Hoe een afbeelding in de tekst op een PowerPoint-dia toe te voegen

Inhoudsopgave:

Hoe een afbeelding in de tekst op een PowerPoint-dia toe te voegen
Hoe een afbeelding in de tekst op een PowerPoint-dia toe te voegen
Anonim

Een PowerPoint-presentatie draait om tekst en afbeeldingen op een dia. Als je een cool effect wilt creëren en je presentatie wilt laten knallen, combineer dan je tekst met je afbeeldingen. Het enige dat u nodig hebt, is wat eenvoudige, informatieve tekst op de dia en een geweldige afbeelding die als lettertypekleur wordt gebruikt. Het gebruik van een afbeelding als opvulling voor tekst vestigt extra aandacht op een dia of een afzonderlijk woord.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op PowerPoint 2019, 2016, 2013, 2010, 2007; PowerPoint voor Microsoft 365 en PowerPoint Online.

Voeg een afbeeldingsvulling toe aan tekst

Als je een afbeelding als opvulling voor tekst gebruikt, maak je tekst dan zo op dat deze groot en vetgedrukt is. Kies een dik lettertype, zoals Arial Black of Broadway, met dikke lijnen. Als je een lettertype met een dikke lijn gebruikt, wordt er meer van je afbeelding in elke letter weergegeven.

  1. Selecteer de tekst op de dia.

    Image
    Image
  2. Ga naar Drawing Tools Format.

    Image
    Image
  3. In de WordArt Styles groep, selecteer de Text Fill vervolgkeuzepijl en kies Picture.

    Image
    Image
  4. Kies in het dialoogvenster Afbeeldingen invoegen een van de opties om een afbeelding in te voegen: Vanuit een bestand, Bing Image Search, of OneDrive - Persoonlijk In PowerPoint 2019 zijn uw keuzes Vanuit een bestand, Online afbeeldingen en Van pictogrammen

    Image
    Image
  5. Als u een afbeelding op uw computer wilt gebruiken, selecteert u Van een bestand, kiest u het afbeeldingsbestand en selecteert u Insert. De afbeelding wordt ingevoegd in de tekst op de dia.

    Image
    Image
  6. Als u een op internet gevonden afbeelding wilt invoegen, selecteert u Bing Image Search of Online Pictures, voert u uw zoekparameters in voor de gewenste afbeelding (in dit voorbeeld is tie-dye ingevoerd), en selecteer het vergrootglas of druk op Enter.

    Image
    Image
  7. Scroll door de resultaten en kies een afbeelding. Zodra u de gewenste afbeelding hebt gevonden, selecteert u Insert.

    Laat het filter op Creative Commons only staan om het gebruik van auteursrechtelijk beschermde afbeeldingen te vermijden.

    Image
    Image
  8. Als u een afbeelding wilt invoegen die u in OneDrive hebt opgeslagen, selecteert u OneDrive - Persoonlijk. Kies in PowerPoint 2019 Uit een bestand.

    Image
    Image
  9. Navigeer door alle mappen in OneDrive om een afbeelding te vinden. Zodra je een afbeelding hebt gevonden die je wilt gebruiken, kies je deze en selecteer je Insert.

    Image
    Image
  10. Als u niet tevreden bent met het eindresultaat, drukt u op Ctrl+ Z om de tekstvulling ongedaan te maken en herha alt u deze stappen om te kiezen een andere foto.

Een afbeelding invoegen in de PowerPoint-tekst verleidt uw publiek om uw presentatie van dichterbij te bekijken en voegt een uniekheid toe die hun aandacht vasthoudt.

Aanbevolen: