Onkyo TX-NR575 Review: geweldig geluid met slechte functie-implementatie

Inhoudsopgave:

Onkyo TX-NR575 Review: geweldig geluid met slechte functie-implementatie
Onkyo TX-NR575 Review: geweldig geluid met slechte functie-implementatie
Anonim

Bottom Line

Met DTS:X en Dolby Atmos-ondersteuning zou de Onkyo TX-NR575 7.2-kanaals thuisbioscoopontvanger een geweldige koop moeten zijn, maar door een slechte implementatie van functies zijn we bang voor de prijs.

Onkyo TX-NR575 Home Theatre-ontvanger

Image
Image

We hebben de Onkyo TX-NR575 Home Theatre-ontvanger gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Nu we alomtegenwoordige goedkope 4K-tv's hebben en 8K voor de deur staat, hebben we high-definition geluid nodig dat past bij onze HD-schermen. Voldoet de Onkyo TX-NR575 aan die norm? Laten we eens kijken.

Bekijk voordat je erin duikt onze gids voor het kiezen van een thuisbioscoopontvanger.

Image
Image

Ontwerp: Alles is waar het moet zijn

De Onkyo TX-NR575 ziet eruit als uw standaard AV-component, een metalen behuizing met een zwarte plastic voorkant en plastic knoppen en knoppen. Het is generiek genoeg om in de meeste bestaande systemen te passen.

De belangrijkste ontwerpfunctie van het exterieur van alle soorten AV-apparatuur is echter de locatie van de bedieningselementen en de invoer-/uitvoerpoorten. De Onkyo TX-NR575 plaatst deze allemaal waar u ze zou verwachten en labelt ze duidelijk. Er zijn zelfs instructies voor de juiste installatie van de luidsprekerkabel op de achterkant van het apparaat. We vonden het leuk dat alle luidsprekerposten vastgeschroefd zijn, zodat we niet hoefden te rommelen met die vervelende veerbelaste palen. Elk is duidelijk gelabeld en er zijn zelfs instructies. Met zoveel luidsprekerposten, 7.1-kanalen en zone twee luidsprekers, zou het gemakkelijk zijn om ze door elkaar te halen.

De knoppen op het bedieningspaneel aan de voorkant zijn ook allemaal verstandig gerangschikt, inclusief individuele knoppen voor de lange lijst met video- en audio-ingangen. Met bijna zeven inch is de Onkyo TX-NR575 groter dan de meeste thuisbioscoopontvangers die we hebben getest. Het past een beetje precies in onze entertainmentunit, dus u zult de hoogte willen controleren voordat u koopt.

Geluidskwaliteit: Subtiel surround-geluid maar soms te veel bas

We hebben de Onkyo TX-SR373 aan een reeks tests onderworpen met muziek, films en videogames op een set Monoprice 5.1-luidsprekers. Het eerste dat ons opviel, is hoeveel verschil DTS:X en Dolby Atmos maken wanneer we tv kijken of videogames spelen. Oudere geluidsformaten trokken enkele van de voorkanalen naar de surround-luidsprekers, maar de Onkyo TX-NR575 hield stemmen direct vooraan, wat betekent dat de subtielere omgevingsgeluiden en achtergrondmuziek op de achtergrond kunnen zoemen.

Het geluid van de bladen van een helikopter die boven ons dreunde, was zo overtuigend dat we uit ons raam keken voordat we ons realiseerden dat het in-game was.

Dit was vooral goed voor videogames. We speelden Metal Gear Solid: Ground Zeros, dat een hoop omgevingsgeluid en auditieve richtingaanwijzingen bevat. De constante regen die op de achtergrond druppelde, versterkte de meeslepende kwaliteiten van Kojima's prequel, zonder ooit de audiosignalen te overweldigen. Het geluid van de bladen van een helikopter die boven ons dreunde, was zo overtuigend dat we uit ons raam keken voordat we ons realiseerden dat het in-game was.

We hebben naar verschillende muziek geluisterd om het afspelen van audio te testen, zoals Debussy, Green Day, John Coltrane en Taylor Swift. In zowel de jazz als de rock vonden we het geweldig hoe helder de bekkens en hi-hat waren onder de rest van de muziek. De Debussy heeft verschillende harp arpeggio's en de hoogste noten knalden er mooi uit. Toen we het nummer van Taylor Swift speelden, "…Ready For It?" De bas was zo prominent aanwezig dat het vervelend was, zoals wanneer je naast een auto rijdt met zoveel bas, je rit een beetje rammelt. Het is leuk om te weten dat de Onkyo TX-NR575 dat soort kracht heeft, maar we moesten de bas met 5 dB verlagen, dus het was niet overweldigend. We hielden ervan hoe de zang in het middenbereik duidelijk doorkwam, zelfs met de donderende bas.

We hebben ook de Onkyo TX-NR575 getest door Across The Universe op Blu-Ray te kijken, met zijn eclectische geluid en focus op muziek. Dezelfde DTS:X die de speciale effecten beter maakte, zorgde er ook voor dat de nummers in de film minder vol en krachtig klonken omdat ze alleen uit de voorluidsprekers kwamen.

Image
Image

Kenmerken: Fijnafstemming van bedieningselementen en toewijsbare ingangen

De menu's zijn gemakkelijk te gebruiken en bieden een heleboel aanpasbare opties voor geluid. Er zijn opties om individuele luidsprekerkanalen te bedienen, ingangen toe te wijzen en het niveau van hoge en lage tonen te beheren. Het snelmenu verschijnt over het beeld op het scherm, zodat je de lage en hoge tonen kunt aanpassen zonder het scherm van de TX-NR575 te gebruiken of onze stream te stoppen.

We waren teleurgesteld dat veel van de aanpasbare functies niet beschikbaar zijn op de afstandsbediening. De goedkopere neef van de TX-NR575 heeft treble en base, luistermodi en verschillende andere opties op de afstandsbediening, maar die zijn hier afwezig. Het wordt nog moeilijker wanneer u de zone twee luidsprekers probeert te activeren.

De afstandsbediening is behoorlijk ingewikkeld en het duurt even voordat je eraan gewend bent. Het is erg slecht ontworpen en misschien wel de slechtste functie. De iPad-app-controller maakt dit gemakkelijker, maar het zou gemakkelijker moeten zijn om een thuisbioscoopontvanger te bedienen met de speciale afstandsbediening.

Image
Image

Configuratieproces: een beetje ingewikkeld met een geavanceerde set functies

We weten allemaal dat het moeilijkste proces bij het opzetten van een thuisbioscoopontvanger het doorsnijden van de jungle van draden achter onze tv's is. Toen we daar eenmaal voorbij waren, was het proces vrij eenvoudig, hoewel ingewikkelder dan goedkopere 5.1-kanaalsontvangers. De Onkyo TX-NR575 heeft negen sets luidsprekeraansluitingen en je kunt ze op een aantal manieren gebruiken. Je kunt luidsprekers zes en zeven toevoegen om meer diepte aan het surroundgeluid toe te voegen, en ze kunnen achter, boven of boven andere luidsprekers worden geplaatst, in veel verschillende configuraties. U kunt terminal zes en zeven ook gebruiken als bi-amps voor compatibele luidsprekers, een optie die u kunt selecteren tijdens het installatieproces. De zone twee luidsprekers zijn ontworpen om muziek af te spelen in verschillende kamers, bestuurd via dezelfde centrale hub als uw primaire opstelling.

Image
Image

Connectiviteit: eigenzinnige Bluetooth en geen Chromecast-video

De Onkyo TX-NR575 heeft veel aansluitmogelijkheden, waaronder zes HDMI-ingangen en negen luidsprekeraansluitingen. Er zijn analoge en digitale in- en uitgangen verspreid over de achterkant van het apparaat. Er zijn tal van opties voor AV-in, zelfs als u geen HDMI gebruikt.

De Onkyo TX-NR575 heeft veel coole functies die de eenvoudige, goedkope thuisbioscoopontvangers niet hebben. Het heeft ingebouwde Wi-Fi, zodat het verbinding kan maken met audiostreamingservices zoals Pandora, Spotify of Tidal, en het ondersteunt ook Airplay. De ingebouwde Wi-Fi maakt het ook mogelijk om de firmware van het apparaat rechtstreeks vanaf internet te updaten. Het streamen van native muziek had kwaliteitsgeluid, maar de menu's waren onhandig, waardoor we ons afvroegen waarom we Pandora niet gewoon via ons mobiele apparaat via Bluetooth zouden laten lopen.

Bluetooth-afspelen ging met fouten en werkte soms helemaal niet.

We waren ook verrast door de interne Chromecast, in theorie een coole functie om Netflix vanaf onze iPad rechtstreeks naar de tv te casten, maar helaas konden we video niet laten werken op de interne Chromecast, alleen audio.

De Onkyo TX-NR575 heeft ook Bluetooth-verbindingen en ondersteunt SBC- en AAC-codecs. We waren verrast dat een ontvanger die zoveel kost, de aptX-codec van hogere kwaliteit niet ondersteunt, vooral omdat de goedkopere ontvangers van Onkyo dat wel doen.

Bluetooth-afspelen ging met fouten en werkte soms helemaal niet. Er was ook een aanzienlijke pauze tussen het verzenden van een opdracht op de iPad en het horen van de wijziging op de ontvanger.

Bottom Line

De Onkyo TX-NR575 kost $ 379, wat hoger is dan zijn midrange-concurrentie. Wat krijg je voor die prijsverhoging? Het biedt Dolby Atmos- en DTS:X-ondersteuning, wat de audio-ervaring ten opzichte van oudere formaten verbetert, en het heeft directe verbindingen met internet voor het streamen van muziek. Als een van de extra functies een betere implementatie had of naadloos werkte, zouden we het meer aanbevelen, maar de prijs is hoog voor moeilijke bedieningselementen en menu's.

Concurrentie: betere ontvangers voor vergelijkbare prijzen

Yamaha RX-V485: De Yamaha RX-V485 bevindt zich in dezelfde prijsklasse als de Onkyo TX-NR575 en komt uit op $ 400. Het heeft alleen ondersteuning voor 5.1-kanaal in plaats van de Onkyo's 7.2, maar de Yamaha heeft functies die de Onkyo TX-NR575 niet heeft. Het MusicCast-systeem verbindt het met draadloze luidsprekers in meerdere kamers, een installatie die aanzienlijk eenvoudiger is dan het onhandige zone twee-systeem van Onkyo.

De Denon AVR-S530BT: De Denon AVR-S530BT is een veel goedkopere optie met een adviesprijs van $ 279. De besparing van $ 100 brengt kosten met zich mee: geen Dolby Atmos of DTS: X en geen wifi. Hij heeft ook iets minder vermogen, 70 watt per kanaal. Als uw grootste zorg niet geluid van topkwaliteit is, is een receiver voor deze prijs met deze functies logischer dan $ 379 uitgeven aan de Onkyo TX-NR575.

Kwaliteitsgeluid met slechte implementatie van functies

De Onkyo TX-NR575 is een geweldige ontvanger die ernstig wordt gehinderd door een flink prijskaartje en gebroken beloften. We hielden van het kwaliteitsgeluid, vooral de heldere hoge tonen die we hoorden bij het luisteren naar klassieke muziek of jazz, en het DTS:X/Dolby Atmos-surroundgeluid was geweldig. Maar slechte functies die gewoon niet werkten, zoals muziekstreaming en Bluetooth, maken ons op onze hoede voor de hoge prijs.

Specs

  • Productnaam TX-NR575 Home Theatre-ontvanger
  • Productmerk Onkyo
  • UPC 889951000891
  • Prijs $379.00
  • Garantie Twee jaar, onderdelen en arbeidsloon
  • Aansluitingen HDMI-poorten 6 ingangen/1 uitgang ARC ingeschakeld Digitaal 2 optisch en 1 coax Analoog 7 audio-ingang, 2 audio/video-ingangen, 1 monitoruitgang Achter USB 2 draadloze antennes Installatie microfoonaansluiting AM-tuner FM-tuner Luidsprekeruitgang: Linksvoor, rechtsvoor, midden, 2 surround links, 2 surround rechts, dubbele analoge subwoofer, 2 zone 2 Ethernet
  • Draadloos bereik Bluetooth 48 voet
  • Bluetooth-codecs SBC, AAC
  • Uitgangsvermogen 170 W/Ch. (6 Ohm, 1 kHz, 10% THD, 1-kanaals gestuurd, FTC) 80 W/Ch. (8 Ohm, 20 Hz-20 kHz, 0,08% THD, 2 kanalen aangedreven, FTC)
  • Signaal-ruisverhouding 106 dB
  • Audio-indelingen Dolby Atmos, Dolby TrueHD, Dolby Digital, Dolby Digital Plus, DTS, DTS:X, DTS-HD Master Audio, DTS-HD High Resolution Audio, DTS 96/24, DTS-ES, DTS- HD Express, DSD, PCM
  • Luidsprekerimpedantie 106 dB (IHF-A, LINE IN, SP OUT) 80 dB (IHF-A, PHONO IN, SP OUT)
  • Inbegrepen Snelstartgids, Installatiemicrofoon, Afstandsbediening, 2 AAA-batterijen, AM- en FM-antennes, Registratie- en garantie-informatie, Veiligheidsinformatie, Basishandleiding, Chromecast-handleiding, Onkyo-productadvertenties

Aanbevolen: