Moto G Power (2021) Review: fantastische batterijduur in een aantrekkelijk pakket

Inhoudsopgave:

Moto G Power (2021) Review: fantastische batterijduur in een aantrekkelijk pakket
Moto G Power (2021) Review: fantastische batterijduur in een aantrekkelijk pakket
Anonim

Bottom Line

De Moto G Power (2021) heeft een enorme batterij en een lange batterijlevensduur, maar het ontbreekt aan kracht op andere gebieden.

Motorola Moto G Power (2021)

Image
Image

We hebben de Moto G Power (2021) gekocht zodat onze recensent hem op de proef kon stellen. Blijf lezen voor de volledige productreview.

De Moto G Power (2021) is een telefoon uit het budgetbereik die behoorlijke prestaties levert, een behoorlijk groot scherm heeft en voldoende batterijvermogen heeft om drie dagen zonder opladen te werken. Het completeert de Moto G-reeks voor 2021, die ook de goedkopere en minder krachtige Moto G Play en de grotere, krachtigere Moto G Stylus omvat.

Hoewel de Moto G Power (2021) er op papier goed genoeg uitziet als je de specificaties afweegt tegen de kosten, staat hij een beetje raar als je naar zijn stamboom kijkt. De 2021-vernieuwing van de Moto G Power kwam slechts negen maanden na de Moto G Power (2020) in de schappen, en het is geen algemene upgrade.

De Moto G Power 2021 heeft een groter scherm en een betere hoofdcamera, maar de schermresolutie is lager, de processor is zwakker en heeft mono in plaats van stereoluidsprekers, samen met andere eigenaardigheden. Motorola heeft duidelijk besloten om een andere richting in te slaan met de Moto G Power voor zijn 2021-iteratie, door te kiezen voor lagere specificaties en een dienovereenkomstig lager prijskaartje.

Nieuwsgierig hoe dat in de echte wereld uitpakt, stopte ik mijn vertrouwde Google Pixel 3 in een la, liet een simkaart in een Moto G Power (2021) vallen en gebruikte hem ongeveer een week. Ik heb alles getest, van gesprekskwaliteit tot algehele prestaties, batterijduur en meer.

Mijn algemene indruk is dat het een goede prijs-kwaliteitverhouding is, maar iedereen die de 2020-versie van de hardware al bezit, zal waarschijnlijk een pass willen nemen.

Ontwerp: plastic en glas, maar het voelt niet goedkoop aan

De Moto G Power (2021) is gebouwd op een plastic frame, met een plastic achterkant en glazen voorkant. Dit is de eerste en meest opvallende afwijking van de 2020-versie, die een aluminium frame had. Het voelt stevig aan, zonder merkbare buiging of lelijke gaten, en het ziet er mooi genoeg uit, maar je kunt zien dat je plastic in je hand houdt.

Mijn recensie-eenheid kwam in Polar Silver, wat eigenlijk gewoon een glad zilveren frame en een licht getextureerde zilveren achterkant is, maar het is ook verkrijgbaar in Blue en Flash Grey.

Het grote 6,6-inch scherm domineert de voorkant van de telefoon, met vrij dunne randen rond de zijkanten en bovenkant. Die drie zijden zijn vrij uniform, wat mogelijk wordt gemaakt door de kleine pinhole-camera die de noodzaak voor een dikkere rand of traan wegneemt. De kin is iets dikker, maar niet zo dik als die op de Moto G Play. De verhouding tussen scherm en behuizing is over het algemeen redelijk goed en een marginale verbetering ten opzichte van de laatste generatie.

De linkerkant van het frame heeft een SIM-lade die ook dienst doet als microSD-kaartlade, terwijl de volumeknop en de aan / uit-knop zich beide aan de rechterkant bevinden. De aan / uit-knop heeft ook een dubbele functie als vingerafdruksensor. Het is een handige plaatsing en ik vond het gemakkelijk om de telefoon te ontgrendelen met mijn duim.

Image
Image

De bovenkant van de telefoon bevat een 3,5 mm audio-aansluiting, en dat is alles. Beneden aan de onderkant vind je een USB-C-poort en zes gaten die dienen als luidsprekergrill.

Draai de telefoon om en je zult zien dat de camera-array zich bovenaan en mooi gecentreerd bevindt. Het bevat drie sensoren en de flitser georiënteerd in een vierkante formatie, en steekt een klein beetje af van de achterkant van de telefoon. Omdat het gecentreerd is, voelt de telefoon nog steeds behoorlijk stabiel aan als hij op zijn rug wordt gelegd.

Beeldkwaliteit: mooi schermformaat, maar de resolutie is niet geweldig

De Moto G Power (2021) kreeg een mooie schermgrootte in vergelijking met de vorige generatie, met een 6,6-inch scherm vergeleken met het oude 6,4-inch paneel, maar het is op alle andere manieren een downgrade.

De resolutie is slechts 1600 x 720, wat een pixeldichtheid van 266 ppi oplevert. De laatste Moto G Power had een scherm van 2300 x 1080, dus Motorola besloot duidelijk om op dit gebied terug te schalen om aan de lagere prijs te voldoen.

Het scherm is erg helder, met een scherp beeld en een grote kleurnauwkeurigheid. Het wordt een beetje zwak in direct zonlicht buiten, maar ik kon het scherm nog steeds zien, zelfs in die omstandigheden. Het scherm ziet er geweldig uit in alle lichtomstandigheden binnenshuis. Of je nu games zoals Genshin Impact speelt of video's streamt van YouTube en Netflix, het scherm was mooi en duidelijk.

De Moto G Power (2021) kreeg een mooie schermgrootte in vergelijking met de vorige generatie, met een 6,6-inch scherm vergeleken met het oude 6,4-inch paneel, maar het is op alle andere manieren een downgrade.

Helaas heeft het scherm een beetje een schaduwprobleem. Het is vooral merkbaar met een helderheid van ongeveer 70 procent, waarna je zeer duidelijke schaduwen begint te zien rond de rand van het scherm en ook rond het gaatje van de camera. Het effect is minder merkbaar als de helderheid helemaal naar boven is gedraaid, maar ik kon nog steeds schaduwen zien wanneer ik het scherm vanuit extreme hoeken bekeek.

Het is een goed genoeg scherm voor een telefoon voor deze prijs, maar ik geef de voorkeur aan het schaduwloze 1080p-paneel dat ik me herinner uit mijn tijd met de Moto G Power 2020.

Prestaties: maait productiviteitstaken, maar is niet geweldig voor gamen

Motorola heeft hier ook bezuinigd. Terwijl de Moto G Stylus (2021) op chipgebied een matige upgrade kreeg ten opzichte van zijn voorganger, deed de Moto G Power dat niet. De Moto G Power (2021) heeft een Snapdragon 662, terwijl de vorige versie een Snapdragon 665 had.

Dit zijn vergelijkbare chips omdat ze dezelfde GPU delen en bijna identieke benchmarks leveren, dus het lijkt meer een sidegrade dan een legitieme downgrade, maar dat is nog steeds niet de richting waarin ik een ooit geweldige telefoon wil zien zoals de Moto G Power go.

Ondanks de bloedarmoede chipset heb ik geen klachten op het gebied van basisgebruik en productiviteit. Ik had de Moto G Power (2021) een week lang als mijn primaire telefoon en gebruikte hem om op internet te surfen, video te streamen, e-mails en sms'jes te verzenden en andere basisproductiviteitstaken, en ik had nooit problemen met vertraging of vertraging. De menu's zijn pittig en de meeste apps starten snel, hoewel sommige langer nodig hebben om te laden dan andere.

Om wat harde cijfers te krijgen, heb ik een paar benchmarks uitgevoerd. Ik begon met de Work 2.0-benchmark van PCMark, die is ontworpen om te zien hoe goed een telefoon productiviteitstaken aankan. De resultaten kwamen min of meer overeen met mijn ervaring in de echte wereld, waarbij de telefoon scores opleverde die goed genoeg waren, maar niet extreem indrukwekkend. Het behaalde een algehele score van 6. 086, wat het vierkant tussen de lagere G Play en de krachtigere G Stylus plaatst.

Voor meer specifieke taken scoorde de Moto G Power 5.873 bij surfen op het web, wat beter is dan de G Stylus. Scores van 6, 773 schriftelijk, 5, 257 in gegevensmanipulatie en 11, 607 in fotobewerking zijn allemaal solide resultaten voor een telefoon in deze prijsklasse, hoewel lager dan de G Stylus, en aanzienlijk lager dan een duurdere handset zoals de Motorola One 5G Ace.

De Moto G Power (2021) is een geweldige telefoon om je werk gedaan te krijgen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het aansluiten, en je kunt zelfs verwachten dat je wat casual gaat gamen als je merkt dat je wat downtime hebt.

Ik heb ook een aantal gaming-benchmarks van 3DMark en GFXBench uitgevoerd. De Moto G Power deed het niet goed in de 3DMark-benchmarks, met slechts 2,2 FPS in de Wild Life-benchmark en 12,1 FPS in de Sling Shot-benchmark. Het deed het net iets beter op de GFXBench Car Chase-benchmark, met 13 FPS, maar dat is nog steeds een niet-indrukwekkend resultaat. In de minder intense T-Rex-benchmark behaalde het een veel acceptabeler 49 FPS.

Naast de benchmarks speelde ik ook een paar echte games op de Moto G Power. Eerst installeerde ik Mihoyo's open-wereld, gacha-aangedreven, avonturengame Genshin Impact, die prachtige beelden en snelle gameplay biedt. Het liep niet zo goed.

Het aanvankelijke laden was erg traag, en ik merkte ook een buitensporige laadtijd op elke keer dat ik teleporteerde. Ik kwam ook meer vertraging en framedrops tegen dan ik me echt op mijn gemak voel. Terwijl ik in staat was om mijn dagbladen tijdens mijn week met de telefoon uit te schakelen, de ene keer dat ik een baas aannam, stierf er een personage tijdens een bijzonder lange vertraging.

Ik heb ook het lichtere racespel Asph alt 9 geladen, dat goed is geoptimaliseerd voor telefoons uit het middensegment. Het liep een stuk beter, met slechts een paar gevallen frames, en niets ergs genoeg om me van een verdiende overwinning te beroven.

De afhaalma altijd hier is dat de Moto G Power (2021) een geweldige telefoon is om werk gedaan te krijgen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het aansluiten, en je kunt zelfs verwachten dat je wat casual gaat gamen als je merkt dat je met uitv altijd. Als je echter op zoek bent naar een gaming-telefoon, zal dit waarschijnlijk niet voldoen.

Connectiviteit: geweldige snelheden op zowel LTE als wifi

De ontgrendelde versie van de Moto G Power (2021) ondersteunt GSM, CDMA, HSPA, EVDO en LTE voor mobiele connectiviteit en dual-band 801.11ac voor wifi. Het ondersteunt ook Bluetooth 5.0 voor draadloze lokale apparaatconnectiviteit en heeft een USB-C-poort voor bedrade connectiviteit. Helaas is er geen NFC-ondersteuning.

Ik gebruikte de G Power met een Google Fi-simkaart op T-Mobile-torens thuis en in de stad, en thuis met een gigabit-internetverbinding via de kabel van Mediacom. De gesprekskwaliteit was geweldig op beide verbindingen, zowel voor mobiel bellen als voor bellen via wifi: kristalhelder en zonder problemen met horen of gehoord worden.

Mobiele datasnelheden waren precies in lijn met wat ik uit het vorige model haalde, met een maximale downloadsnelheid van ongeveer 30 Mbps. Uw kilometerstand zal daar natuurlijk variëren, afhankelijk van het netwerk dat u gebruikt en de dekking in uw regio.

Voor wifi-connectiviteit maakte ik verbinding met mijn gigabit-internet via een Eero mesh wifi-systeem en controleerde ik de snelheid op verschillende afstanden van de router met de bakens uitgeschakeld. Op het moment van testen heb ik de snelheid van de verbinding gemeten op 880 Mbps bij de modem.

Toen hij ongeveer 3 voet van mijn router werd gehouden en gecontroleerd met de Ookla Speed Test-app, behaalde de Moto G Power een topdownloadsnelheid van 314 Mbps, wat iets sneller is dan de topsnelheid van 305 Mbps die ik zag van de Moto G-stylus. Bij controle op ongeveer 3 meter van de router in een gang, daalde de snelheid een beetje tot 303 Mbps.

Op ongeveer 18 meter aan de andere kant van het huis zag ik een maximale downloadsnelheid van 164 Mbps, wat een beetje slechter is dan wat ik kreeg van de G Stylus. Ten slotte nam ik de telefoon mee naar mijn oprit, ongeveer 30 meter van de router, en zag een topdownloadsnelheid van 24,2 Mbps.

Over het algemeen biedt de Moto G Power (2021) redelijk goede downloadsnelheden op zowel wifi- als mobiele verbindingen. Het is niet ver verwijderd van de Moto G Stylus (2021), en veel beter dan veel budgettelefoons die ik heb getest.

Geluidskwaliteit: slechts één luidspreker, maar het klinkt goed genoeg

De Moto G Power (2020) had fantastisch Dolby-stereogeluid. Dat was zelfs een van mijn favoriete dingen aan de telefoon, na de levensduur van de batterij. Helaas besloot Motorola dat een enkele luidspreker goed genoeg was, en de Dolby-opstelling werd opgeofferd om de lagere prijs te bereiken. Het resultaat is een soort hol geluid vergeleken met de vorige generatie.

Image
Image

Hoewel hij niet zo goed is als de vorige generatie, doet de geluidskwaliteit in de Moto G Power (2021) het nog steeds goed ten opzichte van de concurrentie. Het wordt luid genoeg om een kamer te vullen, en ik heb niet veel vervorming opgemerkt, zelfs niet bij het luisteren op vol volume.

Het klinkt veel beter dan de Moto G Play (2021), en ik kon naar YouTube Music luisteren, video's van YouTube en Netflix streamen en games spelen zonder een koptelefoon aan te sluiten.

Camera- en videokwaliteit: mooie verbetering ten opzichte van de laatste generatie

Dit is een gebied waar de Moto G Power (2021) een upgrade heeft gekregen ten opzichte van de vorige versie. Het beschikt over dezelfde 48 MP hoofdsensor als in de duurdere Moto G Stylus (2021), samen met een 2 MP macrolens en een 2 MP dieptesensor. De groothoeklens uit de 2020-versie is verdwenen, maar het is nog steeds een algehele verbetering.

Opnamen gemaakt onder goede lichtomstandigheden waren fantastisch, maar ik was ook veel tevredener met opnamen bij weinig licht dan toen ik de vorige versie van de hardware testte. Er is meer ruis in opnamen bij weinig licht dan ik eigenlijk zou willen zien, maar het is nog steeds een verbetering, en de nachtzichtmodus geeft je de mogelijkheid om het grootste deel van die ruis op te ruimen in ruil voor opnamen die een beetje overbelicht lijken.

Video's gemaakt met de achteruitrijcamera kwamen goed genoeg uit, als ze sterk afhankelijk waren van de kwaliteit van het omgevingslicht, maar ze zijn beperkt tot 1080p. Ondanks dat hij slechts een 16 MP hoofdsensor had, was de 2020 G Power in staat tot 2160p video.

Image
Image

De selfiecamera aan de voorkant is een 8MP-sensor, een daling van 16MP vorig jaar. Ondanks de downgrade vond ik de selfie-camera redelijk goed werken bij natuurlijk daglicht en goede lichtomstandigheden binnenshuis. Weinig licht veroorzaakte vaak veel ruis en artefacten, en de camera aan de voorkant ondersteunt geen nachtzicht.

Batterij: grote 5.000 mAh-powercel houdt je dagenlang vol

De batterij is het grote verkoopargument voor de Moto G Power (2021), en het is een verkoopargument dat aandacht vraagt. Met een relatief zuinige chipset en een niet al te groot scherm, levert de enorme batterij genoeg kracht om je dagenlang bezig te houden. Ik ontdekte dat ik het ongeveer drie dagen volhield tussen oplaadbeurten, hoewel je kilometerstand afhankelijk is van het gebruik.

Om een goed idee te krijgen van waartoe deze telefoon echt in staat is, heb ik Bluetooth uitgeschakeld, de verbinding met het mobiele netwerk verbroken, verbonden met wifi en ingesteld om non-stop YouTube-video's te streamen. Onder die omstandigheden liep de Moto G Power (2021) ongeveer 17 uur voordat hij uiteindelijk werd uitgeschakeld. De G Play ging eigenlijk wat langer mee, waarschijnlijk omdat hij exact dezelfde batterij gebruikt met een processor met een lager vermogen, maar hij is sowieso in het gebied van drie dagen.

Met een relatief zuinige chipset en een niet al te groot scherm, levert de enorme batterij genoeg energie om je dagenlang bezig te houden.

De Moto G Power (2021) ondersteunt opladen tot 15W, wat een verbetering is ten opzichte van zowel de Moto G Play als de vorige versie van de G Power, die beide beperkt waren tot 10W. Ik zou graag zien dat er minimaal 18 W wordt opgeladen op een batterij die zo groot is, maar 15 W is een mooi begin. Helaas geeft Motorola je alleen een 10W-oplader in de doos. Er is ook nog steeds geen ondersteuning voor draadloos opladen.

Software: Android 10 met één gegarandeerde update

De Moto G Power (2021) wordt geleverd met Motorola's smaak van Android 10, inclusief hun My UX-interface. Het is hier minder belangrijk dan op de Moto G Stylus, maar het blijft een pijnloze, redelijk transparante toevoeging die een aantal leuke optionele functies biedt zonder in de weg te zitten.

Het beste eraan is waarschijnlijk Moto Actions, dat een aantal basistaken vereenvoudigt. U kunt bijvoorbeeld de zaklamp inschakelen door de telefoon in een snelle hakbeweging te bewegen, of een screenshot maken door het scherm met drie vingers aan te raken. Ik vind deze toevoegingen heel nuttig, maar je kunt ze altijd uitschakelen als je wilt.

Moto Gametime, dat bedoeld is om je game-ervaring te verbeteren, is ook inbegrepen. Het is een andere optionele functie die je kunt uitschakelen, of zelfs in- en uitschakelen voor individuele games, die een klein pop-upmenu toevoegt wanneer je aan het gamen bent. Het menu geeft eenvoudig toegang tot instellingen, schermafbeeldingen en meer.

Het enige echte probleem hier is dat Android 10 een beetje lang in de tand zit. In feite werd de vorige versie van de Moto G Power ook geleverd met Android 10. Dat betekent dat de gegarandeerde update van het besturingssysteem zal worden opgegeten door de sprong naar Android 11, en de handset zal waarschijnlijk nooit Android 12 zien. Sommige budgethandsets bieden niet eens één update van het besturingssysteem, maar het zou nog steeds leuk zijn geweest als de telefoon was geleverd met Android 11 al geïnstalleerd.

Prijs: redelijk voor wat je krijgt

Met een adviesprijs van $ 199,99 voor de 32 GB-versie en $ 249,99 voor de 64 GB-versie, is de Moto G Power (2021) geprijsd om te verkopen. Veel van de verwarrende keuzes van Motorola zijn veel logischer wanneer ze worden bekeken door de lens van het betaalbaarder maken van de telefoon, en ze hebben absoluut dat doel bereikt. Ondanks de lange schaduw van zijn voorganger, vertegenwoordigt de Moto G Power (2021) een grote waarde.

Image
Image

Moto G Power (2021) vs. Moto G Play (2021)

Vanwege de manier waarop Motorola de Moto G Power (2021) heeft geherpositioneerd als een meer betaalbare handset, is de vraag of je deze moet kopen of de lagere Moto G Play heel reëel is. De Moto G Play (2021) wordt geleverd met een adviesprijs van $ 169,99, waardoor het slechts $ 30 goedkoper is dan de mindere configuratie van de Moto G Power. Voor dat prijsverschil krijg je een iets groter scherm, betere camera, sneller opladen en betere prestaties van de G Power.

Cruciaal is dat de goedkopere versie van de Moto G Power (2021) slechts 3 GB RAM en slechts 32 GB opslagruimte heeft, die beide overeenkomen met de specificaties van de Moto G Play. Met 4 GB RAM en 64 GB opslagruimte, samen met een betere processor, is de duurdere configuratie van de G Power de juiste keuze, als u het binnen uw budget kunt passen.

Een mooie budgettelefoon met een geweldige batterij die gekwetst wordt door vergelijkingen met de vorige generatie

De Moto G Power (2021) is een geweldige budgettelefoon met een goede camera, behoorlijke prestaties en een fantastische batterijduur. Het is niet echt een upgrade ten opzichte van de Moto G Power 2020, maar dat zou niemand moeten uitmaken die de vorige iteratie van de hardware nog niet bezit. De Moto G Power (2021) is stevig geherpositioneerd als een betaalbare telefoon met een uitstekende batterijduur en is een geweldige optie zonder franje.

Specs

  • Productnaam Moto G Power (2021)
  • Product Merk Motorola
  • MPN PALF0011US
  • Releasedatum januari 2021
  • Gewicht 7,3 oz.
  • Productafmetingen 6,51 x 2,99 x 0,37 inch.
  • Kleur blauw, flitsgrijs, poolzilver
  • Prijs $199,99 of $249.99
  • Garantie 1 jaar
  • Platform Android 10
  • Processor Qualcomm SM6115 Snapdragon 662
  • Weergave 6,6 inch (1600 x 720)
  • Pixeldichtheid 266ppi
  • RAM 3/4GB
  • Opslag 32/64GB intern, microSDXC-kaartsleuf
  • Camera achterzijde: 48MP PDAF, 2MP macro, 2MP diepte; Voorkant: 8MP
  • Batterijcapaciteit 5, 000mAh, 10-15W snel opladen
  • Poorten USB-C, 3,5 mm audio
  • Sensoren Vingerafdruk, versnellingsmeter, gyroscoop, nabijheid, e-kompas, barometer
  • Waterdicht Nee (waterafstotende coating)

Aanbevolen: