Epson WF-2760 Review: een betaalbare AIO-inkjet voor thuiskantoren

Inhoudsopgave:

Epson WF-2760 Review: een betaalbare AIO-inkjet voor thuiskantoren
Epson WF-2760 Review: een betaalbare AIO-inkjet voor thuiskantoren
Anonim

Bottom Line

De Epson WF-2760 is een competente alles-in-één inkjetprinter met een betaalbaar prijskaartje die geschikt is voor thuis- en thuiskantoorgebruik, maar door enkele ontbrekende functies is het geen echte zakelijke machine.

Epson WF-2760 Review

Image
Image

We hebben de Epson WF-2760 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Epson WF-2760 is een all-in-one (AIO) inkjetprinter die is ontworpen als een budgetoptie voor de zakelijke WorkForce-inkjetproductlijn van Epson. In tegenstelling tot zwaardere eenheden in dezelfde lijn, markeren de specificaties het voor redelijk licht thuis- en thuiskantoorgebruik. Hoewel hij in staat is om uitvoer van hoge kwaliteit te leveren, wordt hij door een beperkte papiercapaciteit, een trage ADF bij het scannen en vrij hoge bedrijfskosten ervan weerhouden een echte zakelijke machine te zijn.

Ik heb onlangs een Epson WF-2760 uit de doos gehaald en deze in mijn eigen kantoor in de loop van vijf dagen aan het werk gezet door pure tekstdocumenten, afbeeldingen en foto's af te drukken, een verscheidenheid aan documenten te scannen en ook de kopieerfunctie. Hoewel de Epson WF-2760 me in sommige opzichten verraste, heeft deze printer enkele beperkingen die hem het meest geschikt maken voor redelijk licht gebruik.

Ontwerp: een miniatuur werkpaard

De Epson WF-2760 vermijdt het typische karakterloze zwarte doos-uiterlijk dat in veel moderne alles-in-één printers wordt gezien ten gunste van een ontwerp waardoor het veel lijkt op een geminiaturiseerde versie van een van zijn veel grotere broers.

In plaats van de ADF onder een discrete hoes te verbergen, is hij er altijd voor iedereen, zwevend boven de ruimte die is ontworpen om documenten op te vangen nadat ze zijn gescand of gekopieerd. Til hem op en u zult zien dat de standaard flatbedscanner klaar is om afzonderlijke documenten en items met een onregelmatige vorm of te dik te scannen of te kopiëren om door de ADF te passen.

Onder de flatbedscanner steekt een enorm gehoekt bedieningspaneel uit als een relikwie uit een ander tijdperk. Het bedieningspaneel heeft een groot 2,7-inch kleuren-touchscreen dat dit een moderne machine maakt, maar het is gekoppeld aan een vreemde combinatie van speciale omhoog- en omlaag-knoppen en fysieke home- en return-knoppen.

Rechts van het touchscreen en de speciale fysieke knoppen bevat het enorme bedieningspaneel ook een volledig fysiek numeriek toetsenbord, compleet met een speciale duidelijke knop, reset- en stopknoppen en snelstartknoppen voor zowel kleur als zwart en wit kopiëren.

De papieruitvoer en de papiercassette bevinden zich onder het bedieningspaneel. Er is slechts één cartridge, dus u kunt maar één papiersoort tegelijk laden. De capaciteit voor standaard A4-papier is ongeveer 150 vel. Dat is genoeg voor mijn thuiskantoor, maar maakt deze printer moeilijk te verkopen voor alles behalve zeer licht zakelijk gebruik.

Image
Image

Configuratieproces: eenvoudig en duidelijk

De Epson WF-2760 was eenvoudig genoeg in te stellen. Het eerste proces omvat alleen het verwijderen van de meegeleverde tape om te voorkomen dat de binnenkant verschuift en vervolgens het installeren van de vier inktcartridges. Het eerste opstartproces duurde een handvol minuten, maar het hoeft maar één keer te worden doorlopen. Het was klaar om te kopiëren onmiddellijk nadat het initialisatieproces was voltooid.

Ik heb de Epson WF-2760 ingesteld om af te drukken vanaf mijn Windows 10-machine en mijn Android-telefoon, en het proces was in beide gevallen snel en pijnloos.

De eenvoudigste manier om de Epson WF-2760 in te stellen, is door gebruik te maken van Wi-Fi Protected Setup (WPS), als uw router dit ondersteunt. Ik downloadde eenvoudig de Epson iPrint-app op mijn Android-telefoon, drukte op de WPS-knop op mijn router en kon de Epson WF-2760 selecteren en beginnen met afdrukken.

Voor Windows-installatie wordt de Epson WF-2760 geleverd met een stuurprogramma op een cd, of u kunt het stuurprogramma downloaden als uw computer geen cd-station heeft. Mac-gebruikers moeten de driver standaard downloaden, omdat deze niet op de cd staat.

Afdrukkwaliteit: redelijk, maar blijf uit de buurt van kleine lettertypen

De Epson WF-2760 verwerkt basistekstdocumenten vrij goed, met tekst die duidelijk en gemakkelijk te lezen is. Het v alt niet op in vergelijking met andere printers in het assortiment, maar het slaagt er voor het grootste deel in om de pas te houden. Het enige probleem dat me opviel was met vooral kleine lettertypen, waar de WF-2760 enigszins struikelde. Als u veel kleine lettertjes moet gebruiken, houd daar dan rekening mee.

Grafische afbeeldingen zijn bijna net zo duidelijk als tekst, inclusief afbeeldingen in kleur. Ik heb geen echte problemen opgemerkt met fijne details, fijne lijnen, verlopen of iets anders. Kleuren lijken soms een beetje vervaagd, maar kleurenafbeeldingen zien er goed genoeg uit wanneer ze op gewoon papier worden afgedrukt.

Foto's zien er best goed uit voor een printer in deze prijsklasse, en beter dan ik had verwacht voor een AIO die niet echt wordt aangeprezen als een fotoprinter. Ik heb een assortiment van 4x6-inch en 8x10-inch foto's afgedrukt en er waren geen echte problemen met fijne details, kleurverzadiging of algehele kwaliteit.

Dit zou nooit mijn favoriete fotoprinter zijn, maar als je een thuiskantoorwerkpaard nodig hebt dat af en toe een foto kan afdrukken, zal de Epson WF-2760 niet teleurstellen.

De Epson WF-2760 verwerkt basistekstdocumenten vrij goed, met tekst die duidelijk en gemakkelijk te lezen is.

Afdruksnelheid: snel afdrukken en dubbelzijdig afdrukken

De Epson WF-2760 is een verrassend snelle printer. Ik heb het getimed op iets minder dan 12 pagina's per minuut (ppm) bij het afdrukken van zwart-wit documenten met alleen tekst, en ongeveer 6,5 ppm bij het afdrukken van dezelfde documenten met de duplexfunctie. Voor thuiskantoorgebruik is dat volkomen acceptabel.

Hoewel de printer veel vertraagt bij het afdrukken van een combinatie van tekst en afbeeldingen, is hij nog steeds vrij snel. Ik heb het gemeten op ongeveer 4 ppm bij het afdrukken van gemengde tekst en kleurenafbeeldingen.

Voor foto's heb ik de Epson WF-2760 getimed op iets minder dan drie minuten om een randloze 8x10-inch foto met een redelijke kwaliteit af te drukken. Voor een printer die niet echt als fotoprinter op de markt wordt gebracht, is dat best goed.

Image
Image

Scannen en kopiëren: trage ADF

Scan- en kopieerkwaliteit waren beide over de hele linie hoog, behalve dat full-color fotoscans oververzadigd zijn en veel fijne details verliezen bij het uitvoeren van een snelle scan. Ik heb de kwaliteit kunnen verbeteren door een voorbeeldscan uit te voeren, maar de resultaten laten nog steeds een beetje te wensen over.

Zwart-witkopieën zijn zowel snel als van hoge kwaliteit, het duurt ongeveer 10 seconden om een enkele zwart-witkopie af te werken met de flatbedscanner. De ADF daarentegen werkt in een relatief slakkentempo. Bij het kopiëren van grote documenten met meerdere pagina's met de ADF duurt het maximaal 19 seconden per pagina.

Voor kleurenkopieën kan de Epson WF-2760 zichzelf goed aan. Ik heb het getimed op minder dan 30 seconden om een kopie in één kleur af te werken, met een voorspelbaar grote toename bij gebruik van de ADF in plaats van de flatbed.

Image
Image

Papierverwerking: enkele papiercassette aan de voorzijde

De Epson WF-2760 is voorzien van een enkele papiercassette aan de voorzijde, zodat u maar één type papier tegelijk kunt laden. Het is verstelbaar en accepteert een groot aantal verschillende papierformaten, maar wees voorzichtig als u niet vanaf een pc afdrukt.

Zonder een pc bent u beperkt tot gewoon papier van Letter, 8,5 x 14 inch en A4 en voor glanzend papier van 4 x 6 inch, 5 x 7 inch, 8 x 10 inch en A4. Met een pc kunt u afdrukken op een veel breder scala aan papierformaten, van minimaal 3,5x5 inch tot maximaal 8,5x47,2-inch.

Bedrijfskosten: bovengemiddeld, maar cartridges met hoge capaciteit zijn beschikbaar

De Epson WF-2760 is een zeer betaalbare printer, maar die gaat gepaard met bedrijfskosten die iets boven het gemiddelde liggen. U kunt wat geld besparen door voor cartridges met een hoge capaciteit te gaan in plaats van de standaardcapaciteit, maar de relatief hoge bedrijfskosten zorgen er nog steeds voor dat deze printer geen echte zakelijke machine is.

Zwarte inktcartridges met standaardcapaciteit hebben een adviesprijs van $ 13, en elk van de drie gekleurde inktcartridges heeft een adviesprijs van $ 9. De zwarte cartridges hebben een capaciteit van maximaal 175 pagina's, terwijl de kleur een capaciteit heeft van maximaal 165 pagina's.

Zwarte inktcartridges met hoge capaciteit hebben een adviesprijs van $ 29,99, terwijl de kleurencartridges elk een adviesprijs van $ 17 hebben. Deze cartridges hebben een capaciteit van ongeveer 2,5 keer meer pagina's dan de standaardcapaciteit, wat resulteert in een bescheiden besparing.

Je kunt wat geld besparen door te kiezen voor cartridges met een hoge capaciteit in plaats van de standaardcapaciteit, maar de relatief hoge bedrijfskosten zorgen er nog steeds voor dat deze printer geen echte zakelijke machine is.

Bottom Line

De Epson WF-2760 wordt geleverd met een Ethernet-poort als dat een haalbare optie is voor uw eigen thuiskantooropstelling, maar hij beschikt ook over Wi-Fi-connectiviteit en Near Field Communication (NFC)-technologie. Het ondersteunt ook AirPrint, Cloud Print, Mopria en de Epson iPrint-app voor zowel Android als iPhone.

Prijs: Fatsoenlijke prijs, maar zoek naar een uitverkoop

Met een adviesprijs van $ 130 vertegenwoordigt de Epson WF-2760 een behoorlijke prijs. Het is niet mijn favoriete printer in die prijsklasse, maar het doet de klus wel als een fatsoenlijk werkpaard voor thuiskantoren.

Het belangrijkste probleem is dat de straatwaarde van deze printer vaak hoger is dan de adviesprijs. Met een prijs van $ 150 of $ 200 is deze printer absoluut geen aankoop waard. Geprijsd op of onder de adviesprijs, het is het bekijken waard.

Image
Image

Epson WF-2760 vs. Brother MFC-J895DW

Met een adviesprijs van $129 is de Brother MFC-J895DW (zie over Brother) duidelijk een directe concurrent van de Epson WF-2760. Het zijn beide lichte alles-in-één inkjetprinters met zeer vergelijkbare mogelijkheden.

Het grootste verschil tussen deze printers is op het eerste gezicht dat de Epson eruitziet als een geminiaturiseerd werkpaard, terwijl de Brother een ingetogen zwarte doos is die zijn ADF verbergt en een neerklapbaar bedieningspaneel heeft. Deze verschillen zijn puur esthetisch, en het is aan jou wat er beter zou passen in je thuiskantoor.

In termen van mogelijkheden is de Epson iets sneller in het afdrukken van zwart-witdocumenten, terwijl de Brother iets sneller is bij het afdrukken van documenten met afbeeldingen in kleur. Geen van beide apparaten kan zo goed foto's scannen en ze hebben allebei een vrij kleine ADF-capaciteit.

Waar de Brother het voor mij wint, zijn de iets meer betaalbare bedrijfskosten. Inktcartridges met hoge capaciteit voor de Brother MFC-J895DW zijn iets goedkoper en hebben een hoger aantal pagina's. Het is nog steeds geen goedkope printer om te gebruiken, maar u zult na verloop van tijd wat geld besparen.

Een betaalbare alles-in-één printer die behoorlijk goed presteert

De Epson WF-2760 is een betaalbare alles-in-één inkjetprinter die behoorlijk goed presteert op het gebied van afdrukkwaliteit en snelheid. De combinatie van relatief hoge bedrijfskosten, lage kopieersnelheden en lage papiercassette- en ADF-capaciteiten zorgen ervoor dat het geen echte zakelijke machine is, maar het is perfect geschikt voor taken in de meeste thuiskantoorsituaties.

Specs

  • Productnaam WorkForce WF-2760
  • Product Merk Epson
  • Prijs $129,99
  • Productafmetingen 16,7 x 22 x 9,1 inch.
  • Compatibiliteit Windows, macOS, iOS, Android
  • Garantie 1 jaar
  • Type printer Inkjet AIO
  • Patronen Zwart, cyaan, magenta, geel
  • Duplex printen Ja
  • Connectiviteitsopties USB, Wi-Fi (802.11 b/g/n), Wi-fi Direct, Ethernet, NFC, AirPrint, Cloud Print, Mopria, Epson iPrint App
  • Ondersteunde papierformaten Zonder pc: 4" x 6", 5" x 7", 8" x 10", letter, 48.5" x 14", A4 PC vereist: 3.5" x 5", 4" x 6", 5" x 7", 8" x 10", 8.5" x 11", 8.5" x 14", A4, A6, halve letter, executive, door gebruiker te definiëren (3.5" – 47,2" in lengte)

Aanbevolen: