De top 8 puzzelspellen voor de Nintendo Wii

Inhoudsopgave:

De top 8 puzzelspellen voor de Nintendo Wii
De top 8 puzzelspellen voor de Nintendo Wii
Anonim

Natuurlijk, we houden van dingen fotograferen, en we springen graag op dingen, maar bovenal vinden we het leuk om puzzels op te lossen; er is iets enorm bevredigends in het doorwerken van onze geest door een ingewikkeld raadsel. Hier zijn enkele puzzelspellen voor de Wii die je geest meer zullen uitdagen dan je reflexen, hoewel sommige een beetje van beide doen.

World of Goo

Image
Image

Dit inventieve, op fysica gebaseerde WiiWare-spel, prachtig gepresenteerd en vol slimme, uitdagende puzzels, vraagt spelers om uitgebreide bruggen te bouwen met kneedbare wezens. We hoopten dat de ontwikkelaar, 2D Boy, uiteindelijk met een vervolg zou komen, maar in plaats daarvan stopte 2D Boy en de ontwikkelaars van de game richtten Tomorrow Corporation op en maakten en Human Resource Corporation. Maar we hopen nog steeds op een Goo 2 ooit.

Marble Sage: Kororinpa

Image
Image

Dit ingenieuze spel laat spelers een knikker door een uitgebreid doolhof rollen. Terwijl de enigszins vergelijkbare Super Monkey Ball spelers gewoon vraagt om hun knikker over een bochtig spoor te rollen, heeft Kororinpa sporen die in alle richtingen bewegen, en spelers moeten de afstandsbediening draaien en draaien om de doolhoven te draaien en te draaien. De game heeft zelfs een paar balansbordpuzzels, waarbij je je hele lichaam kantelt om het doolhof te draaien. Er zijn maar weinig games die de ongebruikelijke controllers van de Wii zo goed hebben gebruikt.

En toch beweegt het

Image
Image

We weten niet zeker of ik And Yet It Moves een puzzelspel met platformelementen of een platformspel met een focus op het oplossen van puzzels zou noemen, maar we zouden het een van onze favoriete WiiWare-titels noemen. Een ingenieus 2D Wiiware-spel waarin je je avatar door een wereld leidt die je naar believen kunt draaien, AYIM gaat helemaal over uitzoeken wanneer lopen op het plafond beter is dan lopen op de vloer. De game v alt ook op door zijn unieke papieren collage-visuals. Een perfect Wii-spel dat verrassend genoeg begon als een pc-spel.

Maken

Image
Image

Een ongelooflijke machine-achtige game waarin je een Rube Goldbergiaans-apparaat maakt om een object van punt A naar punt B te krijgen. Hoewel de interface frustrerend kan zijn, zijn de puzzels uitdagend en boeiend. De game heeft ook een nogal gimmick-functie waarmee je de puzzelgebieden opnieuw kunt inrichten, daarom werd het "Creëren" genoemd, hoewel een meer toepasselijke titel "Dingen uitzoeken" zou zijn geweest.

Vloeibaarheid

Image
Image

Deze slimme WiiWare-puzzelplatformgame laat spelers een plas water door een complex labyrint leiden. Puzzels waarbij het water voorbij vuur en andere gevaren moet komen. Vaak moet je het water veranderen in stoom of ijsblokken om het te krijgen waar je het wilt hebben. Dit is de fysiek meest vermoeiende van de puzzelspellen in deze lijst, omdat je met de afstandsbediening veegt om het water te laten springen, maar als je de energie hebt, is het een erg leuk spel.

Max en de magische marker

Image
Image

Deze WiiWare-puzzelplatformer laat zowel de sterke als de zwakke punten van de Wii zien. Het centrale spelmechanisme is dat je trappen en platforms kunt tekenen om door een level te reizen. Het is een geweldig idee, maar helaas is het buitengewoon moeilijk om een rechte lijn te trekken met de Wii-afstandsbediening, en spelers zullen veel te veel tijd besteden aan tekenen en opnieuw tekenen totdat ze het goed hebben. Toch maken slimme puzzels en unieke gameplay dit spel erg leuk.

Een jongen en zijn klodder

Image
Image

Deze heruitvinding van een oud NES-spel geeft spelers een amorfe metgezel die kan worden getransformeerd in een ladder, een parachute of vele andere dingen. Hoewel het een beetje te gemakkelijk is voor het eerste derde deel en een beetje te frustrerend in het laatste, is dit over het algemeen een leuk en ongewoon spel.

Lit

Image
Image

Dit slimme, sfeervolle WiiWare-spel plaatst spelers in verduisterde kamers vol bovennatuurlijk kwaad en vraagt hen om lijnen en poelen van licht te creëren door stenen naar ramen te gooien en lampen aan te doen. We hebben nooit een recensie van Lit geschreven, voornamelijk omdat we het spel pas speelden toen het al meer dan een jaar uit was, maar ook gedeeltelijk omdat we boos werden toen Lit begon te eisen dat spelers hun puzzeloplossende vaardigheden combineren met vlijmscherpe reflexen. We kwamen ongeveer ¾ van de weg door het spel vast te zitten en nadat we vele, vele keren waren gestorven, gaven we het op, en voelden ons extreem geïrriteerd. Maar totdat het spel nors werd, was het absoluut geweldig.

Aanbevolen: