Anker USB 3.0 SuperSpeed Hub Review: alle kracht die je nodig hebt

Inhoudsopgave:

Anker USB 3.0 SuperSpeed Hub Review: alle kracht die je nodig hebt
Anker USB 3.0 SuperSpeed Hub Review: alle kracht die je nodig hebt
Anonim

Bottom Line

De Anker USB 3.0 SuperSpeed 10-poorts hub pakt een grote klap uit voor de prijs met veel datapoorten en een eenvoudig ontwerp, maar problemen met kwaliteitscontrole en goedkope constructie geven ons enige bedenkingen.

Anker USB 3.0 SuperSpeed 10-poorts USB-gegevenshub

Image
Image

We hebben de Anker USB 3.0 SuperSpeed 10-poorts hub gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Als je het beu bent dat je geen USB-poorten meer hebt en je nooit meer met de achterkant van je computer wilt rommelen, dan ben je bij Anker aan het goede adres. De Anker USB 3.0 SuperSpeed 10-poorts hub probeert uw connectiviteitsproblemen in één keer te beëindigen, met negen USB 3.0-gegevenspoorten en één voor opladen geoptimaliseerde gegevenspoort, die meer dan twee keer zoveel sap kan leveren als de rest.

Als je een no-nonsense oplossing voor je USB-poortprobleem nodig hebt, is de Anker een redelijk goede keuze. Deze rechttoe rechtaan oplossing doet precies wat het beoogt met weinig poespas. Toch ligt er concurrentie op de loer, en een deel daarvan komt van andere Anker-producten. Laten we de voor- en nadelen onderzoeken en bepalen of dit de juiste keuze is voor uw behoeften.

Image
Image

Ontwerp: Veel poorten in een standaardconfiguratie

Met 1,7 x 5,7 x 0,9 inch HWD is de Anker USB 3.0 SuperSpeed 10-poorts hub ongeveer net zo slank als je redelijkerwijs mag verwachten van een apparaat met zoveel poorten. Het ontwerp is relatief eenvoudig, met een lange rechthoekige vorm, afgeronde randen en een dikke kunststof constructie. Het apparaat voelt erg licht aan, maar is niet dun.

De bovenkant van het apparaat bevat de tien USB 3.0-poorten, waarvan de laatste is gemarkeerd met een oplaadpictogram.

De bovenkant van het apparaat bevat de tien USB 3.0-poorten, waarvan de laatste is gemarkeerd met een oplaadpictogram. Elke poort heeft een nummer ernaast dat oplicht wanneer een apparaat is aangesloten. Boven de eerste poort bevindt zich een stroom-LED om een stroomaansluiting aan te geven. Aan de zijkant van deze LED bevinden zich de voedingspoort en USB 3.0 type B-poort.

Image
Image

Bottom Line

Om de Anker USB 3.0 SuperSpeed 10-poorts hub in te stellen, ha alt u de hoofdhub uit de verpakking en sluit u de meegeleverde USB (A-naar-B)-kabel aan op zowel de hub als uw computer. Sluit vervolgens de stroombron aan op een stopcontact. Daarna werkt de hub uit de doos. De handleiding geeft een vluchtig overzicht van de werking van het apparaat, maar u zult het waarschijnlijk niet nodig hebben.

Connectiviteit: data en snel opladen

De Anker USB 3.0 SuperSpeed 10-poorts hub wordt geleverd met een USB (A-naar-B) kabel om op uw computer aan te sluiten. Een AC-stroomadapter is ook inbegrepen, en wordt geleverd met een flinke power brick. De hub biedt gebruikers tien USB 3.0-poorten, met een maximale overdrachtssnelheid van 5 Gbps. De oplaadpoort levert meer vermogen dan de andere 9 waardoor het ideaal is voor het opladen van meer energieverslindende apparaten zoals telefoons en tablets.

Image
Image

Prestaties: een paar tekortkomingen

De Anker USB 3.0 SuperSpeed 10-poorts hub presteerde zoals beloofd in onze tests en leverde de verwachte snelheden van 5 Gbps. De eerste negen poorten leveren de standaard stroom van 0,9 A, terwijl de laatste oplaadpoort tot 2,0 A kan leveren. Als u de hub niet op een voedingsbron aansluit, moet het hele apparaat de stroom van 0,9 A delen die wordt geleverd door de USB 3.0-poort van uw computer.

Deze rechttoe rechtaan oplossing doet precies wat het beoogt met weinig poespas.

Een gebied waar we problemen mee hebben, is de online productbeschrijving van Anker, waarin wordt gewaarschuwd voor het gebruik van de hub met apparaten met een hoog stroomverbruik, zoals externe harde schijven. Dit is misschien alleen bedoeld om zichzelf te beschermen tegen aansprakelijkheid, maar het is een frustrerende uitweg, omdat een belangrijke reden om in de eerste plaats een aangedreven USB-hub te kopen, is om potentiële problemen met externe harde schijven te voorkomen die het gevolg zijn van onvoldoende stroomvoorziening.

Image
Image

Bottom Line

Voor een adviesprijs van $ 52,99 is de Anker USB 3.0 SuperSpeed 10-poorts hub een beetje duur voor wat hij biedt. We hadden een prijs van ongeveer $ 10-13 minder verwacht gezien de functieset. Anker zelf biedt goedkopere, nieuwere opties die een goede kans maken om shoppers weg te lokken van dit apparaat.

Anker USB 3.0 SuperSpeed 10-poorts hub versus Anker 10-poorts 60W datahub met 7 USB 3.0-poorten en 3 PowerIQ-oplaadpoorten

Een van de felste concurrenten van de Anker USB 3.0 SuperSpeed 10-poorts hub is Anker's eigen 10-poorts 60W datahub. Dit model, 2 jaar nieuwer, heeft 7 datapoorten en 3 speciale PowerIQ-laadpoorten van 2,1 A. De kicker? Dit model kost slechts $ 42,99, waardoor shoppers moeten beslissen hoe hard ze die extra datapoorten echt nodig hebben. Als je meer dan één apparaat tegelijk op volle snelheid wilt opladen, heeft de nieuwere 10-poorts 60W Data Hub zeker een voordeel.

Geïnteresseerd in het bekijken van meer opties? Neem een kijkje in onze verzameling van de beste USB-hubs.

Eenvoudige hub voor een iets hogere prijs

De Anker USB 3.0 SuperSpeed 10-poorts hub is een prachtig apparaat dat uitgebreide USB-connectiviteit en snel opladen vanaf één poort biedt, maar het is niet hyperconcurrerend geprijsd. Maar als je een eenvoudige oplossing voor je USB-problemen wilt, is deze hub zeker een goede optie.

Specs

  • Productnaam USB 3.0 SuperSpeed 10-poorts USB-gegevenshub
  • Product Merk Anker
  • MPN AK-68ANHUB-B10A
  • Prijs $52.99
  • Gewicht 3,53 oz.
  • Productafmetingen 5,71 x 1,73 x 0,87 inch.
  • Kleur zwart en wit
  • Ingangen/uitgangen 9x USB 3.0-poorten plus een BC 1.2-compatibele 10e poort
  • Compatibiliteit Windows 10, 8, 7, Vista, XP, Mac OSx 10.6-10.12, Linux 2.6.14 of hoger
  • Garantie 18 maanden

Aanbevolen: