Maya Tutorial Series - Basisinstellingen voor renderen

Inhoudsopgave:

Maya Tutorial Series - Basisinstellingen voor renderen
Maya Tutorial Series - Basisinstellingen voor renderen
Anonim

01 van 05

Weggaan met Maya's standaard renderinstellingen

Image
Image

Voordat we overgaan tot het textureren van de Griekse kolom, moeten we eerst even de tijd nemen en enkele basiswijzigingen aanbrengen in de weergave-instellingen van Maya/Mental Ray.

Laten we eens kijken waar we nu staan

Ga je gang en klik op de render-knop (hierboven gemarkeerd), en je zult zien dat de standaard render-instellingen in Maya behoorlijk afschuwelijk zijn. Het resultaat is onverlicht, lage resolutie en de randen zijn alias (gekarteld) zoals je ziet in de voorbeeldafbeelding.

Door Maya's render-instellingen in dit vroege stadium te configureren, kunnen we naarmate we de rest van het proces doorlopen, degelijke voorbeeldweergaven genereren om ons te helpen onze voortgang te meten.

De Mental Ray Renderer activeren

Image
Image

Het maken van een render van echte productiekwaliteit vereist complexe belichtings- en schaduwtechnieken die ver buiten het bestek van deze tutorial vallen, maar door simpelweg over te schakelen van de standaard Maya-renderer naar Maya's Mental Ray-plug-in zetten we een stap in de goede richting richting.

Om Mental Ray te activeren, moeten we Maya's render-instellingen openen

Ga naar Window → Rendering Editors → Render Settings om toegang te krijgen tot de render globals.

Gebruik het vervolgkeuzemenu in de afbeelding hierboven om toegang te krijgen tot Mental Ray.

MR wordt geleverd met Maya, maar wordt niet altijd standaard geladen

Als je Mental Ray niet als optie ziet in de vervolgkeuzelijst, ga dan naar Venster → Instellingen/Voorkeuren → Plugin Manager. Blader door de lijst totdat u Mayatomr.mll vindt en klik op het selectievakje "Geladen". Sluit de plug-inmanager.

Resolutie en camera instellen

Image
Image

Zorg ervoor dat u zich in het Common-tabblad bevindt (nog steeds in het venster met renderinstellingen) en scrol omlaag totdat u de Renderable Cameras zieten Beeldgrootte secties.

Op het tabblad Renderable Cameras kunnen we kiezen van welke camera we willen renderen. Dit is handig als we aan een animatieproject werken en meerdere camera's in de scène hebben, maar voorlopig laten we het gewoon ingesteld op de standaard perspectiefcamera.

Met de opties op het tabblad Afbeeldingsgrootte kunnen we de grootte, beeldverhouding en resolutie van onze afbeelding wijzigen

U kunt de afbeeldingsgrootte handmatig instellen in de hierboven gemarkeerde vakken, of u kunt de Presets vervolgkeuzelijst gebruiken om een keuze te maken uit een lijst met veelvoorkomende afbeeldingsformaten. U kunt de Resolution ook verhogen van 72 naar ongeveer 150 of 300 als u aan een afdrukafbeelding werkt.

Een laatste ding om op te letten op het tabblad Algemeen is het tabblad Bestandsuitvoer, dat u kunt vinden door terug te scrollen naar de bovenkant van het venster.

Onder het tabblad Bestandsuitvoer vindt u een vervolgkeuzelijst met de naam Image Format waar u kunt kiezen uit talloze veelvoorkomende bestandstypen (.jpg,.png,.tga,.tiff, enz.).

Anti-aliasing inschakelen

Image
Image

Als je je een paar stappen terug herinnert, had de eerste render die we lieten zien (met Maya's standaardinstellingen) een lelijke gekartelde kwaliteit. Dit is voornamelijk te wijten aan het feit dat anti-aliasing was uitgeschakeld.

Schakel over naar de kwaliteit tab in de render globals, en je zult zien dat de software momenteel de draft preset. gebruikt

Op dit moment zijn de dingen waar u zich het meest bewust van moet zijn de Quality Presets dropdown, en de Min en Max Sample Level invoervakken.

Min en Max samples bepa alt de anti-aliasing kwaliteit van onze render. Door deze waarden te verhogen, kan Mental Ray een weergave maken met scherpe, duidelijke randen.

Ga naar het Quality Presets menu en kies de Production preset in het vervolgkeuzemenu.

De productie-preset verhoogt onder andere de anti-aliasing-kwaliteit van je render, zodat elke pixel minstens 1 keer en indien nodig tot 16 keer wordt gesampled. De productie-instelling schakelt ook ray-tracing in en verhoogt de kwaliteitsinstellingen voor zowel schaduwen als reflecties, hoewel dit pas in het spel komt als we in een latere les met het belichtingsproces beginnen.

Er zijn nadelen aan het gebruik van de voorinstelling voor productie - het is over het algemeen minder efficiënt dan het handmatig instellen van uw waarden, omdat het instellingen van hoge kwaliteit gebruikt, zelfs als ze niet nodig zijn.

In dit geval is onze scène echter eenvoudig genoeg om efficiëntiehits in de rendertijd te verwaarlozen.

Herziene weergave met nieuwe instellingen

Image
Image

Ok, voordat we naar de volgende les gaan, ga je gang en maak je een nieuwe weergave van je Griekse kolom. Met de verbeterde kwaliteitsinstellingen zou het er ongeveer zo uit moeten zien als hierboven.

Hoewel dit resultaat verre van perfect is, is het een enorme verbetering ten opzichte van waar we begonnen, en het zal alleen maar beter worden als we texturen en belichting toevoegen.

Als je problemen hebt met het kadreren van je afbeelding, ga dan naar View > Camera Settings > Resolution Gate om een frame-overlay in te schakelen, zodat je weet waar de randen van je render zal zijn.

Aanbevolen: