MYMAHDI M350 Review: een betaalbare mp3-speler voor strikte budgetten

Inhoudsopgave:

MYMAHDI M350 Review: een betaalbare mp3-speler voor strikte budgetten
MYMAHDI M350 Review: een betaalbare mp3-speler voor strikte budgetten
Anonim

Bottom Line

De onvolkomenheden van de MYMAHDI M350 MP3-speler worden getemperd door de lage prijs en het compacte ontwerp. Het is een fatsoenlijke betaalbare optie voor hardlopers of mensen met een strikt budget.

MYMAHDI M350 MP3/MP4-muziekspeler

Image
Image

We hebben de MYMAHDI M350 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De MYMAHDI M350 is een goedkope mp3-speler die een aantal geweldige voordelen heeft, maar ook een lange lijst met zwakheden. We vonden het leuk vanwege het minimalistische ontwerp, de uitbreidbare opslag en de mogelijkheid om je weg te halen van je smartphone. Maar het schiet tekort op belangrijke gebieden, waaronder de aanraakbedieningsinterface, frustrerende navigatie en verouderde methode om muziek te laden. Maar dat is de afweging die je maakt als je een goedkope mp3-speler koopt.

Toen we de M350 testten, nam hij de normale audioverantwoordelijkheden over die normaal gesproken door een iPhone worden afgehandeld. Dit had een eigenaardige invloed op de manier waarop we media consumeerden. Het brak in wezen de band die we hadden met onze smartphone. We zouden ons op ons gemak kunnen voelen om de iPhone in andere kamers te laten en zelfs de wereld in te trekken zonder. We ontdekten dat toen we geen verbinding meer hadden met de constante afleiding die een smartphone genereert, we ons meer konden concentreren op de muziek en de wereld om ons heen.

Image
Image

Ontwerp en weergave: gebrekkig maar werkbaar

Dit is een eenvoudig ontworpen MP3-speler. Het heeft de vorm van een snoepreep en meet 3.5 inch lang, 1,57 inch breed en slechts 0,39 inch diep. Het is ook vrij licht, met een gewicht van slechts 1,1 gram. Hij past perfect in het muntzakje van een herenjeans, wat vooral handig is als je zo min mogelijk spullen in je broekzakken wilt hebben.

Onze testunit was zilverkleurig. Je kunt het ook krijgen in zwart, goud, rood en wit. Welke kleur je ook kiest, de meegeleverde oordopjes zijn wit. De kleine vormfactor betekent dat je niet veel van een scherm krijgt - slechts twee centimeter. Dat heeft niet veel nut, behalve om te controleren welk nummer wordt afgespeeld. Je kunt foto's laden en bekijken op het apparaat, maar de lage resolutie resulteert vaak in pixelvorming en vervorming. Video is nog erger, het is vermoeiend als je te lang kijkt.

Bovendien kun je het scherm niet goed zien in het zonlicht. En als u een zonnebril draagt, moet u deze afdoen omdat de achtergrondverlichting gewoon niet helder genoeg is. Tijdens het testen moesten we schaduw zoeken om het menu buiten duidelijk te kunnen zien.

Hoewel de aanraakgevoelige interface het een meer verfijnde look en feel geeft, is dit het type MP3-speler dat zou profiteren van meer traditionele knoppen.

Navigeren door het menu is in het begin enigszins frustrerend vanwege de contra-intuïtieve fysieke bedieningselementen. Hoewel de aanraakgevoelige interface het een meer verfijnde look en feel geeft, is dit het type MP3-speler dat zou profiteren van meer traditionele knoppen. Het belangrijkste voorbeeld hiervan is het ontbreken van fysieke bedieningselementen voor het volume. Je moet op de volumeknop tikken om een digitale weergave van het geluidsniveau te laten verschijnen en vervolgens de aanraakbedieningen gebruiken om het volume aan te passen. Dit werkt, maar het duurt wat langer dan zou moeten.

Bovendien zit er geen volumeregeling op de meegeleverde oordopjes. Als je een snellere volumeregeling nodig hebt (die heb je), raden we je aan een koptelefoon of oordopjes te kopen met fysieke volumeregelaars die onafhankelijk werken van waarmee ze zijn verbonden.

MYMAHDI verkoopt een andere versie van de M350 die ze bevat. Het heeft identieke specificaties en functies als het model dat we hebben beoordeeld. We hebben het niet getest, maar op basis van onze ervaring met de M350 verwachten we dat de prestaties vergelijkbaar zullen zijn.

Kenmerken: Een allegaartje

Buiten het afspelen van audio heeft deze mp3-speler enkele eenvoudige mogelijkheden die u af en toe nuttig vindt. De audiorecorder is handig als je er een nodig hebt. De opnames zijn luisterbaar, maar kwalitatief gewoon oke. Het heeft ook een wekker en een stopwatch, die precies werken zoals je zou verwachten.

Een ding dat deze budget-mp3-speler heeft dat smartphones uit de tuin niet hebben, is FM-radio.

Er zijn een paar extra functies op deze MP3-speler die u waarschijnlijk nooit zult gebruiken. Ze omvatten de eBook-lezer, die een marteling is voor de ogen. De kalender, die bijna nutteloos is omdat je alles handmatig moet invoeren zonder automatische updates. Er is ook een nogal verzwarende versie van Tetris die het apparaat alleen maar "The Game" noemt.

Een ding dat deze budget-mp3-speler heeft dat smartphones uit de tuin niet hebben, is FM-radio. Dit is een leuke bijkomstigheid, want het is een hele klus (soms onmogelijk) om tijdig lokaal nieuws en verkeersberichten van podcasts en andere digitale media te krijgen. Het levert ook precies de juiste hoeveelheid nostalgie op naar een tijd waarin FM-radio de enige plek was waar je nieuwe muziek kon vinden en naar de hits kon luisteren waarvoor je de albums niet hebt gekocht.

Waarschijnlijk het meest teleurstellende aan de M350 is het gebrek aan draadloze mogelijkheden, wat niet verrassend is. Je kunt niet verwachten dat een apparaat voor deze prijs je muziek synchroniseert via wifi of een mobiele verbinding. De toevoeging van Bluetooth zou echter zeker mogelijk zijn en het nut ervan vergroten.

Image
Image

Bottom Line

De oordopjes die bij de M350 worden geleverd, zijn de meest eenvoudige die we in lange tijd hebben gezien. De oordopjes zijn geheel van kunststof, maar ze passen wel goed in je oor. Je zou ze langdurig kunnen gebruiken zonder te schuren. Het is echter een goede gok dat je oordopjes van hogere kwaliteit en comfortabeler kunt krijgen voor minder dan $ 10 bij de kassa van de supermarkt.

Configuratieproces: het gaat even duren

Muziek en andere op deze mp3-speler zetten was vroeger een feest. In plaats van te synchroniseren met programma's als iTunes en Spotify, moet je je nummers handmatig naar de speler kopiëren. Dat houdt in dat je hem op een computer aansluit en hem als een externe harde schijf koppelt, vervolgens door de juiste mappen (muziek, video, enz.) navigeert en de gewenste mediabestanden naar binnen sleept.

Dit is hoe de dingen 15 jaar geleden werden gedaan. En veel mensen weten waarschijnlijk niet meer hoe ze dit moeten doen - of hebben het nooit geweten. En de gebruikershandleiding is slechts marginaal nuttig met de instructies.

Opslag: alle muziek die je ooit hebt gehoord

De MYMAHDI MP3-speler wordt geleverd met 8 GB opslag aan boord, vergelijkbaar met een smartphone op instapniveau. Maar aangezien er geen apps of andere opslagzware-functies zijn, kun je daar veel muziek krijgen. Toen we onze MP3-speler tot de capaciteit vulden, kregen we er ongeveer 1.000 nummers en drie audioboeken in. Dat aantal nam echter sterk af toen we begonnen met het laden van video- en afbeeldingsbestanden op de harde schijf.

Toen we onze mp3-speler vol hadden, kregen we er ongeveer 1.000 nummers en drie audioboeken in.

Als 8 GB niet genoeg voor je is, heeft het M350-apparaat een uitbreidbaar opslagslot aan de zijkant. U kunt microSD-kaarten laden met een opslagcapaciteit tot 120 GB, waardoor u mogelijk uw volledige muziekbibliotheek op het apparaat kunt plaatsen.

Batterijlevensduur: dagen om te sterven

De enige bewering over de levensduur van de batterij die we online vonden, kwam uit de productbeschrijving van Amazon, die zegt dat de M350 ongeveer 40 uur meegaat. Om dit te testen, hebben we een male-to-male aux-kabel gebruikt om de MP3-speler aan te sluiten op de JBL Charge 4 en deze continu te laten spelen totdat de batterij leeg was. We begonnen op een maandagochtend en het speelde tot dinsdag laat in de avond, wat min of meer voldoet aan de Amazon-beschrijving.

Tijdens onze testfase kwamen we nooit zonder stroom te zitten, tenzij we de batterij opzettelijk leeg lieten lopen.

Nadat we de batterij hadden leeggemaakt, hebben we getimed hoe lang het duurde om volledig op te laden. Dit kwam uit op ongeveer 80 minuten. Opgemerkt moet worden dat we tijdens de rest van onze tests nooit zonder stroom kwamen te zitten, tenzij we de batterij opzettelijk leeg lieten lopen.

Image
Image

Geluidskwaliteit: blijf bij de oordopjes die je al hebt

Het geluid dat door deze MP3-speler wordt geproduceerd, is volledig afhankelijk van wat u gebruikt om ernaar te luisteren. Nogmaals, de oordopjes zijn gewoon goed voor informeel luisteren, maar verre van wat audiofielen eisen. Ze missen gewoon het vermogen om het rijke, diepe geluid te produceren dat je zou krijgen van oordopjes van hogere kwaliteit.

Na een dag of zo gebruik te hebben gemaakt van het apparaat met zijn eigen oordopjes, hebben we een aantal oude Apple EarPods met de ouderwetse 3,5 mm-connector opgegraven en die voor de rest van de testperiode gebruikt. Het verschil was aanzienlijk beter. Als je een aux-kabel van man naar man hebt, kun je deze ook aansluiten op elke luidspreker met die audio-ingang. Toen we hem op de JBL Charge 4 aansloten, ervaarden we solide geluid van hoge kwaliteit dat vergelijkbaar was met het gebruik van de luidspreker met de iPhone X via Bluetooth.

In theorie heb je helemaal geen oordopjes, koptelefoon of speakers nodig om naar deze mp3-speler te luisteren. Het heeft een ingebouwde luidspreker, maar het geluid dat het maakt is een aanslag op de zintuigen - als je het kunt horen.

We hebben een geluidsmeter gebruikt om precies te zien hoe luid de ingebouwde luidspreker kan worden. Op zijn luidst bereikte hij slechts 85 decibel in een stille kamer. Dat is prima als je binnen en in de buurt van het apparaat bent, maar stap buiten of in een kamer met omgevingsgeluid, en je hoort het niet van meer dan een paar meter afstand.

Bottom Line

Je kunt de M350 ophalen voor ongeveer $ 23. Dit is niet duur en klinkt ongeveer goed voor wat je krijgt.

Concurrentie: Sony NWE395 Walkman vs Mahadi M350

We hebben de MYHADI M350 getest naast de Sony NWE395 Walkman. Het grote verschil is de prijs. Het 16GB-model van de Walkman is bijna vier keer hoger geprijsd dan de M350. De Walkman mist echter een uitbreidbaar opslagslot, een voicerecorder en een externe luidspreker. Voordelen van de Walkman zijn de fysieke bedieningselementen, intuïtievere navigatie en helderder scherm.

Als je op zoek bent naar een spotprijs in de kelder, is de M350 de duidelijke keuze. De enige dwingende reden om voor de Walkman te kiezen, is als je het nostalgische gevoel wilt dat de merknaam met zich meebrengt.

Een degelijke MP3-speler voor de prijs

Ondanks zijn gebreken is de MYHADI M350 MP3-speler een solide aankoop. Als je eenmaal gewend bent aan zijn eigenaardigheden, zul je het een handige metgezel vinden als je het huis uit wilt en de wereld van digitale afleiding achter je wilt laten.

Specs

  • Productnaam M350 MP3/MP4-muziekspeler
  • Productmerk MYMAHDI
  • Prijs $22.99
  • Gewicht 1.12 oz.
  • Productafmetingen 3,46 x 1,57 x 0,39 inch.
  • Kleur Rood, Zwart, Goud, Zilver, Wit
  • Batterijduur 40 uur
  • Bedraad/Draadloos Bedraad
  • Garantie 1 jaar
  • Audiocodecs FLAC, MP3, WMA, AAC

Aanbevolen: