La Crosse Technology S88907 Review: een betaalbaar weerstation met een aantrekkelijk display

Inhoudsopgave:

La Crosse Technology S88907 Review: een betaalbaar weerstation met een aantrekkelijk display
La Crosse Technology S88907 Review: een betaalbaar weerstation met een aantrekkelijk display
Anonim

Bottom Line

Het La Crosse S88907 draadloze kleurenweerstation is een betaalbare optie als je wat basisinformatie wilt, zoals temperatuur en vochtigheid, zonder veel toeters en bellen.

La Crosse Technology S88907 Verticaal draadloos kleurvoorspellingsstation

Image
Image

We hebben het La Crosse S88907 draadloze kleurenweerstation gekocht zodat onze deskundige recensent het grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De La Crosse S88907 is een basisweerstation dat trends voor binnen- en buitentemperatuur, vochtigheid en luchtdruk volgt en rapporteert. Het wordt geleverd met een aantrekkelijk, geanimeerd display met pictogrammen voor meerdere soorten weer, maar de werkelijke voorspellingsmogelijkheden zijn uiterst beperkt. We hebben onlangs een van deze ingesteld om te zien hoe goed het echt werkt, dingen testen zoals hoe gemakkelijk het is om in te stellen en te gebruiken, de kwaliteit van het scherm en de nauwkeurigheid van temperatuur- en vochtigheidsmetingen.

Image
Image

Ontwerp: Groot en licht

Het S88907 weerstation bestaat uit een kleine sensoreenheid en een grote displayeenheid. Wanneer je ze allebei voor de eerste keer opstart, maken ze automatisch verbinding via een draadloze verbinding van 433 MHz.

De sensoreenheid is zeer praktisch, gemaakt van wit plastic en heeft een enkele rode LED om u te laten weten dat hij werkt wanneer u de batterijen voor het eerst plaatst. De display-eenheid is aanzienlijk groter en is ontworpen om aan een muur te worden gemonteerd of rechtop op een bureau te worden geplaatst met de ingebouwde standaard.

Het scherm is groot en helder en ziet er veel moderner uit dan andere weerstations die standaard LCD's gebruiken.

Hoewel de display-eenheid vrij groot is, is hij ook extreem licht, tot het punt waarop hij goedkoop aanvoelt als je hem vasthoudt. De rand rond het scherm is enorm en het voelt alsof het grootste deel van het apparaat lege ruimte is. Het display is groot en helder en ziet er veel moderner uit dan andere weerstations die standaard LCD's gebruiken. Ondanks de massieve rand ziet het scherm er heel mooi uit, opgehangen aan een muur of op een bureau met voldoende vrije ruimte voor zo'n groot apparaat.

Image
Image

Instelproces: grotendeels eenvoudig, maar reken niet op de automatische tijdinstelling

Het instellen van het La Crosse S88907 weerstation is een snel en eenvoudig proces. Het begint met het aansluiten van het scherm, het plaatsen van batterijen in de sensor en wachten tot ze zijn gesynchroniseerd. Zodra de twee zijn verbonden, ziet u temperatuur- en vochtigheidsmetingen verschijnen in het externe gedeelte van het display.

Het instellen van het La Crosse S88907 weerstation is een snel en eenvoudig proces.

Dit weerstation is voorzien van een klok en kalender, dus de installatie vereist ook het instellen van de tijd en datum. Dit is een beetje lastig omdat de knoppen zich aan de achterkant van het apparaat bevinden, zodat je niet zowel de knoppen als het scherm tegelijkertijd kunt zien.

Een extra ergernis is het feit dat dit weerstation een radiogestuurde klok heeft die we niet aan het werk konden krijgen. De instructies zeggen om het apparaat naar Ft. Collins, Colorado, de locatie van het signaal, maar we waren niet in staat om het te synchroniseren, zelfs niet als het in de buurt van een raam in die algemene richting stond.

Display: helder en kleurrijk LCD-scherm

Het La Crosse S88907 weerstation heeft een groot LCD-scherm dat heel kleurrijk is en prettig om naar te kijken. De tijd, datum, temperatuur en vochtigheid worden in verschillende kleuren weergegeven, zodat u gemakkelijk kunt zien waar u naar kijkt.

Het bevat ook een geanimeerd gedeelte met pictogrammen om de volle zon, gedeeltelijke bewolking, volle bewolking, regen, bliksem en sneeuw weer te geven, voor een aantal zeer elementaire prognosemogelijkheden. Aanvullende informatie omvat een indicator die aangeeft of de luchtdruk stijgt of da alt, en een indicator die een comfortindex binnenshuis toont op basis van de temperatuur en vochtigheid.

Het display is ook verlicht en de achtergrondverlichting kan worden uitgeschakeld of op twee verschillende helderheidsniveaus worden ingesteld. De hoogste stand is in alles goed genoeg behalve het felste directe zonlicht. Het nadeel is dat als je dit in een slaapkamer wilt gebruiken, je zult merken dat het veel te licht is voor gebruik 's nachts, en het is niet adaptief, dus je moet de achtergrondverlichting handmatig in- of uitschakelen.

De kijkhoeken zijn oké vanaf de zijkanten en de bovenkant, maar verschrikkelijk als ze van onderaf worden bekeken. Houd daar rekening mee als u van plan bent dit apparaat aan de muur te bevestigen, aangezien u het op of iets onder ooghoogte wilt hebben.

Image
Image

Sensoren: temperatuur, vochtigheid en luchtdruk

De sensoreenheid is compact, onopvallend en herbergt temperatuur-, vochtigheids- en luchtdruksensoren. Het is ontworpen om te worden geïnstalleerd aan de zijkant van uw huis die niet naar de zon is gericht, indien mogelijk onder de dakrand, en heeft een ingekeepte sleuf aan de achterkant om het montageproces eenvoudig te maken.

Hoewel het een luchtdruksensor bevat, geeft dit apparaat eigenlijk geen luchtdruk weer. In plaats daarvan toont het display een barometrische druktrend. Met andere woorden, het laat zien of de luchtdruk stijgt, da alt of stabiel blijft.

De display-eenheid en de sensoreenheid bevatten beide temperatuur- en vochtigheidssensoren, waardoor het in staat is om temperatuur- en vochtigheidsmetingen te geven voor zowel binnen als buiten.

Bottom Line

Dit weerstation heeft geen externe connectiviteit, wat betekent dat je het niet op een computer kunt aansluiten om weergegevens te extraheren en vast te leggen. Er is geen USB-poort of een ander type connectiviteit, dus het is alleen nuttig als een weerstation van moment tot moment en niet voor het volgen van trends.

Prestaties: redelijk nauwkeurig voor de prijs

De sensoren zijn niet enorm nauwkeurig in dit weerstation, maar ze komen min of meer overeen met wat je zou verwachten van een betaalbare eenheid. In vergelijking met een hoogwaardig weerstation, dat nauw overeenkwam met de NOAA-metingen in de buurt, ontdekten we dat dit weerstation ongeveer 1-2 graden Fahrenheit was uitgeschakeld en ongeveer 3-5 procent van de vochtigheidsmetingen.

De sensoren zijn niet enorm nauwkeurig in dit weerstation, maar ze komen min of meer overeen met wat je zou verwachten van een betaalbaar apparaat.

Hoewel dit weerstation niet is wat je zoekt als je supernauwkeurige metingen nodig hebt, presteert het prima voor een goedkoop apparaat voor temperatuur- en vochtigheidsbewaking.

Bottom Line

Het La Crosse S88907-weerstation heeft een adviesprijs van $ 71,95, maar verkoopt meestal voor ongeveer $ 35 op Amazon. Het is niet de moeite waard om te kopen bij de adviesprijs, want voor die prijs ben je niet zo ver verwijderd van veel capabelere stations die dingen als windsnelheid en regenval kunnen meten. Geprijsd op of onder de $ 35, het is zeker een kijkje waard.

Concurrentie: geweldig voor de prijs, maar andere hebben meer functies

MXiiXM Weather Station: Het MXiiXM Weather Station wordt verkocht voor ongeveer $45 en biedt sterke concurrentie. Het bevat dezelfde basisfunctionaliteit als in de La Crosse S88907, inclusief beperkte prognoses, maar de externe sensor heeft zijn eigen basis-LCD-paneel. Als u van plan bent uw afstandsbedieningssensor in een gebied te plaatsen waar u hem gemakkelijk kunt zien, is dat een leuke functie om te hebben. Anders wint de La Crosse 88907 het, omdat hij meestal voor iets minder geld verkrijgbaar is en de bouwkwaliteit ook hoger is.

Wittime 2076 Weerstation: Dit is een ander basisweerstation met een kleurrijk display dat voor ongeveer $45 wordt verkocht. Het meet temperatuur, vochtigheid en luchtdruk, en het is ook in staat om basisvoorspellingen uit te voeren. Omdat de functieset zo op elkaar lijkt, is het niet de moeite waard om hier extra voor te betalen ten opzichte van de La Crosse 88907, tenzij je het ontwerp echt leuk vindt.

AcuRite 00589 Pro Color Weerstation: De AcuRite 00589 wordt gewoonlijk verkocht voor ongeveer $ 100, dus het is aanzienlijk duurder dan de La Crosse 88907. Het meet temperatuur, vochtigheid, luchtdruk, en voegt windsnelheid toe, waar de extra kosten bij komen kijken. Het voegt ook de mogelijkheid toe om historische sensorleesgrafieken weer te geven. Voor ongeveer $ 30 meer heeft AcuRite ook een station dat een regenmeter toevoegt.

Een goede prijs voor een standaard weerstation

De La Crosse 88907 is een standaard weerstation dat alleen temperatuur, vochtigheid en luchtdruk verwerkt, dus het is niet geschikt voor doeleinden waarvoor extra sensoren nodig zijn, met name nauwkeurige metingen of gegevensconnectiviteit. Als basis weerstation, met een geweldige prijs, is het moeilijk te verslaan.

Specs

  • Productnaam S88907 Verticaal draadloos kleurvoorspellingsstation
  • Product Merk La Crosse Technology
  • MPN S88907
  • Prijs $34.79
  • Productafmetingen 6,16 x 0,93 x 9,65 inch.
  • Display LCD met achtergrondverlichting
  • Buitensensoren Temperatuur, vochtigheid, luchtdruk
  • Binnensensoren Temperatuur, vochtigheid
  • Binnentemperatuurbereik +32°F tot +122°F
  • Vochtigheidsbereik binnenshuis 1% tot 99% RH
  • Buitentemperatuurbereik -40 °F tot 140 °F
  • Buitenvochtigheidsbereik 10% tot 99% RH
  • Transmissiebereik Tot 300 voet

Aanbevolen: