De Nokia 5710 XpressAudio is de domme telefoon die je nodig hebt

Inhoudsopgave:

De Nokia 5710 XpressAudio is de domme telefoon die je nodig hebt
De Nokia 5710 XpressAudio is de domme telefoon die je nodig hebt
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Nokia's nieuwe 5710 XpressAudio is een telefoon met basisfuncties en een ingebouwde draadloze oplader voor oordopjes.
  • Het is het perfecte tege-g.webp" />
  • Er is zelfs een ingebouwde FM-radio.
Image
Image

Geen vervelende apps, wekenlang batterij en ingebouwde draadloze oordopjes! Waarom kunnen niet alle telefoons zo zijn?

Velen van ons klagen dat onze smartphones super afleidend zijn, dat we ze oppakken om bijvoorbeeld snel het nummer te veranderen en dan 30 minuten later tevoorschijn komen uit een konijnenhol op Twitter/Facebook/special-interest forum. En toch doen maar weinigen van ons er iets aan, en dat komt deels omdat de alternatieven zo zwak waren. Maar Nokia's 5710 XpressAudio is alleen in naam zwak. Het is de candybar-telefoon voor mensen die een hekel hebben aan smartphones.

"Veel muziekliefhebbers geven hier de voorkeur aan als secundaire telefoon voor alleen muziek met een week batterijsap. Deze oordopjes zijn vrij uniek met actieve ruisonderdrukking. [en] het ontwerp is gewoon geweldig. Ik zou zelfs kunnen eindigen deze telefoon kopen wanneer hij in mijn land aankomt, "vertelde technologieschrijver Sayan Dutta via e-mail aan Lifewire.

Het is een Nokia uit de jaren 90, alleen in 2022

Laten we het meest ongelooflijke deel hiervan nu uit de weg ruimen. Dit ding kost slechts £ 74,99 (€ 69, of $ 69,99). Daarvoor krijg je een featurephone met een T9-numeriek toetsenblok, een supereenvoudige 0,3 megapixelcamera (en LED-flitser) en een verborgen compartiment waarin een paar oordopjes worden opgeborgen en opgeladen, die vervolgens vier uur kunnen worden gebruikt voordat ze worden opgeladen hen.

OK, dat zijn twee ongelooflijke delen: de prijs en de ingebouwde draadloze oordopjes. Drie, als je het supercoole rood-witte kleurenschema meetelt. Vier, als je de batterijduur van 20 dagen meetelt. Ja, standby-tijd. Dat is hoe de levensduur van de batterij voor telefoons werd gemeten voordat ze zakcomputers werden die we vrijwel constant gebruiken. En meer dan welke andere specificatie dan ook, laat deze opname van batterij-stand-by zien hoe deze telefoon bedoeld is om te worden gebruikt.

Image
Image

App-Less of App Free?

De moderne smartphone is een computer voor alle doeleinden, boordevol sensoren, microfoons en camera's, dus hij kan nu even goed verbinding maken met servers in verre landen of de wereld om je heen. En zoals we weten, draaien die computers talloze apps. Het menselijke probleem is dat die apps eindeloze afleiding en tijdverspillers kunnen zijn. Maar het technologische probleem is dat de telefoon zelf niet veel meer is dan een lege plaat, waarbij alle interacties via het scherm komen.

Camera's hebben knoppen en draaiknoppen om instellingen te wijzigen zonder te kijken of na te denken. MP3-spelers hebben afspeel- en skip-knoppen die op het gevoel in een zak te vinden zijn. Enzovoort. Hoewel de oneindige configuratie van het scherm van een smartphone betekent dat je het naar je eigen wensen kunt aanpassen, betekent dit ook dat veel interacties slechter zijn.

"Het is interessant om te zien dat er nog steeds bedrijven zijn die dit soort telefoons maken. Ik ben benieuwd of ze een niche kunnen vinden in de door smartphones gedomineerde wereld van vandaag", James Jason, oprichter en CEO van technologiebedrijf Notta AI, vertelde Lifewire via e-mail.

Luisteren

Deze Nokia is gemaakt om te praten en te luisteren. De productpagina richt zich op vier functies: de oordopjes, de muziekspeler, de ingebouwde FM-radio en de hardware-muziekknoppen, en dat is alles. Je kunt natuurlijk bellen en sms'en door erop te tikken op het numerieke toetsenbord met 12 toetsen, maar dat is net zo vervelend als het altijd is geweest - hoewel, voor de duidelijkheid, Nokia had altijd de beste, gemakkelijkste gebruikersinterface voor sms-berichten van alle oude telefoons.

De 5710 XpressAudio is veel meer gericht op audio. Dit betekent dat het speciale knoppen aan de zijkant heeft voor afspelen/pauzeren en vooruit en achteruit springen. Het heeft ook een luidspreker om naar je geladen mp3's te luisteren of de FM-radio als je de draadloze toppen beu bent.

Image
Image

Wat het niet heeft, is een manier om van Spotify of Apple Music te streamen of podcasts via de ether te downloaden - je moet de muziek in plaats daarvan op een MicroSD-kaart laden. Maar dat is een beetje het punt. Zodra je het huis verlaat, heb je wat je hebt, zonder optie voor iets meer.

De grootste teleurstelling van dit supercoole toestel is misschien dat het te goedkoop is. Immers, hoe goed kunnen die draadloze oordopjes zijn in een handset van $ 70? Het zou leuk zijn om een premium-versie te zien die geweldig klonk, maar net zo eenvoudig bleef.

Maar wat maakt het uit voor deze prijs? Het is het perfecte apparaat om mee te nemen als je wilt ontsnappen aan de connectiviteit van je smartphone, maar toch over de essentie wilt beschikken. We zijn gewoon blij dat Nokia ze niet alleen nog steeds maakt, maar ze nog steeds cool maakt.

Aanbevolen: