Amazon Basics Soundbar Review: een solide soundbar voor een budgetprijs

Inhoudsopgave:

Amazon Basics Soundbar Review: een solide soundbar voor een budgetprijs
Amazon Basics Soundbar Review: een solide soundbar voor een budgetprijs
Anonim

Bottom Line

Als je een AmazonBasics-product koopt, ga je ervan uit dat je redelijke kwaliteit krijgt voor een geweldige prijs. De AmazonBasics Soundbar vormt geen uitzondering op die regel.

AmazonBasics 2.0-kanaals Bluetooth 31-inch soundbar

Image
Image

Het hier beoordeelde product is grotendeels niet op voorraad of is niet meer leverbaar, wat tot uiting komt in de links naar productpagina's. We hebben de recensie echter live gehouden voor informatieve doeleinden.

We hebben de AmazonBasics Soundbar gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De AmazonBasics 31-inch soundbar is, zoals de naam al aangeeft, een barebones-optie voor diegenen die op zoek zijn naar een voller geluid voor hun entertainmentsysteem. In de kern doet het alles wat je nodig hebt: het neemt audio van verschillende kabels, projecteert geluid dat ogenschijnlijk voller is dan de kleine ingebouwde luidsprekers van je tv, en het biedt je zelfs Bluetooth-connectiviteit voor het streamen van media van andere apparaten.

Image
Image

Ontwerp: buitengewoon dun, zonder visuele details

Het ontwerp voor de AmazonBasics-soundbar is een non-functie. Je weet al dat het 31 inch lang is (Amazon heeft de gave om hun producten in volledig utilitaire termen te benoemen), maar zowel de diepte als de hoogte zijn 2,5 inch. Het is vrijwel de kleinste fysieke voetafdruk die we van een soundbar hebben gezien.

Het kleine formaat zorgt ervoor dat het apparaat er goed uitziet, omdat het zo onopvallend mogelijk onder je tv (of aan de muur) past. Het hele apparaat is glad matzwart met een zachte luidsprekervoering van mesh. Het heeft zes knoppen aan de bovenkant en een reeks heldere indicatie-LED's. Het is bedoeld als een minimalistische soundbar en naar onze mening bereikt het dit doel heel goed.

Bouwkwaliteit: licht, eenvoudig en enigszins dun

Hoewel bouwkwaliteit niet je eerste zorg zal zijn bij een apparaat dat je meestal niet zult verplaatsen, denken we dat het belangrijk is om op te merken dat de soundbar volledig van goedkoop, dun plastic lijkt te zijn gemaakt. Dit heeft zijn voor- en nadelen.

We waren verbaasd over hoe substantieel de soundbar onze entertainmentopstellingen deed aanvoelen.

Aan de ene kant raden we niet aan onvoorzichtig te zijn met wandmontage, omdat een val van een substantiële hoogte waarschijnlijk de behuizing zal beschadigen, wat mogelijk de prestaties kan belemmeren. Aan de andere kant dient de lichtheid als een positief punt, omdat het bijdraagt aan de slanke, slanke vormfactor die aan uw opstelling wordt geboden.

Omdat hij iets meer dan drie pond weegt, hoef je waarschijnlijk niet in een stijl te boren om de soundbar te monteren, omdat de meeste gipsplaten het gewicht moeten dragen. Het kost niet veel moeite om het op te pakken en te verplaatsen, het is gemakkelijk om het in elke gewenste opstelling te schuiven. We kunnen niet spreken over betrouwbaarheid op lange termijn (we hebben een week met de soundbar doorgebracht), maar de lage bouwkwaliteit belooft op dat vlak niet veel goeds.

Image
Image

Installatie en connectiviteit: een eenvoudige plug-and-play-oplossing

Met het risico dat het klinkt als een kapotte plaat, is connectiviteit nog een andere functie die gewoon standaard is op de soundbar. Maar naar onze mening is dit een goede zaak voor de meeste mensen. Wat concurrenten zoals Sonos proberen te bereiken door een app te bouwen, bereikt Amazon door je de meest elementaire opties te bieden.

Er is een eenvoudige RCA-ingang (rode en witte kabels die je gebruikte om dvd-spelers aan te sluiten), een 3,5 mm aux-in en digitale optische ingang. Deze laatste optie is wat we aanbevelen voor dit apparaat, omdat je hiermee alle surround- of digitale functies van je tv kunt overbrengen. Gelukkig bevat Amazon elke kabel die je nodig hebt in de doos (één voor elke ingang), dus je kunt gewoon kiezen welke voor jouw situatie werkt. Vanaf daar zijn de afstandsbediening en de knoppen bovenop de soundbar erg intuïtief en hoeven ze niet te worden geleerd.

Geluidskwaliteit: ondanks de specificaties is het geluid indrukwekkend

We zijn een beetje verscheurd over de geluidskwaliteit als het gaat om de AmazonBasics 31-inch soundbar. Als je op zoek bent naar een soundbar, dan zal de prijs van dit apparaat waarschijnlijk aangeven wat je al verwacht - deze luidspreker zal geen premium punch bieden op het gebied van geluidskwaliteit.

Er worden slechts twee luidsprekers met volledig bereik meegeleverd en deze bestrijkt slechts een frequentiebereik van 90Hz–20kHz. Deze mist een goede 70 Hz aan de onderkant en omdat de drivers niet groter kunnen zijn dan 2,5 inch, zou je een dun geluid kunnen verwachten. Gelukkig was dit niet het meest opvallende geluidsprofiel dat we ooit hebben gehoord, maar we waren verbaasd over hoe substantieel de soundbar onze entertainmentopstelling deed aanvoelen.

Je hebt een beperkt bereik en stabiliteit met de gedateerde Bluetooth 2.0.

Amazon klokt de luidheid op ongeveer 90 decibel, wat ongeveer goed klinkt. Zolang je op een bank zit in een directe hoek met de luidspreker, gaat die 90 decibel een heel eind. Er zijn drie geluidsprofielinstellingen: Standaard, voor de meest vlakke respons; Film om meer filmische soundtracks te versterken; Nieuws, om u een scherper antwoord te geven in de dialoog.

Deze interne signaalverwerkingssignaturen waren behoorlijk subtiel, maar we ontdekten dat de soundbar schitterde met een verrassend dynamisch bereik bij de filminstelling. Een ding om in gedachten te houden is dat, omdat de soundbar de ietwat gedateerde Bluetooth 2.1 gebruikt, (Amazon geeft niet aan welke codecs zijn ingebouwd), draadloos streamen vanaf je apparaat waarschijnlijk dun zal zijn met enige mogelijke vertraging in de verzending.

Image
Image

Kenmerken: zo eenvoudig als je kunt

In tegenstelling tot aanbiedingen van Bose, Sonos of zelfs de slimme opties van Yamaha en Vizio, heeft de AmazonBasics-soundbar niet veel toeters en bellen. Ironisch genoeg is dit een van de weinige soundbars die we hebben getest zonder Alexa-ondersteuning. Amazon hoopt waarschijnlijk dat je een Echo apart zult kopen.

Wat concurrenten zoals Sonos proberen te bereiken door een app te bouwen, bereikt Amazon door je de meest elementaire opties te bieden.

Wat je wel hebt, is een eenvoudige Bluetooth-connectiviteit die tijdens onze tests uiterst betrouwbaar was. Je hebt een beperkt bereik en stabiliteit met de gedateerde Bluetooth 2.1-specificatie, maar omdat je waarschijnlijk alleen verbinding maakt met het soundbar-apparaat als je in dezelfde kamer bent, was dit geen groot probleem voor ons. Anders heeft de soundbar alle invoer- en uitvoeropties die u zou verwachten, zonder de flitsende apps of geïntegreerde geluidsvorming van meer premium-opties.

Bottom Line

Behalve merkloze of opgeknapte apparaten, is dit in feite de goedkoopste soundbar die op ons bureau is tegengekomen en die op zijn minst een beetje de moeite waard was. De prijs schommelt meestal net onder $ 70 (op het moment van schrijven was het $ 68), en als je het vergelijkt met zijn naaste concurrenten die moeite hebben om onder de $ 80 te komen, wordt dit een duidelijke koopjeswinnaar. Er v alt hier niet veel te vertellen - als prijs je belangrijkste prioriteit is, zou deze soundbar bovenaan je lijst moeten staan.

Concurrentie: weinig opties voor deze prijs, veel duurder

Vizio 29-inch: de dichtstbijzijnde eenheid die we in prijs hebben opgespoord, is de 29-inch soundbar van Vizio voor ongeveer $ 80. Je krijgt een redelijk betere geluidsrespons met de Vizio, maar in dit geval betaal je vooral voor de merknaam.

Yamaha's ATS-lijn: Er zijn een paar maten en opties (sommige met Bluetooth, sommige zonder) in het Yamaha ATS-assortiment, maar je moet ongeveer 50% meer betalen dan AmazonBasics als je nieuw koopt. Je kunt af en toe een goede refurb-deal vinden, en in die gevallen krijg je een geweldige set functies voor een fatsoenlijke prijs.

Sonos Beam: dit is ver buiten de prijsklasse van de AmazonBasics-soundbar, maar als je je budget verder wilt verhogen, krijg je een veel beter geluidsbereik, plus enkele geweldige app-integraties van Sonos' goedkoopste soundbar. Hoewel we met "goedkoop" $ 399 bedoelen, wat het al een bedrag hoger stelt dan AmazonBasics.

Een goede balans tussen prestatie en prijs

Als je op zoek bent naar de best beschikbare geluidskwaliteit, of als je een groot aantal flitsende functies nodig hebt, zul je dat niet vinden met de AmazonBasics Soundbar. Maar als je iets nodig hebt voor een opstelling op instapniveau, of als je een luidspreker wilt om het beperkte dynamische bereik van je tv uit te breiden, dan kan deze 31-inch soundbar het werk doen.

Specs

  • Productnaam 2.0-kanaals Bluetooth 31-inch Soundbar
  • Productmerk AmazonBasics
  • SKU B01EK7TEL4
  • Prijs $68,66
  • Gewicht 3.31 lbs.
  • Productafmetingen 31,2 x 2,7 x 2,7 inch.
  • Kleur Zwart
  • App Nee
  • Bluetooth-specificatie Bluetooth 2.0
  • Audiocodecs SBC
  • Garantie 1 jaar

Aanbevolen: