Holy Stone HS170 Predator Mini RC Helicopter Drone Review: een drone met een budget

Inhoudsopgave:

Holy Stone HS170 Predator Mini RC Helicopter Drone Review: een drone met een budget
Holy Stone HS170 Predator Mini RC Helicopter Drone Review: een drone met een budget
Anonim

Bottom Line

De HS170 Predator Mini RC Helicopter Drone biedt beginners en prijsbewuste shoppers de mogelijkheid om een voet (of misschien slechts een teen) in de wereld van drones te krijgen voor een fractie van de kosten van merkdrones.

Holy Stone HS170 Mini RC Predator Helicopter Drone

Image
Image

We hebben de Holy Stone HS170 Predator Mini RC Helicopter Drone gekocht, zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De HS170 Predator Mini RC Helicopter Drone is een drone op instapniveau in een heel andere apparaatklasse dan zijn meer technologisch geavanceerde (en competities duurdere) broeders. Zolang kopers hun verwachtingen temperen met de HS170, zouden ze een behoorlijk leuke tijd moeten hebben. Houd er rekening mee dat u geen van de geavanceerde video- en foto-opnamefuncties krijgt die te vinden zijn op duurdere producten, en het meest opvallende is dat u ook niet de computerondersteunde vluchtbesturing en sensor-beladen objectvermijdingstechnologie krijgt. Dit alles om te zeggen dat het veel moeilijker kan zijn om met een budgetdrone zoals de HS170 te vliegen dan met een duurdere drone.

Laten we eens nader bekijken wat de HS170 Predator Mini RC Helicopter Drone goed doet, en waar het tekortschiet, zodat u een beter beeld krijgt van wat het kopen en bezitten van een van deze zakformaat drones zal zijn leuk.

Ontwerp: eenvoudig en lichtgewicht

De HS170 Predator Mini RC Helicopter Drone is een kleine, lichtgewicht quad-rotor drone uitgerust met basisvluchtbesturing van een meegeleverde 2.4Ghz afstandsbediening. Het voelt absoluut een beetje goedkoop en kwetsbaar aan vanwege de constructie, maar het komt precies overeen met wat iedereen redelijkerwijs mag verwachten van een drone van minder dan $ 40.

Het enige gebied waar de HS170 Predator Mini RC Helicopter Drone echt schittert, is qua gewicht en draagbaarheid. Met 5,3 bij 1,6 bij 5,3 inch (HWD) en 13,6 ounces, zijn er maar weinig plaatsen waar je deze kleine drone niet zou kunnen meenemen. Dit kan zowel een zegen als een vloek zijn, zoals ervaren dronepiloten al weten, omdat zo'n kleine en lichte drone extra gevoelig is voor wind. Tijdens onze buitentests werd dit meteen duidelijk.

In het marketingmateriaal en de productinformatie die bij de HS170 Predator Mini RC Helicopter Drone horen, wordt de drone beschreven als een goede keuze voor kinderen en voor drone-training. Wij vonden dit een eerlijke beoordeling. Het is licht genoeg om geen echte schade aan te richten in de handen van kinderen, en goedkoop genoeg om geen slaap te verliezen als het kapot gaat.

Image
Image

Wat betreft degenen die het kopen voor drone-training, we kunnen uit onze ervaring bevestigen dat als je de HS170 Predator Mini RC Helicopter Drone soepel en zonder incidenten kunt vliegen, je absoluut geen moeite zou moeten hebben om een duurdere drone te vliegen met een betere stabilisatie en vluchtcontrole. Gebruikers die de tijd nemen om de ins en outs van flight control op dit relatief onstabiele, uitdagende platform te leren, zouden bijvoorbeeld door hun ervaring met een DJI Mavic moeten blazen.

De meest opvallende, maar niet verrassende omissie is het ontbreken van een camera. Om heel eerlijk te zijn, willen we echter geen camera op dit apparaat. Elke goedkope camera die ze in het kleine lichaam zouden kunnen proppen, zou waarschijnlijk toch geen foto's of video's maken die het waard zijn om vast te leggen.

Configuratieproces: eenvoudig, maar met een beetje werk

Het eerste dat ons opviel aan de HS170 Predator Mini RC Helicopter Drone uit de doos, was hoe gigantisch de afstandsbediening is in vergelijking met de drone. Zodra je de eerste schok van deze hilarisch grote controller hebt overwonnen, is de rest van de installatie een fluitje van een cent.

Het enige gebied waar de HS170 Predator Mini RC Helicopter Drone echt schittert, is in gewicht en draagbaarheid.

Pak de Quadcopter, afstandsbediening, batterij, extra bladen, USB-oplader en schroevendraaier uit de doos en zorg ervoor dat je AA-batterijen hebt gekocht, want de controller heeft er zes (ja, zes) van nodig en ze' niet inbegrepen.

Gebruikers moeten ervoor zorgen dat de rotoren vóór de vlucht in de juiste positie zijn bevestigd, waarbij ze de "A" of "B" onder elke propeller noteren en ze afstemmen op de juiste motorpositie. Hierna moeten de beschermkappen worden geïnstalleerd, en dat is waar de kleine meegeleverde schroevendraaier van pas komt. Hierna moet de meegeleverde drone-batterij worden opgeladen met behulp van de meegeleverde USB-oplaadadapter (ongeveer 45-60 minuten). Zodra deze is opgeladen, wordt deze batterij in de achterkant van de dronebehuizing gestoken door het witte lipje naar beneden te trekken, in het apparaat te steken en de stroomaansluitingen aan te sluiten.

Image
Image

Zodra deze stappen zijn voltooid, koppelt u de drone aan de controller door de stappen in de gebruikershandleiding te volgen en kalibreert u de drone voor de vlucht door hetzelfde te doen. Gebruikers hoeven deze stappen niet opnieuw te herhalen, tenzij er iets misgaat (zoals een crash). En dat is alles: u bent klaar om te vliegen met de HS170 Predator Mini RC Helicopter Drone.

Als jouw ervaring zoiets was als de onze, zou alles tot nu toe relatief pijnvrij moeten zijn geweest. Vervolgens zullen we het hebben over vluchtbesturing en enkele van onze ervaringen met het besturen van de drone, waardoor de dingen een beetje interessanter worden.

Controls: veel succes daar

Het is de verdienste van de fabrikant dat ze heel duidelijk zijn over het beoogde gebruik en de beperkingen van de drone, ze beschrijven het als een goede drone voor kinderen en een goede keuze voor drone-training. Kopers doen er verstandig aan om alle waarschuwingen in acht te nemen en binnen de limieten te blijven die in de handleiding worden beschreven als ze deze quadcopter voor meer dan een paar vluchten willen bezitten en gebruiken. Vaak kunnen dit soort aanbevelingen een beetje te voorzichtig zijn, maar met de HS170 vonden we ze ronduit noodzakelijk, zoals je hieronder zult ontdekken.

Als je buitengewoon goed voor deze drone kunt zorgen en hem alleen in ideale instellingen kunt vliegen, zul je er geweldige waarde uit halen.

Holy Stone raadt aan om de HS170 Predator Mini RC Helicopter Drone te vliegen in open gebieden, weg van obstakels en onder de 50 meter (164 voet). Je moet echt naar dit advies luisteren. Deze drone is zo licht als een vel papier dat boven de grond zweeft. De milde bries buiten toen we de drone voor het eerst vlogen, was genoeg om onze inspanningen om de drone buiten gevaar te houden een monumentale onderneming te maken.

Na plichtsgetrouw de kalibratie-instructie te hebben gevolgd, probeerden we met de drone te vliegen, toen deze bijna onmiddellijk naar een muur vloog. We stopten, controleerden de instructies en kalibreerden de drone voor de goede orde opnieuw.

Onze volgende vlucht verliep iets soepeler: we waren in de lucht en de drone schoot niet in onverwachte richtingen. Dit is waar je de volgende grootste afwijking van meer geavanceerde drones zult opmerken. De gashendel op de linkerjoystick moet voortdurend omhoog worden gehouden om dezelfde hoogte te behouden, in tegenstelling tot de besturing van drones met hoogteregeling, waarbij gebruikers deze joystick omhoog of omlaag kunnen aanpassen om de hoogte te vergroten of te verkleinen. stabiliseren en handhaven van die hoogte. Dit betekent dat gebruikers op elk moment de juiste hoeveelheid gas moeten raden en moeten voorkomen dat ze gas geven en te ver vliegen, of te veel gas geven en de drone rechtstreeks de aarde in sturen.

Image
Image

Dit is het onderdeel van de HS170 Predator Mini RC Helicopter Drone dat het paradoxaal maakt als aanbeveling voor beginners. Deze drone is veel, veel moeilijker te besturen dan een professionele drone - je leert heel snel of crasht heel snel. Echt, het enige onderdeel van de HS170 dat het zo goed maakt voor beginners, is het feit dat het zo goedkoop is dat je niet boos zult zijn als het onvermijdelijk onherstelbaar beschadigd raakt.

Prestaties en bereik: vlieg niet te hoog

De HS170 Predator Mini RC Helicopter Drone wordt geleverd met drie snelheidsmodi (Laag/Medium/Hoog) die kunnen worden omgeschakeld door de linker joystick in te drukken, en een flip-modus, waarmee de HS170 een s alto in een bepaalde richting kan uitvoeren. Headless Mode maakt de drone gemakkelijker te besturen voor beginners en kinderen, waardoor de richting van de drone constant blijft in de richting van de piloot in plaats van de drone, wat betekent dat links altijd je linker is en rechts altijd je rechter is. Dit is handig voor amateurbesturing, maar leert ook slechte gewoonten voor degenen die in de toekomst willen overstappen naar een meer capabele drone.

Ten slotte heeft de HS170 Predator Mini RC Helicopter Drone een One Key Return-knop die probeert de drone met één druk op de knop terug naar de piloot te brengen. Het werkt soms wel, maar we hadden gemengde resultaten en vonden deze optie enigszins gevaarlijk gezien het volledig ontbreken van obstakels.

Onze korte tijd met de HS170 Predator Mini RC Helicopter Drone kwam tot een einde, toen de drone tijdens de vlucht het contact met de controller verloor en wegvloog de zonsondergang in. Of dat probeerde hij tenminste, voordat hij ondersteboven ging en dertig meter in een grasveld viel. We zijn erin geslaagd om de drone na een beetje zoeken terug te vinden, maar een van de motoren functioneerde niet meer en het vervangen van het mes leek het probleem niet op te lossen.

Batterij: kleine drone, kleine batterij

De batterij van de HS170 Predator Mini RC Helicopter Drone is geschikt voor 6-8 minuten vliegen, en tijdens het testen vonden we dat deze ergens aan de onderkant van de 6 minuten meeging. Dit is ongeveer wat we zouden verwachten van een drone van zijn formaat, dus hij voldeed min of meer aan de verwachtingen. Eerlijk gezegd zul je het waarschijnlijk moeilijk hebben om de drone zelfs lang genoeg in de lucht te houden zonder incidenten om de batterij leeg te laten raken tussen de oplaadbeurten door als je hem buiten laat vliegen.

Onze korte tijd met de HS170 Predator Mini RC Helicopter Drone kwam ten einde toen de drone tijdens de vlucht het contact met de controller verloor en wegvloog de zonsondergang in.

Het bereik is 50 meter (164 voet), en nogmaals, je moet het echt binnen dat bereik houden als je je drone ooit weer wilt zien. We waren aan het flirten met de rand van de zendafstand toen de zender het contact met de drone verloor.

Prijs: onverslaanbare waarde (als je het goed behandelt)

De HS170 Predator Mini RC Helicopter Drone kost meestal minder dan $ 50 op Amazon en zit stevig aan de onderkant van het prijsspectrum voor quadcopters. Als je buitengewoon goed voor deze drone zorgt en hem alleen in ideale instellingen laat vliegen, krijg je er geweldige waarde uit. We hadden minder geluk, maar misschien kun je onze waarschuwingen opvolgen en de HS170 beter in de lucht houden.

Er zijn een paar quadcopters die we tegenkwamen in onze ervaring die nog goedkoper waren, variërend van ongeveer $ 15- $ 30. De meeste hiervan waren zo dun en hebben zo'n rudimentaire controle dat ze niet serieus kunnen worden aanbevolen.

Concurrentie: HS170 Predator Mini RC Helicopter Drone vs. SYMA X5C RC Quadcopter

Een van de grootste rivalen van de HS170 Predator Mini RC Helicopter Drone in onze tests was de SYMA X5C RC Quadcopter, met een premie van ongeveer $ 10 ten opzichte van de HS170. De XC5 is aanzienlijk groter dan de HS170 en is uitgerust met een kleine en enigszins slecht presterende camera.

Het belangrijkste voordeel van de XC5 ten opzichte van de HS170 is dat de XC5 door een grotere body en grotere rotoren een stuk stabieler en gemakkelijker te besturen is tijdens de vlucht. Als we de juiste voorzorgsmaatregelen nemen, denken we dat de meeste gebruikers de XC5 veel langer in hun bezit zullen hebben en er waarschijnlijk meer vliegtijd uit zullen halen. Dit komt met de last van een minder draagbaar ontwerp dat moeilijker overal mee naartoe te nemen is, en een iets hogere prijs.

Een leuk speeltje, voor zolang het duurt

De HS170 Predator Mini RC Helicopter Drone is, alles bij elkaar genomen, erg leuk in een redelijk betaalbaar pakket. We twijfelen er niet aan dat kopers (en ontvangers van cadeaus) van deze drone er lang plezier van zullen hebben. Hoewel je veel van de meer geavanceerde vluchtfuncties zult missen die moderne drone-piloten zo toegankelijk maken, biedt deze drone een prachtig platform om de basis te leren. Wees gewaarschuwd dat er een steile leercurve is.

Specs

  • Productnaam HS170 Mini RC Predator Helicopter Drone
  • Product Merk Heilige Steen
  • UPC 723120008601
  • Prijs $50.00
  • Releasedatum oktober 2015
  • Productafmetingen 5,3 x 1,6 x 5,3 inch.
  • Garantie 30 dagen
  • Compatibiliteit Windows, macOS
  • Max videoresolutie N.v.t.
  • Resolutie video-opname n.v.t.

Aanbevolen: