Monoprice grafische tekentablet Review: rijk aan functies voor een budgetprijs

Inhoudsopgave:

Monoprice grafische tekentablet Review: rijk aan functies voor een budgetprijs
Monoprice grafische tekentablet Review: rijk aan functies voor een budgetprijs
Anonim

Bottom Line

De Monoprice Grafische Tekentablet is een tekentablet op instapniveau, maar de drukgevoeligheid en sneltoetsen maken het ook nuttig voor meer gevorderde gebruikers.

Monoprice 10 x 6,25-inch grafisch tekentablet

Image
Image

We hebben de Monoprice grafische tekentablet gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Voordat je een tekentablet koopt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je er een hebt gevonden die echt aan je behoeften voldoet. Factoren zoals de grootte en het gevoel van het tekenoppervlak, het type en de gevoeligheid van de pen en of de tablet sneltoetsen heeft, zijn allemaal factoren die het overwegen waard zijn. Monoprice is vooral bekend om hun kabels, maar ze hebben ook furore gemaakt met tekentablets zoals de Monoprice grafische tekentablet die solide kwaliteit biedt voor een spotprijs, met 2.048 gevoeligheidsniveaus en een groot tekengebied.

We zijn er onlangs mee aan de slag gegaan om te zien hoe het zich echt verhoudt tot de concurrentie. We hebben dingen getest zoals hoe gemakkelijk het is om in te stellen, of het betrouwbaar kan reageren op verschillende drukniveaus, hoe goed de sneltoetsen werken en meer.

Image
Image

Ontwerp: lichtgewicht en dun, maar solide

De Monoprice Grafische Tekentablet heeft een uitzonderlijk dun profiel dat erg licht in de hand ligt. Het voelt echter niet dun aan en we hebben tijdens het testen geen overmatige flex opgemerkt. Ondanks een relatief goedkope plastic constructie, voelt hij degelijk gebouwd aan.

Het hoofdgedeelte van de tablet buigt naar beneden en boven het tekenoppervlak, wat meer esthetisch dan functioneel is. De ronding maakt het eigenlijk een beetje oncomfortabel om dichtbij de onderkant van de tablet te tekenen als je je pols liever op het frame van je tekentablet laat rusten, maar dat vonden we maar een kleine ergernis.

Ondanks een relatief goedkope plastic constructie, voelt het stevig gebouwd.

Links van het tekenoppervlak vind je acht functieknoppen. Met deze knoppen kunt u snel een streek ongedaan maken, in- of uitzoomen op uw tekening, de grootte van uw penseel vergroten of verkleinen en meer. De pictogrammen op de knoppen zijn moeilijk te lezen, maar we vonden ze prettig klikbaar en betrouwbaar. Linkshandige artiesten kunnen de tablet omdraaien om de knoppen aan de rechterkant te plaatsen.

De Monoprice grafische tekentablet is in wezen een vernieuwde, (meestal) goedkopere versie van de Huion H610 Pro. Ze zijn functioneel identiek, afgezien van verschillen in de pen die bij elke versie van de hardware wordt geleverd.

Configuratieproces: Verwacht mogelijke driverproblemen met Windows 10

Het instellen kan een beetje lastig zijn, en het is nog moeilijker als je ooit eerder een andere tablet op je computer hebt gebruikt. We ontdekten dat we de tablet niet aan het werk konden krijgen op onze Windows 10-machine met de meegeleverde stuurprogramma's, wat resulteerde in een te lang installatieproces.

Uiteindelijk konden we de tablet werkend krijgen door de Monoprice-stuurprogramma's te verwijderen en stuurprogramma's van Huion te installeren. Aangezien deze tablet een nieuwe merknaam is Huion H610 Pro, werkt hij uitstekend met de nieuwste Huion-stuurprogramma's voor die tablet.

Je ervaring kan soepeler verlopen als je MacOS of een oudere versie van Windows gebruikt. Zorg ervoor dat u de stuurprogramma's installeert voordat u de tablet aansluit. Verwijder die stuurprogramma's vervolgens volledig als ze niet werken en download indien nodig het H610 Pro-stuurprogramma rechtstreeks van Huion.

Image
Image

Display: Geen ingebouwd display

Dit is een tekentablet, geen pen-display-tablet, dus er is helemaal geen display. Het tekenoppervlak is uniform vlak grijs en de lijnen die u tekent verschijnen direct op uw monitor. Dit is even wennen, maar na een tijdje voelt het intuïtief aan.

Als je op zoek bent naar het type tablet waarop je rechtstreeks op een monitor tekent, wil je misschien iets proberen als de XP-Pen Artist 16 Pro of de Gaomon PD1560. Dit zijn duurdere opties, maar je kunt er wel rechtstreeks op het scherm mee tekenen.

Prestaties: werkt erg goed voor een budgetvriendelijke tekentablet

De Monoprice grafische tekentablet presteert uitzonderlijk goed als je hem eenmaal hebt ingesteld. Het beschikt over 2.084 niveaus van drukgevoeligheid, wat goed is voor een apparaat in deze prijsklasse. Professionele artiesten geven de voorkeur aan het extra niveau van controle dat wordt geboden door apparaten met 8, 192 niveaus, maar die extra gevoeligheid heeft een prijs.

Het beschikt over 2.084 niveaus van drukgevoeligheid, wat goed is voor een apparaat in deze prijsklasse.

Opmerking is het feit dat het tekenoppervlak enigszins ruw is. Het ruwe oppervlak resulteert in een beetje weerstand bij het tekenen, maar sommige mensen waarderen dat soort tactiele feedback. Het nadeel is dat de penpunten sneller slijten dan op een gladder oppervlak. Als je de voorkeur geeft aan een gladder tekenoppervlak, dan is dit misschien niet de tekentablet voor jou.

Image
Image

Gebruiksgemak: de functieknoppen zijn een geweldige touch

We vonden deze tekentablet erg bruikbaar tijdens ons testproces. Het tekenoppervlak is groot genoeg, maar met de meegeleverde functieknoppen kun je gemakkelijk in- en uitzoomen. De andere functieknoppen dragen ook bij aan de bruikbaarheid door gemakkelijke toegang te bieden tot de onschatbare ongedaan maken-functie, een gum, penseelgrootte en de verplaatsingsfunctie.

De pen is vrij eenvoudig, voelt een beetje dun aan en komt uit elkaar met een schroefdraadverbinding in het midden. De draden zijn fijn en gemaakt van plastic zoals de rest van de pen, dus pas op dat u de draad niet kruist tijdens het opnieuw in elkaar zetten.

Het ruwe oppervlak resulteert in een beetje slepen bij het tekenen, maar sommige mensen waarderen dat soort tactiele feedback.

In tegenstelling tot de meeste tekentabletpennen, gebruikt deze een AAA-batterij in plaats van een ingebouwde oplaadbare batterij. Dit is een leuke bijkomstigheid, omdat je de batterij gewoon kunt verwisselen en blijven werken als hij leeg is. Met ingebouwde batterijen is de enige gemakkelijke manier om te blijven werken na een lege batterij, een extra pen, volledig opgeladen, in reserve te houden.

Poorten en connectiviteit: draait alles op een enkele mini-USB-poort

Deze tablet heeft geen draadloze optie, dus je moet hem altijd aangesloten houden via USB wanneer je hem gebruikt. Hij krijgt ook stroom via USB, dus hij heeft maar één poort. Het vreemde is dat Monoprice koos voor een oude mini-USB-poort in plaats van een micro-US- of USB-C-poort. Dus als je geen extra mini-USB-kabels hebt liggen, wil je er misschien een aanschaffen als back-up. De meegeleverde kabel is ook een beetje aan de korte kant, dus het kan zijn dat je een langere mini-USB-kabel of een USB-kabelverlenging nodig hebt, afhankelijk van de plaatsing van je computer.

Image
Image

Software en stuurprogramma's: inclusief stuurprogramma's voor MacOS en Windows

Monoprice bevat de benodigde stuurprogramma's voor zowel MacOS als Windows in de doos, en ze adverteren dat de tablet compatibel is met Windows XP en alle nieuwere versies van Windows. In de praktijk lukte het ons niet om de tablet werkend te krijgen op onze Windows 10-machine met de meegeleverde stuurprogramma's, zoals eerder vermeld in deze review.

In het geval dat u deze tablet niet kunt laten werken met de stuurprogramma's van Monoprice, raden we u aan de officiële stuurprogrammawebsite van Huion te bezoeken en de nieuwste stuurprogramma's voor de H610 Pro 2048 te downloaden. Huion maakt deze tablet voor Monoprice en ze lijken hun stuurprogramma's vaker bij te werken dan Monoprice die van hen bijwerkt.

Bottom Line

Deze tablet werkt officieel met zowel MacOS als Windows, met enkele kanttekeningen die we in de vorige sectie hebben behandeld. Het werkt ook in Linux, maar het komt niet met Linux-stuurprogramma's. Als je het koopt voor gebruik met een Linux-machine, verwacht dan wat extra werk te doen om het aan de gang te krijgen.

Prijs: je krijgt waar je voor beta alt

De tablet verkoopt tussen $ 40 en $ 60, maar is meestal beschikbaar aan de onderkant van dat bereik. Dat plaatst het stevig in het gebied van budgettekentabletten, waar je functies moet opofferen in ruil voor betaalbaarheid.

Je kunt goedkopere tekentablets vinden, zoals de $ 20 XP-PEN G430S, maar in dat geval krijg je een veel kleiner tekenoppervlak van slechts 4 bij 3 inch. U kunt ook tekentablets vinden die 8, 192 drukniveaus bieden en hetzelfde tekenoppervlak als deze tablet, maar u beta alt doorgaans iets meer voor die functie.

Voor de grootte van het tekenoppervlak en de functies die u krijgt, biedt de Monoprice grafische tekentablet een goede deal.

Concurrentie: concurrenten bieden meer functies tegen een hogere prijs

De Monoprice grafische tekentablet is een aardige kleine artiest, maar dit is een extreem druk veld en er is veel concurrentie. Als je een klein bureau hebt en niet veel ruimte om mee te werken, dan is de eerder genoemde XP-PEN G430S misschien het bekijken waard. Het tekenoppervlak is een stuk kleiner, maar het kost ongeveer de helft van de prijs en biedt een volledige 8,192 gevoeligheidsniveaus als je werk om dat soort controle vraagt.

De XP-Pen Deco 01 is een andere concurrent die het bekijken waard is, met een volledig tekenoppervlak van 10 bij 6,25 inch, 8, 192 niveaus van drukgevoeligheid en acht sneltoetsen. Die tablet is beschikbaar voor ongeveer $ 60, wat precies in het bovenste bereik ligt waar je de Monoprice-tablet zult vinden.

Als je meer ruimte in je budget hebt en je wilt overstappen op een tekenmonitor, dan is de XP-Pen Artist 16 Pro een intrigerende keuze. Het is een tekenmonitor, dus u kunt direct tekenen op het 1080p 15,6-inch scherm met een volledige drukgevoeligheid van 8, 192 niveaus en wordt geleverd met een concurrerend prijskaartje van ongeveer $ 360.

Grote waarde voor een goede kleine artiest

De Monoprice grafische tekentablet biedt een behoorlijke waarde voor wat je krijgt. Het is een geweldige eerste tekentablet als je net begint, of als je op zoek bent naar een tekentablet voor een artistieke tiener of kind, maar het is functioneel genoeg dat zelfs een professional het als back-up zou moeten kunnen gebruiken. Als je werk absoluut 8, 192 niveaus van drukgevoeligheid vereist, dan moet je ergens anders kijken. Alle anderen zouden dit op zijn minst een kans moeten geven.

Specs

  • Productnaam 10 x 6,25-inch grafisch tekentablet
  • Product Merk Monoprice
  • UPC 01105000094
  • Prijs $39.97
  • Gewicht 2.47 lbs.
  • Productafmetingen 10 x 6,2 x 2 in.
  • Garantie Een jaar
  • Compatibiliteit Windows XP en nieuwer, Mac OS X 10.4.x en nieuwer
  • Gevoeligheid 2, 048 niveaus
  • Sneltoetsen Acht
  • Poorten USB

Aanbevolen: