliteit met een unieke esthetiek

HP verwijst naar de 15,6-inch Spectre x360 15t, en zijn kleinere 13-inch landgenoot, als gem-cut. In plaats van platte randen en vierkante hoeken, zijn de randen van deze schoonheid gesneden om glanzende metalen oppervlakken te onthullen die het licht opvangen en de aandacht trekken. De achterste hoeken van de machine zijn ook afgeschuind, waarbij de ene hoek de aan/uit-knop heeft en de andere een USB-C-poort verbergt.

In plaats van platte randen en vierkante hoeken, zijn de randen van deze schoonheid gesneden om glanzende metalen oppervlakken te onthullen die het licht opvangen en de aandacht trekken.

Alles aan de ontwerpesthetiek van de x360 schreeuwt premium, van de met edelstenen uitgesneden hoeken tot de satijnen afwerking op het deksel en zelfs de superminimalistische versie van het HP-logo. Deze laptop onderscheidt zich niet alleen van HP's eigen line-up, maar slaagt er ook in om op te vallen in het drukke veld van ultrabooks en krachtige 2-in-1's waarover hij dominantie wil laten gelden.

Als je op zoek bent naar een eenvoudige laptop die in staat is om in de massa te verdwijnen, dan is dit het niet. Wanneer je de x360 eruit ha alt, zullen mensen het zeker merken. Het ontwerp is opvallend en opvallend, maar toch ingetogen genoeg voor zakelijk gebruik.

Image
Image

Bottom Line

We vonden dat de installatietijd voor de Spectre x360 15t overeenkwam met andere Windows-machines in deze prijsklasse. Als u gewoon het basisinstallatieproces van Windows doorloopt, kunt u binnen een paar minuten op het bureaublad staan en klaar zijn om aan het werk te gaan. HP voegt graag bloatware toe, en deze machine is daarop geen uitzondering, dus verwacht wat extra insteltijd als je al het kaf wilt verwijderen voordat je aan het werk gaat.

Display: helder en kleurrijk 4K-scherm dat een beetje zwak is

Het 15,6-inch 4K IPS-scherm is mooi, maar niet perfect. We vonden het scherm opmerkelijk helder en de kleuren waren rijk en krachtig. We hadden geen moeite om fijne details te onderscheiden bij het bekijken van filmtrailers op YouTube of het testen van games, en de kleuren springen er echt uit. De kijkhoeken zijn ook uitstekend, wat erg belangrijk is in een 2-in-1 waar mensen mogelijk vanuit elke richting naar moeten kijken.

Hoewel we vonden dat het scherm voldoende helder was voor gebruik in de meeste lichtomstandigheden, is het niet zo helder als we zouden willen zien voor gebruik buitenshuis en in direct zonlicht. Een aantal concurrenten biedt aanzienlijk betere opties, daarover later meer.

Image
Image

Prestaties: fantastische prestaties voor zakelijk en licht gamen

Met een 8e generatie Intel Core i7 CPU en een discrete NVIDIA GeForce GTX 1050Ti GPU, zou het geen verrassing moeten zijn dat de Spectre x360 een krachtige krachtpatser is. Het voert basistaken zoals tekstverwerking en beeldbewerking uit zonder te zweten, en hapert slechts een beetje bij meer resource-intensieve taken vanwege de beperkte hoeveelheid RAM. Als je videobewerking of andere taken moet uitvoeren die door het geheugen kauwen, kijk dan eens naar upgraden van de standaard 8 GB RAM die aanwezig is in onze testeenheid.

Om een beter idee te krijgen van waartoe de Spectre x360 in staat is, buiten ons eigen hands-on gebruik, hebben we PCMark opgestart en de standaard benchmarktest uitgevoerd. De resultaten waren solide, met een algemene score van 4, 291 voor de x360. In de PCMark Essentials-tests deed de x360 het nog beter, met een score van 7, 976. Het was vooral pittig in de app-opstarttijdafdeling, maar het scoorde ook goed in videoconferenties en surfen op het web.

We vonden het scherm opmerkelijk helder en de kleuren waren rijk en krachtig.

In termen van productiviteit en het maken van digitale inhoud hebben we scores van respectievelijk 5, 778 en 4, 684 genoteerd. Het scoorde behoorlijk hoog in fotobewerking, op 5, 612, maar haperde in videobewerking met een score van 3, 160. We hebben ook een aantal gaming-benchmarks van 3DMark uitgevoerd, waaronder Fire Strike en Time Spy. Het scoorde in totaal 6.674 op de Fire Strike-benchmark, met een gemiddelde van 30 frames per seconde (fps) voor de grafische score en 47,55 fps voor de physics-score. Op de meer resource-intensieve Time Spy-benchmark scoorde het in totaal 2.420.

Wat die cijfers betekenen, is dat hoewel de Spectre x360 geen gaming-rig is, hij wel degelijk een aantal fatsoenlijke gaming-karbonades heeft. We hebben het echt op de proef gesteld met een echte game om er zeker van te zijn, en het behaalde een ijzersterke 30 fps toen we Capcom's megahit Monster Hunter World laadden in Full HD (1080p) resolutie en medium instellingen. We waren zelfs in staat om een gigantische Dodogama neer te halen zonder enige framedrops tijdens de strijd. 4K-gaming is niet praktisch.

Image
Image

Productiviteit: Open voor bedrijven

De Spectre x360 15t brengt veel op tafel. Het prachtige 4K-scherm is groot genoeg om echt werk te verzetten, en het toetsenbord is overal voorzien van toetsen van volledige grootte, inclusief het numerieke toetsenblok. De toetsen voelen prettig en pittig aan, met uitstekende reizen en geen papperigheid. We vonden het toetsenbord redelijk comfortabel voor lange typesessies.

Het touchpad is vreemd geplaatst en vreemd langwerpig, maar we vonden dat het goed reageerde terwijl het geen foutieve invoer uit onze handpalmen oppikte tijdens het typen. Er zijn geen speciale knoppen en klikken kost een minimale hoeveelheid kracht.

Het touchscreen is net zo responsief en het scherm voelt zijdezacht aan bij het slepen, knijpen, zoomen en anderszins manipuleren van objecten en pictogrammen met de aanraakfunctionaliteit. Als u liever via aanraking met uw laptops communiceert, zult u op die afdeling niet teleurgesteld zijn.

De Spectre x360 15t wordt ook geleverd met de HP Active Pen, een stylus die werkt op een enkele AAAA-batterij. Dat voegt een extra dimensie van productiviteit toe, omdat je de x360 kunt gebruiken om handgeschreven notities te maken en zelfs wat lichte tekeningen te maken als dat nodig is. De pen zelf heeft slechts 2.040 gevoeligheidsniveaus, dus het is onwaarschijnlijk dat hij uw speciale tekentablet zal vervangen, maar hij werkt best goed voor wat hij is.

Als 2-in-1 kun je de x360 15t gebruiken als een normale laptop, en hij werkt in die opstelling net zo goed als elk specifiek clamshell-apparaat. Je kunt hem ook opvouwen tot een tentopstelling voor mediaconsumptie of gebruiken als tablet. Zoals elke 2-in-1 van dit formaat, vonden we hem te zwaar en omvangrijk voor praktisch gebruik als tablet. Het lijkt ook ingebouwde magneten te hebben om het in tabletvorm dicht te houden, maar ze zijn niet sterk genoeg.

Audio: Luid en duidelijk

We hebben een paar HP-laptops getest met de naam Bang en Olufsen, en dit is de beste die we tot nu toe hebben gehoord. Een reeks van vier luidsprekers, twee omhoog en twee omlaag, is luid genoeg om een kamer van gemiddelde grootte te vullen zonder waarneembare vervorming. Hoge en middentonen komen kristalhelder over en er is een acceptabele hoeveelheid bas voor een laptop van dit formaat.

We hebben een paar HP-laptops getest die de naam Bang en Olufsen droegen, en dit is de beste die we tot nu toe hebben gehoord.

Je kunt je favoriete koptelefoon altijd aansluiten op de meegeleverde audio-aansluiting als je daar behoefte aan hebt, maar je zult merken dat je er minder naar reikt dan je verwacht.

Image
Image

Netwerk: razendsnelle 5GHZ wifi, maar geen Ethernet-connectiviteit

De x360 15t wordt geleverd met een razendsnelle 802.11ac wifi-kaart die verbinding kan maken met zowel 2,4GHz- als 5GHz-netwerken. Verbonden met ons 5GHz-netwerk, trok het 282 Mbps naar beneden en pushte het 58.41 Mbps omhoog. Een veel krachtigere desktopcomputer, verbonden via wifi, registreerde tegelijkertijd 300 Mbps down, dus de wifi in deze laptop zal je geen stap vertragen.

Een van de weinige problemen met deze laptop is dat deze geen Ethernet-poort heeft. Het is gewoon te dun om er een te ondersteunen en HP vond het niet gepast om een adapter op te nemen. Als je een bekabelde verbinding nodig hebt, moet je zelf een USB-C naar Ethernet-adapter aanschaffen.

Camera: Full HD compatibel met Windows Hallo

De meegeleverde webcam is Full HD en werkt zeer goed voor basistaken zoals videoconferenties. Sommige kleuren lijken een beetje vervaagd en de witbalans is een beetje uit, maar het is beter dan de meeste. Het is ook volledig compatibel met Windows 10 Hello, wat betekent dat je de gezichtsherkenningsfunctie kunt gebruiken om in te loggen op je computer als je geen zin hebt om je wachtwoord in te voeren of op de vingerafdruksensor te tikken.

In overeenstemming met de rest van de premium details op dit apparaat, wordt de webcam geleverd met een fysieke kill-schakelaar. Als je er absoluut zeker van wilt zijn dat je webcam uit staat, zit er een schakelaar aan de zijkant van het chassis die de stroom naar de camera fysiek onderbreekt.

In overeenstemming met de rest van de premium details op dit apparaat, wordt de webcam geleverd met een fysieke kill-schakelaar.

Batterij: goed voor een volledige werkdag

HP adverteert dat de batterij meer dan 17 uur meegaat, maar onze tests hebben gewoon niet zo'n heroïsche levensduur van de batterij gevonden. Om zelfs maar in de buurt van dat aantal te komen, denken we dat je de instellingen voor batterijbesparing op maximaal moet zetten, de helderheid van het scherm tot het minimum moet verlagen, de webcam en draadloos moet uitschakelen en gedurende de tijd niets moet aanraken.

De batterij is zeker uitstekend, maar tijdens onze praktijktests zag de Spectre x360 15t iets meer dan acht uur werken op gemiddelde instellingen voordat hij werd uitgeschakeld. Dat is basisgebruik, zoals surfen op het web en tekstverwerking, dus je kunt verwachten dat het minder lang meegaat als je video's bekijkt of aan het gamen bent.

Image
Image

Software: HP houdt van hun bloatware

De Spectre x360 15t wordt geleverd met Windows 10 Home 64 en HP's reguliere bloatware-suite. Alles bij elkaar vind je ongeveer een dozijn stukjes HP-software die je wel of niet nodig hebt. Hoewel we naar dat niet toe neigen, biedt hun audiocontroller-software enkele opties die verder gaan dan de basisbedieningen die je normaal gesproken ziet.

Naast HP's eigen bloatware vind je ook een exemplaar van McAfee Antivirus, Dropbox, games zoals Candy Crush Saga en andere diverse apps en programma's die je veilig kunt verwijderen om ruimte te maken voor dingen die je echt nodig hebben. Het goede nieuws is dat de meegeleverde 512 GB SSD, in het basismodel dat we hebben getest, voldoende ruimte over heeft.

Prijs: duur maar elke cent waard

De basisconfiguratie van de HP Spectre x360 15t heeft een adviesprijs van $ 1.599, dus dit is geen goedkope laptop. Je krijgt echter heel veel waarde voor die prijs, dus het zou moeilijk zijn om te beweren dat deze machine de vraagprijs niet waard is. Als je het goedkoper kunt vinden, is het een absoluut koopje.

HP biedt een paar hardware-upgrades die verder gaan dan de basiseenheid die we hebben getest, en ze zijn het geld meer dan waard. We raden met name aan om de basis 8 GB RAM te upgraden naar 16 GB, aangezien dit apparaat gesoldeerd RAM-geheugen gebruikt dat u later niet kunt upgraden.

Competitie: sluit mooi aan op het veld

De HP Spectre x360 15t bevindt zich op een zeer comfortabele plek, in termen van prestaties en prijs, in vergelijking met de concurrentie. Je kunt meer betalen voor betere prestaties, een lichtere behuizing, een helderder scherm en andere upgrades, maar het zal moeilijk zijn om een meer capabele 2-in-1 te vinden voor deze prijs.

Als je naar clamshell-concurrenten kijkt, heeft de Dell XPS 15 dezelfde processor en videokaart met een adviesprijs van $ 1.549. Dat is iets minder dan de Spectre x360 15t, maar je verliest die extra functionaliteit van een 2-in-1 met een touchscreen en een styluspen.

Een andere naaste concurrent, de Surface Book 2 uitgerust met een vergelijkbare CPU en discrete NVIDIA grafische chip, kost een prinselijke $ 2.899. Dat maakt de Spectre in vergelijking een deal, hoewel de Surface Pen 3 beschikt over 4. 096 gevoeligheidsniveaus vergeleken met 2.040 voor de HP Active Pen.

Als je op zoek bent naar iets dat lichter en gemakkelijker mee te nemen is, verliest de Spectre x360 15t qua grootte en gewicht veel van de concurrentie. Vooral de LG Gram weegt slechts 2,41 pond vergeleken met 4,81 pond voor de Spectre.

Deze 2-in-1 lijkt meer op een alles-in-één

De HP Spectre x360 15t is niet perfect, maar hij raakt de juiste toon op het gebied van stijl, prestaties en prijs. Het is geen goedkope laptop, maar het is een geweldige deal voor wat je krijgt. Deze laptop is open en klaar voor zaken, perfect uitgerust voor entertainment en ontspannen na een lange dag. Het is zelfs in staat om games te spelen dankzij de krachtige NVIDIA grafische kaart. Als u op zoek bent naar een zakelijke laptop die zowel binnen als buiten het kantoor veel gebruikt zal worden, dan heeft u deze gevonden.

Specs

  • Productnaam Spectre x360 15t
  • Product Merk HP
  • MPN 4hg39av-1
  • Prijs $1, 599,99
  • Gewicht 4.81 lbs.
  • Productafmetingen 14,22 x 9,84 x 0,76 inch.
  • Garantie Een jaar (beperkt)
  • Compatibiliteit Windows
  • Platform Windows 10
  • Processor Intel Core i7-8750H @ 2.2GHz
  • GPU Nvidia GeForce 1080Ti met Max-Q
  • RAM 8GB
  • Opslag 512GB SSD
  • Fysieke media Geen
  • Kaartlezer MicroSD
  • Beeldscherm 15,6” UHD
  • Camera HP TrueVision FHD IR-camera
  • Batterijcapaciteit 6-cels, 84 Wh lithium-ion
  • Poorten x USB Type-C Thunderbolt 3, 1x USB 3.1

Aanbevolen: