PS3 - De beste downloadbare games voor PSN

Inhoudsopgave:

PS3 - De beste downloadbare games voor PSN
PS3 - De beste downloadbare games voor PSN
Anonim

Naarmate meer gamers eindelijk meer ruimte op de harde schijf hebben voor downloadbare titels en meer ontwikkelaars overstappen van games op schijf naar breedbandlevering (een verdere aanwijzing dat schijven binnenkort de weg van de VHS-band zullen gaan), heeft het een verkeersopstopping op het PlayStation Network met bijna elke week exclusieve games in de winkel en een kleine manier om te bepalen wat je tijd waard is. Niemand heeft de schijfruimte voor elke downloadbare game, en het trieste feit is dat een overgrote meerderheid niet eens een deal is voor hun lage prijs (meestal $ 4,99- $ 14,99). Dus hoe weet u wat u moet ophalen en wat u moet vermijden? Laat ons de weg wijzen.

PIJN

Image
Image

Bedrijf: Sony Computer Entertainment America

Releasedatum: 28-11-2007

Prijs: $9.99

Van het stoppen van lemmingen die van een klif springen tot het springen van tonnen om een moordende aap te bereiken, gaming heeft een lange geschiedenis van verslavende games die terecht 'dom' genoemd zouden kunnen worden. Hoewel sommige van de meest essentiële downloadbare games zowel het hart als de geest hebben uitgedaagd, is Pain daar zeker niet een van. Nee, deze slimme titel v alt in de categorie zo belachelijk dat het leuk is, aangezien de speler mensen letterlijk de lucht in slingert met een gigantische katapult - crashen, bonzen, vallen en stuiteren door een arcadelandschap. Het vinden van nieuwe manieren om je personage pijn te doen en tegelijkertijd de skyline te vernietigen, werd een van de eerste PS3-verslavingen, en Sony gebruikte de titel slim (soms zelfs gebundeld met PS3-systemen) als een introductie tot zijn nieuwe miljoen-dollar-industrie in de kostbare wereld die elke ouder angst aanjaagt - add-ons in de vorm van nieuwe personages, nieuwe modi en nieuwe niveaus. Als jij een van de mensen bent die $ 0,99 heeft uitgegeven om een geanimeerde Andy Dick door een pretpark te kunnen gooien, dan weet je hoe essentieel Pain is voor alles wat PS3 betreft.

BRAID

Image
Image

Bedrijf: Hothead Games, Inc.

Releasedatum: 2009-11-11

Prijs: $14.99

Ongetwijfeld de meest baanbrekende titel in de geschiedenis van downloadbare games, Braid maakte een aantal top tien-lijsten en won prijzen naast meer spraakmakende titels op elk platform waarvoor het werd uitgebracht. Deze ingenieuze time-twister bewijst dat het genre slechts zo beperkt is als de verbeeldingskracht van de ontwikkelaar. Het puzzelgenre is nooit groot geweest in het vertellen van verhalen, maar Hothead Games bewees dat de structuur op een nieuwe manier kon worden gebruikt. Braid is het verhaal van een personage dat de tijd kan terugdraaien en dit moet doen om van level naar level te gaan. Het concept van tijdomkering om fouten uit het verleden te corrigeren voegt emotionele en zelfs filosofische diepte toe waar dergelijke dingen meestal zelfs nooit een overweging zijn. Braid werd in sommige kringen legendarisch en, om eerlijk te zijn, het werd voor het eerst uitgebracht op elk platform behalve de PS3, maar te laat komen op het feest weerhoudt het er niet van om een van de beste games op de PSN te zijn. Heck, Braid zou in aanmerking moeten komen voor elke lijst met de beste games van de afgelopen jaren, met of zonder een schijf en een instructieboekje.

MADDEN NFL ARCADE

Image
Image

Bedrijf: Electronic Arts Inc.

Releasedatum: 23-11-2009

Prijs: $9.99

De meeste gamers met zelfs maar een voorbijgaande interesse in sportgames kennen het merk Madden NFL. We zijn misschien zelfs in de buurt van het punt waarop een generatie gamers zal denken dat John Madden een ontwikkelaar van videogames was en geen idee heeft van zijn werkelijke voetbalgeschiedenis. Hoewel niets te downloaden ooit de diepte van de on-disc-ervaring van onze jaarlijkse Madden-verslaving volledig kan vervangen, is deze arcade-versie een van de beste sportgames voor de casual speler. De diepgaande aanpassing en aandacht voor detail in de meeste moderne sportgames hebben hen ontdaan van dat pick-up-and-play-aspect dat we vroeger zo leuk vonden aan games als Tecmo Bowl en RBI Baseball. Madden NFL Arcade houdt het simpel, brengt het spel terug tot de basis en koppelt fans online aan elkaar. Als je maar 10 minuten hebt en je wilt een snel spel met beperkte playbooks en zelfs een paar speciale krachten, dan kun je niet beter doen dan deze optie.

BLOEM

Image
Image

Bedrijf: Sony Computer Entertainment America

Releasedatum: 2/11/2009

Prijs: $9.99

Flower laat gamers de ware potentiële diepte van downloadbare games zien door ze kennis te laten maken met een gamestijl die als geen ander is. In een wereld die wordt gedomineerd door shooters en steeds gewelddadigere titels, draait Flower helemaal om vrede. Het bewijst dat downloadbare games niet alleen arcade-replicaties of kleine versies hoeven te zijn van wat spelers gewend zijn in hun in de winkel gekochte games. Ze kunnen iets compleet nieuws zijn. Flower is een lyrische, poëtische ervaring waarin de gamer de 'geest' van een plant binnendringt in een grijze wereld met weinig licht of natuur. Waar zou een bloem over dromen? Door de SIXAXIS-controller te gebruiken om een wuivende groep bloemblaadjes rond een prachtig landschap te besturen, komt de wereld letterlijk tot leven. Wervelende wind, prachtig gedetailleerde grassprieten, een prachtige score, Flower wordt bijna een zen-achtige ervaring, die de typische actiegerichte verwachtingen van de moderne gamewereld volledig tart.

MARVEL PINBALL

Image
Image

Bedrijf: Zen Studios

Releasedatum: 13-12-2010 Prijs

: $9.99

Ontwikkeld door hetzelfde team dat de bijna net zo essentiële Zen Pinball heeft gemaakt, combineert deze komische game perfect de nostalgische ervaring van flipperen en de gouden eeuw van stripboeken. De game wordt geleverd met tafels die zijn geïnspireerd op Spider-Man, Iron Man, Blade en Wolverine, terwijl tafels gebaseerd zijn op The Fantastic Four, Captain America, The Hulk en een pakket genaamd "Vengeance and Virtue" (met vier tafels met Ghost Rider, Moon Knight, Thor en X-Men) zijn allemaal uitgebracht als aanvullende inhoud. Elke tafel heeft waarde, omdat ze allemaal vakkundig zijn ontworpen voor zowel de casual spelers als de flipperkasten die bereid zijn steeds opnieuw te kantelen om elk mogelijk punt te krijgen. Het is net zo verslavend als alle andere games die de afgelopen jaren zijn uitgebracht.

LIMBO

Image
Image

Bedrijf: Playdead

Releasedatum: 18-7-2011

Prijs: $14.99

Net als Braid is Limbo misschien niet begonnen als een PSN-titel, maar het is daar nu beschikbaar en is simpelweg een van de mooiste games ooit gemaakt. Playdead bewijst dat graphics niet al te ingewikkeld hoeven te zijn om prachtig te zijn. Limbo is een verhaal verteld in zwart-wit met een schimmige jonge jongen gevangen in een gevaarlijke wereld die bijna volledig in de schaduw wordt gezien. Het is een typisch 2D-platformspel, maar in tegenstelling tot de meeste 2D-avonturen, treft het spelers met beelden die hen zullen achtervolgen als een nauwelijks herinnerde nachtmerrie. Het is een beetje lichter op verhaal dan Braid, maar het is vergelijkbaar in die zin dat het uitdaagt wat mensen mogen verwachten van een downloadbare platformgame, emotionele akkoorden vinden op plaatsen waar zoveel andere ontwikkelaars weigeren zelfs maar naar te kijken.

Aanbevolen: