AmazonBasics Lightning Cable Review: betrouwbare kwaliteit, budgetprijs

Inhoudsopgave:

AmazonBasics Lightning Cable Review: betrouwbare kwaliteit, budgetprijs
AmazonBasics Lightning Cable Review: betrouwbare kwaliteit, budgetprijs
Anonim

Bottom Line

AmazonBasics' budget Lightning-kabel is een geweldige keuze voor diegenen die willen besparen op hun oplader, zolang je je verwachtingen bescheiden houdt.

Amazon Basics 6ft. Lightning-naar-USB-kabel

Image
Image

We hebben de AmazonBasics Lightning-kabel gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De AmazonBasics Apple-gecertificeerde Lightning-kabel is ongeveer net zo eenvoudig als Lightning-kabels van derden. We hebben een witte kabel in onze dagelijkse praktijk getest en vonden hem bijna hetzelfde als de officiële kabel van Apple. Er waren enkele kleine verschillen, zowel cosmetisch als fysiek, maar daar komen we in de respectievelijke secties op terug. Aan het eind van de dag is de reden dat je voor de AmazonBasics-kabel gaat, dat je een paar dollar wilt besparen op de propriëtaire opties zonder in te boeten aan prestaties.

Image
Image

Ontwerp: geen franje, met een paar kleuropties

Het ontwerp van de AmazonBasics-kabels is afhankelijk van de optie die je kiest. Ze hebben eigenlijk veel verschillende versies, inclusief gevlochten kabels, de standaard dikke rubberen eenheid die we hebben getest, en zelfs sommige met een paar visuele extra's.

De kabel voelde solide aan en we zagen weinig tot geen verschillen met toen we hem uit de doos haalden en na een week gebruik.

Deze versie is ongeveer de meest elementaire die je kunt krijgen, met een glad rubber dat het grootste deel van de lengte bedekt, met een hard afgerond plastic dat naar elke connector leidt. Het is eigenlijk niet zo verschillend van de officiële Apple-kabel in de meeste van zijn ontwerpaccenten. Het USB-logo op het USB-A-uiteinde is net iets groter en opvallender. Je kunt deze specifieke Lightning-kabel kopen in het wit, dat we hebben getest (het is iets minder ongerept dan het officiële Apple-wit), zwart, koningsblauw, rood en een mooi medium grijs. Deze variatie in kleur geeft je een leuke manier om je kabel aan te passen aan je stijl - iets wat je normaal niet kunt met Lightning-kabels.

Duurzaamheid en bouwkwaliteit: behoorlijk solide, maar niets bijzonders baanbrekend

Omdat deze kabel is ontworpen en gebouwd uit de standaardlaag van rubber, krijgt u geen niveaus van ongewoon hoge sterkte, zoals u zou krijgen van de andere kabels van derden die de status "onbreekbaar" beloven. De textuur van het rubber is iets gladder en niet zo gripvast als bij sommige kabels. Naar onze mening maakt dit het een betere kabel, omdat het niet zo gemakkelijk in de knoop raakt. Het is een beetje stijver, wat betekent dat je het niet zo mooi kunt oprollen als een zachtere kabel, maar het zou meer misbruik moeten weerstaan.

Amazon beweert dat je de uiteinden van de kabel tot wel 4.000 keer tot 95 graden kunt buigen. Dit soort getallen is belangrijk, maar moet met een korreltje zout worden genomen, omdat ze meestal in laboratoriumscenario's worden gedaan. Tijdens onze tests voelde de kabel solide aan en we zagen weinig tot geen verschillen met toen we hem uit de doos haalden en na een week gebruik.

Naar onze mening maakt dit het een betere kabel, omdat het niet zo gemakkelijk in de knoop raakt. Het is een beetje stijver, wat betekent dat je het niet zo mooi kunt oprollen als een zachtere kabel, maar het zou een beetje meer misbruik moeten weerstaan.

Image
Image

Oplaadsnelheid: vrij standaard, niets bijzonders

Deze categorie is niet helemaal een eerlijk beoordelingspunt voor een kabel alleen. Oplaadsnelheden komen van het wattage van de steen die je meer gebruikt dan de kabel. Als de kabel niet volgens de specificaties is gebouwd, krijg je natuurlijk wat kieskeurige connectiviteit. Dat is niet het geval voor de AmazonBasics-kabels. Ze hebben de tijd genomen om MFi, de officiële Apple-certificering, te beveiligen, wat echt de belangrijkste stap is die een kabel van een derde partij kan maken. We ontdekten dat deze als een charme werkte, en het gaf ons een stabiele, stabiele lading, zonder uitval en geen kieskeurige problemen. Dankzij de compatibiliteit werkt de kabel met elke moderne iPhone, vanaf het moment dat Apple het Lightning-protocol uitbracht tot en met de iPhone XS-serie. Het is een solide kabel als het om connectiviteit gaat.

AmazonBasics heeft de tijd genomen om MFi, de officiële Apple-certificering, te beveiligen, wat echt de belangrijkste stap is die een kabel van een derde partij kan maken.

Bottom Line

Zoals bij de meeste AmazonBasics-producten, open je de doos en heb je weinig anders buiten het product zelf. De kartonnen doos is eigenlijk alles wat er buiten de kabel zelf is. U krijgt niet de hoesjes of kabelbinders die u in de flitsendere kabels vindt, maar u krijgt alle kernfuncties waar u om zou kunnen vragen. Met een lengte van 6 voet krijg je een mooie lengte die gemakkelijk van de muur naar je bed kan worden uitgerekt, maar niet zo overdreven dat je erover struikelt, zoals bij kabels van 10 of 12 voet. Het is een barebones-product met solide betrouwbaarheid.

Prijs: Verbazingwekkend betaalbaar voor de bouwkwaliteit

Als je op zoek bent naar een AmazonBasics-kabel, is de kans groot dat je op de koopjesafdeling zit. De AmazonBasics-kabel kost slechts $ 8 MSRP, de helft van de prijs van de officiële Apple-kabel en een paar dollar minder dan de meeste andere kabels in de categorie. Wat je hier echt koopt, is een behoorlijke duurzaamheid en een mooie lengte. Het is uiterst betaalbaar en we beschouwen de prijs hier zeker als een pluspunt.

Concurrentie: niet te veel opties voor deze prijs

AmazonBasics Double Braided: als je een minder conventionele kabel wilt, een kabel die niet zo glad is, maar als je een betere duurzaamheid en minder risico op verstrikking wilt, deze kabel is een goede gok. Houd er rekening mee dat het je een beetje meer kost.

Apple (officieel): Zoals gezegd, dit is het dubbele van de prijs, korter en heeft een zachter, meer premium aanvoelend rubber. We zouden het niet aanraden, tenzij je graag de gemoedsrust wilt krijgen van een officieel Apple-product.

Anker PowerLine+: Voor ongeveer dezelfde prijs als een officiële Apple-kabel, kunt u Anker's eersteklas kabel krijgen, die wordt geleverd met een draagtas en indrukwekkende duurzaamheid.

Betaalbaar en capabel alternatief voor dure kabels

De AmazonBasics Lighting-kabel is een solide optie voor prijsbewuste mensen. U krijgt alle voordelen van een officiële, door Apple vervaardigde kabel voor een fractie van de prijs. Bovendien kun je het in een paar verschillende kleuren en verschillende lengtes krijgen, en je kunt het zelfs in bulk bestellen voor een betere deal.

Specs

  • Productnaam 6ft. Lightning-naar-USB-kabel
  • Product Merk Amazon Basics
  • MPN B07DC4PZC4
  • Prijs $7.99
  • Gewicht 1.4 oz.
  • Kleur Zwart, Wit, Rood, Blauw of Grijs
  • Lengte 6 ft
  • Bouwmateriaal Rubber
  • MFI gecertificeerd? Ja
  • Garantie 1 jaar

Aanbevolen: