CyberPowerPC GMA4000BST Review: een betaalbare gaming-pc voor beginners

Inhoudsopgave:

CyberPowerPC GMA4000BST Review: een betaalbare gaming-pc voor beginners
CyberPowerPC GMA4000BST Review: een betaalbare gaming-pc voor beginners
Anonim

Bottom Line

De CyberPowerPC GMA4000BST dient als een levensvatbare gaming-pc op instapniveau, die voldoet aan de minimale systeemvereisten voor de meeste titels en tegelijkertijd gemakkelijk kan worden geüpgraded.

CyberPowerPC GMA4000BST

Image
Image

We hebben de CyberPowerPC GMA4000BST gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Meestal denken mensen dat ze minstens een paar duizend euro moeten uitgeven om een gametoren te krijgen die moderne titels kan draaien, maar de CyberPowerPC GMA4000BST heeft een verrassend betaalbaar prijskaartje. Out of the box, hij wordt geleverd met bijna alles wat je nodig hebt (minus een monitor), en de gemakkelijk te upgraden GMA4000BST lijkt een ideale optie te zijn voor casual gamers of iedereen die net is begonnen in de wereld van pc-gaming. Hoe presteert het? Ik heb de GMA4000BST 50 uur getest om erachter te komen.

Ontwerp: duidelijk een gaming-pc

De CyberPowerPC GMA4000BST is kleurrijk en flitsend. Het schreeuwt "Kijk naar mij!" met de meegeleverde RGB LED-ventilatoren zichtbaar door het zijpaneel van gehard glas. Het glazen zijpaneel kan eenvoudig worden verwijderd als u upgrades of onderhoud wilt uitvoeren, omdat vierhandige schroeven het paneel op zijn plaats houden. Het glazen paneel vertoont vingerafdrukken, dus je zult het vaak willen afvegen om het er op zijn best uit te laten zien.

Op de voorkant van de anderhalve meter hoge toren licht ook het CyberPowerPC-logo op. Twee knoppen aan de bovenkant veranderen de ventilator, het logo en de trim-LED-kleuren en kleurpatronen. U kunt de lichten een effen kleur laten schijnen (groen, rood, blauw, paars, enz.), maak ze regenboogkleurig of voeg beweging of een knipperend patroon toe. De CyberPowerPC is groot, heel groot, met een hoop open ruimte rondom de hoofdcomponenten, waarschijnlijk omdat het deze ruimte nodig heeft voor voldoende luchtkoeling. Het heeft ventilatie aan de bovenkant en meerdere ventilatoren overal, inclusief ventilatoren aan elke kant en onder de grafische kaart.

Image
Image

Setup: meerdere poorten

De GMA4000BST bevat dipoolantennes om een beter signaal te bevorderen. Nadat je de antennes hebt aangesloten, het netsnoer hebt aangesloten, je muis en toetsenbord hebt aangesloten (je kunt ze aansluiten op de twee USB-poorten bovenop de toren), hoef je alleen maar je monitor aan te sluiten. Houd er rekening mee dat u uw monitor moet aansluiten op de HDMI- (of DVI)-poort die op de grafische kaart is aangesloten, en niet op de HDMI die op het moederbord is aangesloten.

Je vindt ook een microfoonaansluiting en koptelefoonaansluiting bovenop de toren, evenals verschillende USB-poorten aan de achterkant. De GMA4000BST heeft in totaal acht USB-poorten. Zodra je alles hebt aangesloten, zit de hoofdschakelaar aan de achterkant en is er een extra aan / uit-knop bovenop de toren.

Display: AMD Radeon RX 570

De CyberPowerPC GMA4000BST heeft een AMD Radeon RX 570 grafische kaart die wordt aangedreven door 4 GB GDDR5 speciaal videogeheugen. Dit is een mid-range kaart voor gaming, dus er zijn zeker betere opties beschikbaar, maar het is een degelijke grafische kaart, met een kernkloksnelheid van ongeveer 1168 tot 1284 MHz. Het zou absoluut voldoende moeten zijn voor 1080p-gaming. Het is compatibel met FreeSync, dus het werkt samen met een FreeSync-monitor om de vernieuwingsfrequentie te synchroniseren.

Image
Image

Prestatie: Niet te armoedig

De CyberPowerPC GMA4000BST presteert goed als een basis-pc voor gaming of grafisch ontwerp. Het scoorde goed op PCMark 10, met een algemene score van 5110, een score van 8238 voor essentiële zaken, een 7729 voor productiviteit en een 5689 voor het maken van digitale inhoud.

Ik heb de GMA4000BST aangesloten op een 144 htz FreeSync-compatibele gamingmonitor en heb ook een paar verschillende grafische benchmarktests uitgevoerd. Op GFXBench scoorde het 168,3 FPS op Car Chase en 213,4 FPS op Manhattan 3.1. Het presteerde beter dan de NVIDIA GeForce GTX 680, maar slechter dan de NVIDIA GeForce GTX Titan X. Op 3DMark scoorde het een 3696 in Time Spy. Dit resultaat was aan de onderkant en versloeg slechts 18 procent van alle resultaten.

De CyberPowerPC GMA4000BST presteert goed als een basis-pc voor gaming of grafisch ontwerp.

Omdat dit meer een gaming-pc van het basismodel is, heeft deze slechts 8 gigabyte RAM. Gelukkig kun je het RAM-geheugen uitbreiden, maar het lagere RAM-geheugen uit de doos is een beetje een verkeersdrempel in termen van zijn vermogen om aan de aanbevolen vereisten voor sommige games te voldoen. Zonder upgrades scoort de CyberPowerPC GMA4000BST een score van 73 procent op PCGameBenchmark.

Kan CyberPowerPC de beste pc-games van vandaag draaien? Ik speelde nogal wat verschillende titels op de CyberPowerPC. Ik wilde beginnen met een veeleisend spel, dus koos ik ervoor om Mass Effect: Andromeda als mijn eerste titel te downloaden. Het beeld bleef helder en ik zag geen enkele storing of grote framedrops, zelfs niet bij de hogere grafische instellingen.

Ik heb ook verschillende andere games gespeeld, zoals Middle Earth: Shadows of War, GTA 5 en Gears 5. Ik had geen problemen met de aanbevolen instellingen, maar ik kon Shadows of War niet op de hoogste instellingen spelen zonder dat het scherm tijdens gevechtsscènes regelmatig vastliep. Later realiseerde ik me dat dit misschien meer een probleem is met de Microsoft Game Pass-bèta dan met de CyberPowerPC, omdat ik dit niet heb ervaren met vergelijkbare games op Steam of Origins.

Image
Image

Productiviteit: Toetsenbord en muis inbegrepen

De CPU van de GMA4000BST is de 3,5 GHz AMD 2e generatie Ryzen 3. De pc is ontworpen om te gamen, maar je kunt hem ook gebruiken voor andere functies, zoals surfen op het web, tekstverwerking of fotobewerking. De computer heeft goede ventilatie, dus ik heb geen problemen ondervonden met oververhitting.

Het wordt geleverd met een muis en toetsenbord, die ook oplichten en kunnen worden gecoördineerd met de toren. De muis is eigenlijk behoorlijk - hij voelt ergonomisch aan, met vier knoppen aan de zijkant en een scrollwiel. Het toetsenbord benadrukt belangrijke in-game functies zoals pijltjestoetsen, de WASD-toetsen en volumetoetsen.

Audio: compatibel met surroundgeluid

Je hebt verschillende audio-opties voor je pc. Er zijn geïntegreerde audiopoorten en u kunt externe luidsprekers of zelfs een 7.1-surroundsysteem aansluiten. Er is ook een hoofdtelefoonaansluiting, een microfoonaansluiting en USB-poorten voor het aansluiten van een USB-headset. U kunt de luidsprekers van uw monitor gebruiken, maar het kan zijn dat u naar de geluidsinstellingen moet gaan en de geluidsuitvoer naar uw monitor moet wijzigen.

De CyberPowerPC werkt ook erg stil. Je hoort het nauwelijks en het is niet veel luider dan omgevingsgeluid in een huis.

Image
Image

Bottom Line

De CyberPowerPC GMA4000BST heeft een Ethernet-poort voor vast internet. Het kan ook op wifi werken en heeft zelfs de dipoolantennes voor een betere dekking. Ik kon behoorlijke internetsnelheden halen (vergelijkbaar met een MacBook Pro), en de netwerkadapter lijkt relatief snel en betrouwbaar. Ik heb helemaal geen drop-offs meegemaakt.

Software: Windows 10

De CyberPowerPC GMA4000BST draait op Windows 10, wat ideaal is voor zowel gaming als algemeen gebruik. Met het Windows 10-platform gebruik je deze pc voor werk, school, internetten en gamen. Afgezien van het standaard Windows 10-aanbod, wordt de CyberPowerPC niet geleverd met teveel overtollige bloatware.

Het glazen zijpaneel kan gemakkelijk worden verwijderd als u upgrades of onderhoud wilt uitvoeren.

Uitbreiding: onderdelen verwisselen, RAM toevoegen

Met de GMA4000BST kun je bouwen terwijl je bezig bent, en je kunt de vooraf gebouwde toren vrij eenvoudig upgraden. Je verwijdert gewoon de glazen kap en met een beetje Googlen kun je onderdelen toevoegen of upgraden. Dit geeft je de mogelijkheid om een goedkope gaming-pc te kopen, de pc-gaminghobby te verkennen en je uitrusting op te bouwen naarmate je meer interesse ontwikkelt.

De 8 GB RAM is beperkt, maar je kunt dat RAM uitbreiden tot 32 GB. Het upgraden van het RAM-geheugen is een gemakkelijke en kosteneffectieve manier om de prestaties van de CyberPowerPC te verbeteren. De GMA4000BST heeft twee 2,5-inch sleuven, twee 3,5-inch sleuven, één PCIe x 1-slot en één PCIe x 16-slot. Het kan echter een goed idee zijn om de CPU en voeding bij te werken voordat u belangrijke aanvullende upgrades uitvoert buiten het RAM-geheugen.

Bottom Line

De CyberPowerPC GMA4000BST wordt meestal verkocht voor ongeveer $ 600, wat een fenomenale prijs is. Dit is het type computer dat u zou kopen als u niet te veel contant geld vooraf wilt betalen, omdat het een betaalbare instapprijs heeft.

CyberPowerPC GMA4000BST vs iBuyPower BB108A

De iBuyPower BB108A (bekijk online) heeft enkele overeenkomsten met de CyberPowerPC GMA4000BST. Het ziet er op het eerste gezicht hetzelfde uit, het heeft slechts 8 GB RAM en het is vergelijkbaar geprijsd (de BB108A verkoopt voor ongeveer $ 500). De GMA4000BST is echter een superieure computer voor gaming, met een meer doordacht ontwerp en een veel betere grafische kaart (de AMD Radeon RX 570 grafische kaart in plaats van de NVIDIA GeForce GT 710 in de iBuyPower BB108A).

De CyberPowerPC gebruikt naast een 1TB harde schijf ook een 250GB solid-state drive, in plaats van slechts een 1TB harde schijf zoals de iBuyPower. Aan de andere kant overtreft de iBuyPower BB108A's 3e generatie Ryzen 3-processor in sommige opzichten de 2e generatie Ryzen 3-processor van CyberPowerPC, vooral voor wat lichtere bewerkingen.

Een gaming-pc van minder dan $ 500 die beter presteert dan je zou verwachten

De CyberPowerPC GMA4000BST is ideaal voor iemand die net begint aan de pc-gaminghobby, iemand die niet te veel wil uitgeven aan een gaming-installatie omdat ze maar een paar geselecteerde titels spelen, of iemand die een kant-en-klaar apparaat wil kopen ze kunnen later upgraden.

Specs

  • Productnaam GMA4000BST
  • Productmerk CyberPowerPC
  • SKU 811842064613
  • Prijs $600.00
  • Gewicht 32 lbs.
  • Productafmetingen 18,5 x 18,3 x 18,3 inch.
  • Garantie Een jaar
  • Besturingssysteem Windows 10
  • Besturingssysteemarchitectuur 64-bit
  • Opslagtype SSD, HDD
  • Capaciteit 1240 gigabyte
  • SSD-capaciteit 240 gigabyte
  • Harde schijf capaciteit 1000 gigabyte
  • Processor AMD 2e generatie Ryzen 3 (model 2300X)
  • Bewerkersnelheid 3,5 gHZ
  • RAM 8 gigabyte, uitbreidbaar tot 32 gigabyte
  • Geheugentype DDR4 SDRAM
  • Systeemgeheugen RAM-snelheid 2666 megahertz
  • Koelsysteem Lucht
  • Graphics AMD
  • Videogeheugen 4096 megabytes
  • Uitbreiding 2 x 2,5-inch sleuven, 2 x 3,5-inch sleuven, 1 x PCI-E x1 sleuven, 1 x PCI-E x16 sleuven
  • Poorten USB, DVI, DP, PS/2, HDMI, Ethernet
  • Draadloos netwerken Draadloos-AC
  • Ethernetkaart 10/100/1000
  • Audiotechnologie 7.1-kanaals surround
  • Inbegrepen toren, bedrade muis, toetsenbord met kabel, stroomkabel, wifi-antennes, stuurprogramma's en hulpprogramma's, snelstarthandleiding

Aanbevolen: