Photoshop voor het web is nu gratis voor iedereen

Inhoudsopgave:

Photoshop voor het web is nu gratis voor iedereen
Photoshop voor het web is nu gratis voor iedereen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Adobe Photoshop is binnenkort voor iedereen gratis te gebruiken op internet
  • Gebruikers van de gratis versie kunnen in de toekomst overstappen naar de betaalde suite.
  • Huidige Photoshop-abonnees kunnen al documenten maken en deze delen met de webversie.
Image
Image

Adobe's webversie van Photoshop zal binnenkort voor iedereen gratis te gebruiken zijn. U hoeft geen maandelijks abonnement te betalen - laad het gewoon op en ga aan de slag.

De bètaversie van Photoshop op het web wordt momenteel uitgerold en zal toegankelijk zijn via een Adobe-login. Gebruikers kunnen documenten in de browser maken en met anderen samenwerken aan elke afbeelding. Dit maakt het ideaal voor snelle bewerkingen en creaties, en omdat het op de servers van Adobe draait, heb je geen krachtige computer nodig. Maar wat zit hierin voor Adobe?

"Adobe's marketingbeslissing om een gratis browserversie van hun meest populaire product aan te bieden, is de manier waarop het bedrijf ervoor zorgt dat 90% van 's werelds creatieve professionals Adobe Photoshop blijven gebruiken", vertelde creatief directeur Jessica Althaus aan Lifewire via e-mail.

"Adobe is zich terdege bewust van het succes van Canva, waar veel bedrijven naar zijn overgestapt omdat het hen moeite/kosten heeft bespaard, terwijl het hen ook in staat stelde professionele grafische ontwerpen te maken zonder de kostbare Adobe Photoshop te hoeven bestuderen."

Vang ze vroeg

Vroeger, voordat web- en mobiele apps bestonden, maakten studenten en andere jonge mensen gebruik van Photoshop en gebruikten het zonder honderden dollars te betalen voor de licentie. De gedachte was dat Adobe dit tolereerde omdat het deze gebruikers al vroeg verslaafd maakte, en wanneer ze professionals werden, zouden ze gebruiken wat ze al wisten, en zij of hun werkgever zouden betalen.

Het tolerantiegedeelte daarvan kan wel of niet waar zijn, maar het effect was dat zeker. En door Photoshop voor iedereen gratis beschikbaar te maken, zaait Adobe zaadjes onder toekomstige professionals.

"Het voordeel van Adobe dat een gratis versie van Photoshop aanbiedt, is dat het gemakkelijker beschikbaar is voor scholen en jonge professionals, met name door het open te stellen voor Chromebooks. Mensen die er voorheen geen toegang toe hadden, kunnen nu bekwaam en een voordeel behalen op de werkplek en Adobe kan een breder klantenbestand krijgen. Het is een win-winsituatie, "vertelde Michael Ayjian, mede-oprichter van 7 Wonders Cinema, via e-mail aan Lifewire.

Fotowedstrijd

Het andere deel hiervan is dat Adobe meer dan ooit te maken heeft met concurrentie. Canva is een gebruiksvriendelijke telefoon- en iPad-app die eind vorig jaar 75 miljoen maandelijkse gebruikers had. Het is dé plek voor mensen die snel een flyer, poster of ander ontwerp willen maken voor print of scherm.

De basisversie, met 5 GB cloudopslag, kost niets. Pro- en enterprise-abonnementen beginnen bij $ 10 per maand voor een jaarabonnement met extra opslagruimte en functies.

Maar de grootste kenmerken van Canva zijn het gebruiksgemak en de bekendheid. Als je op zoek gaat naar een app om iets te ontwerpen, kom je vrij snel Canva tegen. En met miljoenen mensen die voor Canva kiezen, waar blijft Photoshop dan?

Image
Image

Adobe Photoshop is nog steeds de meest bekende app voor het bewerken van foto's. We gebruiken de naam zelfs als werkwoord, zoals in: "Die buikspieren zijn zo gephotoshopt." Maar het is een professionele tool, en misschien zouden maar weinigen van ons er zelfs maar aan denken als we van plan zijn onze foto's snel te bewerken of zelfs als we die totaal onproblematische kerstfeestgrap op kantoor plannen om de baas te maken' hoofd op het lichaam van een beroemd persoon.

Misschien probeert Adobe, door van Photoshop een gemakkelijk toegankelijke webapp te maken, het verloren terrein op instapniveau terug te winnen? Men zou er ook op kunnen wijzen dat Photoshop voor het web ook goed is voor bestaande professionele gebruikers om onderweg toegang te krijgen tot hun eigen opgeslagen afbeeldingen, maar daar was al voor gezorgd - de bestaande Photoshop voor het web heeft abonnees in staat gesteld om dat te doen sinds de lancering. De verandering is nu dat iedereen het document in de browser kan maken, in plaats van het in de app te maken en te delen met de webversie.

Adobe lijkt Photoshop relevant te houden, deels door het alomtegenwoordig te maken en door het te integreren met zijn andere apps. Uiteindelijk is er eigenlijk niet veel veranderd. Voor professionals op het gebied van beeldbewerking is het gemakkelijker om gewoon het Adobe-abonnement te betalen en het te vergeten. En de uitdaging van Adobe is om in de toekomst nieuwe, jonge gebruikers aan te trekken.

Aanbevolen: