Hoe een mesh-netwerk aan een bestaande router toe te voegen

Inhoudsopgave:

Hoe een mesh-netwerk aan een bestaande router toe te voegen
Hoe een mesh-netwerk aan een bestaande router toe te voegen
Anonim

Wat te weten

  • Mesh-netwerken zijn bedoeld om je huidige router te vervangen, maar je kunt ze indien nodig ook gebruiken met bestaande routers.
  • Het wordt over het algemeen aanbevolen om je bestaande router te verwijderen wanneer je een mesh-netwerk installeert.
  • Als u een router met een mesh-netwerk gebruikt, worden sommige functies van dat netwerk uitgeschakeld.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw bestaande router met een mesh-netwerk gebruikt en of dit een goed idee is.

Een mesh-netwerk toevoegen aan een bestaande router

Als je je bestaande router moet gebruiken, kun je een mesh-netwerk toevoegen door het in bridge-modus te zetten.

  1. Controleer uw mesh-systeem om er zeker van te zijn dat het meerdere nodes ondersteunt wanneer het is aangesloten op een router. Op het moment van schrijven staat Google Mesh bijvoorbeeld slechts één node toe om verbinding te maken met een actieve router.

    Controleer ook om er zeker van te zijn dat u geen functies verliest die u wilt. De meeste mesh-netwerken zijn afhankelijk van het dienen als router om sommige van hun functies te bieden, dus bekijk hun documentatie nauwkeurig. Dit zijn bijvoorbeeld Eero's niet-beschikbare functies in bridge-modus.

  2. Verbind uw "gateway"- of "netwerk"-knooppunt met uw router en volg de configuratie-instructies. U wordt gevraagd om uw gateway in "bridge-modus" te zetten. Deze modus schakelt alle routerfuncties in de gateway uit.

    Als je geen configuratiescherm ziet, staat de bridge-modus onder het tabblad "geavanceerde netwerken" van je apparaat. In Google Home is het bijvoorbeeld beschikbaar onder Wi-Fi > Settings > Advanced Networking > Netwerkmodus.

    Image
    Image
  3. Plaats je nodes en volg de configuratie-instructies in de app.

Een mesh-netwerk toevoegen aan een bestaande router/modem

Als uw modem een ingebouwde router heeft en u alleen het modemgedeelte ervan wilt gebruiken, kunt u in plaats daarvan de router in uw modem uitschakelen en in plaats daarvan het mesh-netwerk gebruiken.

  1. Koppel alle Ethernet-kabels los van uw router/modem. Het vermindert de eisen aan de router en voorkomt signaalonderbrekingen.
  2. Open de webportal of beheer-app van uw gecombineerde modem/router en schakel de "bridge-modus" in. Mogelijk moet u de documentatie van uw apparaat controleren, maar deze vindt u over het algemeen onder "Draadloze instellingen" of in een vergelijkbaar gebied.

    Als je een apparaat huurt bij je internetprovider, moet je mogelijk contact opnemen met de klantenservice en hen dit op afstand laten doen.

  3. Als je router niet automatisch opnieuw opstart, start hem dan handmatig opnieuw op.
  4. Sluit uw mesh-netwerkapparaat aan en volg de configuratie-instructies in de app.

Kun je een mesh-netwerk toevoegen aan een bestaande router?

Mesh-netwerken toevoegen aan een bestaande router is mogelijk, maar het is misschien niet de beste optie. In de meeste situaties is het waarschijnlijk beter om uw huidige router te verwijderen of uit te schakelen, maar als u deze wilt behouden, kunt u nog steeds mesh-netwerken gebruiken.

Traditionele routers hebben een gebied van effectiviteit; beschouw ze als een radiostation, waar hoe verder je komt, hoe zwakker het signaal wordt. Dit signaal kan verder worden gepusht met wifi-extenders, maar het heeft nog steeds een bereik dat vervaagt.

Mesh-netwerken werken door "knooppunten" rond een ruimte te plaatsen, waarbij één knooppunt is aangesloten op uw modem om als router te dienen. Terwijl u door uw gebied gaat, blijven de knooppunten in contact met uw apparaat en met elkaar, waardoor een signaal met een hogere sterkte behouden blijft. Zolang je de knooppunten strategisch plaatst, heb je een verbinding. Als je de twee combineert, riskeer je "dubbele NAT", een afkorting voor dubbele netwerkadresvertaling. In wezen vechten uw mesh-netwerk en traditionele router over wie uw internetverkeer mag leiden. Een van de twee moet worden uitgeschakeld om dit te voorkomen.

FAQ

    Hoe voeg je een mesh-netwerk toe aan een AT&T Fiber-modem?

    Ga na het aansluiten van uw modem naar 192.168.1.254 en selecteer Firewall > IP Passthrough, voer de toegangscode in van de sticker op uw ATT-modem en wijzig de toewijzing in Passthrough en IP in DHCP-Dynamic Ga vervolgens naar Home Network> Wi-Fi > Geavanceerde instellingen en schakel de 2.4 en 5.0 wifi-banden uit. Koppel vervolgens de modem los, reset het mesh-systeem naar de fabrieksinstellingen, gebruik Ethernet-poort één op de modem om verbinding te maken met het mesh-systeem, schakel alles in en volg het installatieproces.

    Hoeveel Samsung Smart Wi-Fi-hubs kan ik toevoegen aan één mesh-netwerk?

    Een enkele Samsung SmartThings-hub beslaat maximaal 1.500 vierkante voet. U kunt maximaal 32 hubs toevoegen voor extra dekking.

Aanbevolen: