Pioneer BDR-XD05B Blu-ray Burner Review: enkele ontwerpnadelen

Inhoudsopgave:

Pioneer BDR-XD05B Blu-ray Burner Review: enkele ontwerpnadelen
Pioneer BDR-XD05B Blu-ray Burner Review: enkele ontwerpnadelen
Anonim

Bottom Line

De lichte, slanke Pioneer BDR-XD05B Blu-ray-brander presteert goed en is gemakkelijk draagbaar, maar een dun gevoel en een smoezelig ontwerp houden hem tegen.

Pioneer BDR-XD05B Blu-ray-brander

Image
Image

We hebben Pioneer BDR-XD05B Blu-ray Burner gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Herschrijfbare opslag heeft een lange weg afgelegd sinds de eerste cd-r-drives jaren geleden uitkwamen, en een reeks kleine, draagbare Blu-ray-drives, zoals de Pioneer BDR-XD05B Blu-ray Burner, maakt het gemakkelijker om Blu-rays onderweg te branden. Een kleine Blu-ray-drive moet zowel licht als draagbaar zijn en stevig genoeg om het soort gedrang aan te kunnen dat je zou verwachten als je ermee rondsjouwt. We hebben de Pioneer BDR-XD05B getest om te zien of deze Blu-ray-brander prestaties en draagbaarheid kan leveren tegen de juiste prijs.

Bekijk onze kopersgids voor meer informatie over waar u op moet letten bij een optische drive.

Ontwerp: Voelt een beetje dun aan

De Pioneer BDR-XD05B Blu-ray Burner is een slanke, kleine zwarte schijf. Het is een klein 5,12 "vierkant bij 0,5" lang met een zwarte hoes en een metalen bodem. De clamshell-behuizing opent tot 65 graden, dus het is gemakkelijk om een schijf op de as te schuiven. De knop om de clamshell te openen bevindt zich linksvoor op de schijf en er is een blauwe LED-indicator die oplicht wanneer de schijf is aangesloten op een voedingsbron. De drive wordt geleverd met een ongewoon gevormde USB-kabel, met een mannelijke micro-B USB 3.0 aan de ene kant en twee USB A mannelijke uiteinden aan de andere. Een is ontworpen om de schijf van stroom te voorzien en een is voor gegevensoverdracht. De achterkant van de drive heeft zowel een micro-B USB 3.0-poort als een DC-voedingspoort als tweede optie om hem van stroom te voorzien. Het uiterlijk van de Pioneer BDR-XD05B Blu-ray Burner is minimalistisch, zwart met slechts een klein grijs Blu-ray-logo aan de bovenkant.

De rit voelt ook een beetje dun aan. De clamshell-behuizing voelt los aan en andere onderdelen lijken onstabiel.

De USB-kabel is een probleem. Het gaat van een USB 3.0 Micro-B naar een dubbele USB A-connector. De dubbele connector zou de Blu-ray-drive van extra stroom moeten voorzien, maar het probleem is dat het snoer voor de tweede USB A-connector alleen lang genoeg is als je USB-poorten vlak naast elkaar liggen. Als die poorten zich aan weerszijden van een toetsenbord bevinden, zoals op onze Mac, kun je niet beide USB-connectoren gebruiken. Het rijden voelt ook wat fragiel aan. De clamshell voelt los aan, andere delen lijken onstabiel en hij is licht genoeg om gemakkelijk op de vloer te worden geslagen. Gelukkig zorgen rubberachtige voetjes aan de onderkant er over het algemeen voor dat het niet te veel verschuift. Het formaat en het gewicht (slechts 8,1 oz) maken het gemakkelijk om mee te nemen onderweg.

Een van de voordelen van een typische clamshell-drive die van bovenaf wordt geladen, is dat er een fysieke knop is om op te drukken die de drive opent, een eenvoudig mechanisme dat de bovenkant opent, zelfs als deze is losgekoppeld. Die functie alleen al maakt de wiebelige bovenkant misschien de moeite waard, maar zo werkt het niet op deze schijf - de bovenkant gaat niet open tenzij je de schijf op een computer aansluit.

Image
Image

Configuratieproces: enkele verbijsterende softwareproblemen

Het installatieproces voor de Pioneer BDR-XD05B is zowel heel eenvoudig als frustrerend. Het makkelijke is dat we alleen de USB-kabel in de juiste sleuven hoefden te steken om hem te laten werken op de Macbook die we gebruikten om hem te testen. Het frustrerende is dat de meegeleverde software alleen werkt op Windows-computers. Een grote producent als Pioneer die alleen pc-software meelevert, is erg frustrerend.

Toen we probeerden de software op een pc te installeren, werd het er niet beter op. We stopten de installatie-cd in de Pioneer BDR-XD05B en startten de installatiewizard. Het installatieprogramma bleef nieuwe exemplaren van het installatieprogramma genereren. Op een gegeven moment waren er zes pictogrammen aan de onderkant van het scherm voor het installatieprogramma. Verschillende keren zagen we een dialoogvenster met een waarschuwing die zoiets als "(Program X) is al geïnstalleerd. Wilt u het verwijderen en opnieuw installeren?" Een andere keer zagen we een waarschuwing met de tekst "Er is al een andere installatie begonnen. Voltooi die installatie voordat je een andere start.”

Na 25 minuten installatie was er een dialoogvenster dat de installatie voltooid was. Toch waren er nog twee exemplaren van het installatieprogramma actief, en elk toonde een waarschuwing dat het een of ander programma aan het installeren was zonder enige indicatie van voortgang.

Image
Image

Prestaties: goed voor een goedkope Blu-ray-brander

We hebben twee tests gedaan om de prestaties van de brander te controleren. Eerst hebben we een Blu-ray-kopie van 37 GB van Die Hard geript om de leessnelheid van de brander te controleren voor een commerciële Blu-ray. Met het programma MakeMKV duurde het 70 minuten om een kopie te maken.

Ten tweede hebben we een reservekopie gemaakt van een fotobibliotheek van 13,32 GB met behulp van de MacOS-eigen Blu-ray-brandfunctie. Het duurde 39 minuten om het bestand op een enkellaagse BD-R te schrijven. Er zijn veel Blu-ray-branders die veel sneller kunnen lezen en schrijven, maar de Pioneer BDR-XD05B combineert lage kosten met draagbaarheid om dit goed te maken.

Ruis was nooit een probleem met deze schijf. Auto Quiet-modus stelt mediaschijven in op een lagere snelheid, zodat ze stiller zijn, en met zowel gegevens- als filmschijven merkten we geen geluid dat luid genoeg was om hinderlijk te zijn.

Beeldkwaliteit: kijk geen Blu-rays op deze schijf

We hebben het kijken naar Blu-rays getest op de Pioneer BDR-XD05B op een Macbook Pro (deze is niet ontworpen om met een tv te werken). De beeldkwaliteit was ok, maar het kwam niet in de buurt van wat je zou krijgen op een HD-tv met een speciale Blu-ray-speler.

We hebben de computer ook aangesloten op een HD-tv via de HDMI-drive en kregen niet de 1080p die we hadden verwacht. In plaats daarvan bleef de resolutie steken op 726p en was de beeldkwaliteit verschrikkelijk, slechter dan een dvd. Het Blu-ray-beeld was extreem luidruchtig en gevuld met enorme pixels. Als je films wilt kijken, gebruik deze schijf dan niet, behalve misschien om meer waardering te krijgen voor je Blu-ray-speler.

Bottom Line

We denken dat de beste reden om naar een Blu-ray te kijken niet het scherpe HD-beeld is, maar de diepte van het geluid dat dit formaat kan produceren. Maar dat heb je niet als je een Blu-ray bekijkt met de Pioneer BDR-XD05B, want die moet je kijken op een computer met computerspeakers. Het werd er niet beter op toen we de computer via HDMI op de tv aansloten - het geluid bleef vlak en modderig.

Software: handige basissoftware

Zoals we hierboven schreven, was de meegeleverde software een puinhoop om te installeren, waarbij overal vensters opdoken. De meegeleverde software heet "CyberLink Media Suite 10". Het bevat PowerDVD 14, Power2Go 8 en PowerDirector 14 LE. PowerDVD 14 is een app voor het afspelen van Blu-rays en dvd's op je optische drive. Power2Go 8 is een brandprogramma en het heeft ook enkele systeemhersteltools. Powerdirector 14 LE is een app voor het bewerken van films. Al met al is dit een behoorlijk nuttige, eenvoudige softwaresuite zonder iets dat bijzonder opv alt. Het klaart de klus, en dat is waar het om gaat.

Prijs: Goede budget Blu-ray-brander

Met een adviesprijs van $ 100 is de Pioneer BDR-XD05B een van de goedkoopste Blu-ray-branders op de markt. Je krijgt echter waar je voor beta alt - die lage prijs wordt geleverd met lagere lees- / schrijfsnelheden en een dun ontwerp. Maar als je op zoek bent naar een goedkope Blu-ray-brander, dan is dit een goede. Als je een zware gebruiker bent, zoek dan naar iets snellers.

Met een adviesprijs van $ 100 is de Pioneer BDR-XD05B een van de goedkoopste Blu-ray-branders op de markt.

Concurrentie: presteert goed in deze prijsklasse

MthsTec Slim External Blu-ray Drive: Ziet er geweldig uit voor ongeveer dezelfde prijs als de Pioneer BDR-XD05B, $ 119 adviesprijs, maar er is geen website en geen goede informatie van de merk. Het doet ons afvragen over klantenservice en kwaliteit. Wat we ook probeerden, we konden geen documentatie vinden over Blu-ray-brandmogelijkheden.

De schijf zelf ziet er erg mooi uit, en de richels en subtiele blauwe lichten zijn een leuke touch. Net als de Pioneer BDR-XD05B geeft de USB-kabel niet genoeg lengte voor de tweede USB A-connector om de tweede USB-poort te bereiken als deze niet direct naast de eerste zit. Met een hogere prijs en vage documentatie is deze schijf het risico niet waard.

LG - BP50NB40 Blu Ray Burner: De LG BP50NB40 Blu Ray Burner ziet eruit en gedraagt zich net als de Pioneer BDR-XD05B. Het ontwerp is zeer vergelijkbaar, behalve dat deze schijf een traylader gebruikt in plaats van een top-down clamshell. Het heeft ongeveer dezelfde lees- en schrijfsnelheden en het kost ongeveer hetzelfde, $ 96 adviesprijs. Een groot verschil is dat het LG-model alleen USB 2.0 ondersteunt, wat veel lagere gegevensoverdrachtsnelheden betekent. Anders lijkt dit apparaat over de hele linie ongeveer hetzelfde.

Pioneer BDR-XS06: De Pioneer BDR-XZ06 is een andere goedkope, gemakkelijk draagbare Blu-ray-drive. Deze wordt geleverd in het zilver en is aan het laden. Ook al kost het iets meer dan de BDR-XD05B, het slot-laadmechanisme zorgt ervoor dat het steviger aanvoelt, vanwege de manier waarop de clamshell-behuizing op de BDR-XD05B beweegt. Bonus: deze wordt geleverd met software die werkt op een Mac.

Een goedkope optie

Aan de ene kant is de Pioneer BDR-XD05B een lichte, draagbare Blu-ray-brander met behoorlijke prestaties tegen lage kosten. Aan de andere kant voelt het ook dun aan en heeft het een veegmagneetafwerking. Het is een solide performer in zijn prijsklasse, maar er zijn andere draagbare Blu-ray-branders zonder deze fouten (hoewel over het algemeen voor meer geld).

Specs

  • Productnaam BDR-XD05B Blu-ray-brander
  • Pionier van het productmerk
  • Prijs $100.00
  • Releasedatum oktober 2017
  • Gewicht 8,1 oz.
  • Productafmetingen 5,12 x 5,12 x 0,5 inch.
  • Kleur Zwart
  • Poorten USB 3.0 micro B-poort, DC-voedingspoort
  • Ondersteunde formaten BD-R, BD-R DL, BD-R TL, BD-R QL, BD-R (LTH), BD-RE, BD-RE DL BD-RE TLh; DVD-R, DVD-R DL, DVD-RW, DVD+R, DVD+R DL, DVD+RW, DVD-RAM; CD-R, CD-RW
  • Maximale schrijfsnelheden Blu-ray: 4x - 6x afhankelijk van het formaat; DVD: 5x - 8x afhankelijk van formaat; CD: 24x
  • Maximale leessnelheden Blu-ray: 4x - 6x afhankelijk van formaat; dvd: 8x; CD: 24x
  • Garantie 1 jaar
  • Afmetingen in doos 8,75 x 6,6 x 3,5 inch.

Aanbevolen: