Top 10 Nintendo Wii Mini-Game-collecties

Inhoudsopgave:

Top 10 Nintendo Wii Mini-Game-collecties
Top 10 Nintendo Wii Mini-Game-collecties
Anonim

De populariteit van minigames op de Wii is zowel een sterkte als een zwakte geweest. De intuïtieve controller heeft zichzelf bewezen als een heerlijk flexibel hulpmiddel voor pick-up-and-play-gaming, en toegankelijk voor degenen die een traditionele controller niet zouden aanraken. Maar de resulterende populariteit van deze collecties resulteerde in een stroom van verschrikkelijke producten waar we allemaal verdrietig van werden. Toch bieden minigames op hun best een mooie vorm van spelen met weinig commitment die moeilijk te weerstaan is.

Hier zijn 10 spellen die het goed doen.

Wii Sports Resort

Image
Image

Nintendo's proof-of-concept-release voor de Wii MotionPlus is een prachtig voorbeeld van hoe je kunt pronken met nieuwe technologie, met een breed scala aan enorm leuke en goed gemaakte minigames die de MotionPlus-technologie op alle mogelijke manieren hebben gebruikt Nintendo's ontwerpers konden bedenken. Het is bijna een blauwdruk voor het besturingsschema van de daaropvolgende Legend of Zelda: Skyward Sword.

Wii Fit Plus

Image
Image

De opgevoerde versie van Wii Fit, bekend als Wii Fit Plus, staat vooral bekend als trainingssoftware, maar staat ook bekend om zijn geweldige verzameling minigames die enkele van de meest ingenieuze toepassingen bieden die ooit voor de Wii Balance zijn gemaakt Bord. Geen enkel ander spel heeft zo slim gebruik gemaakt van alles waartoe het bord in staat is.

Als je een Wii U hebt, heeft Wii Fit U in sommige opzichten de voorkeur, maar dit was de beste Wii-versie van de serie.

Mario Party 9

Image
Image

Dit spel krijgt simpelweg punten voor het enorme aantal minigames dat het bevat. MP9 is meer een gezelschapsspel in bordspelstijl dan een verzameling minigames, maar het heeft veel vermakelijke minigames en spelers kunnen het bordspelaspect negeren als ze dat willen. Ook al zijn de minigames in wezen onderdeel van een groter geheel, het bevat nog steeds betere minigames dan veel Wii-games die niets anders bieden.

Wintersport: de ultieme uitdaging

Image
Image

Deze ongewoon succesvolle verzameling van op de Olympische Spelen gebaseerde sportgames was nooit zo populair bij de wereld als ik dacht dat het zou moeten zijn. De game heeft fantastisch werk geleverd door het gevoel van de verschillende sporten te creëren, en zorgde ervoor dat ik bobsleeën in het echte leven wilde proberen, een idee dat alleen niet werd opgevolgd vanwege een algemene afkeer om ernstig gewond te raken op een ijskoude berg.

Final Fantasy Crystal Chronicles: The Crystal Bearers

Image
Image

Crystal Bearers vertegenwoordigt een nogal andere benadering van minigames, in die zin dat je een verhaal speelt waarin je steeds nieuwe minigames tegenkomt, in plaats van ze uit een menu te kiezen. Je speelt zelden een spel twee keer. De game bevat ook een beetje gevechten.

De meeste minigames zijn niet bijzonder moeilijk, maar de presentatie, met een boeiend verhaal en mooie landschappen, maakt het geheel meer dan de som der delen.

Mario & Sonic op de Olympische Spelen van 2012 in Londen

Image
Image

Deze solide verzameling minigames zal je niet verbazen met zijn genialiteit, maar het spel is indrukwekkend omdat het vergelijkbare sporten duidelijk anders laat voelen. En naast de rechttoe rechtaan Olympische sport-minigames zijn er een aantal slimme, multi-player-georiënteerde fantasieversies om te bekijken.

BIT. TRIP COMPLEET

Image
Image

BIT. TRIP COMPLETE verzamelt zes games die oorspronkelijk als afzonderlijke WiiWare-titels werden verkocht. Sommigen van hen, met name BIT. TRIP RUNNER, zijn niet zo mini. Hoewel ik gemengde gevoelens had over de games waaruit COMPLETE bestaat, maakt de stijlvolle presentatie met retro-graphics en een ingenieus gebruik van muziek het een van de meest opvallende minigamecollecties, ook al was ik meer verloren in bewondering dan verloren in plezier.

Laten we tikken

Image
Image

Dit ingenieuze pakket bevat vier minigames, allemaal bestuurd door te tikken op het platte oppervlak waarop je Wii ligt. Tik om racers te laten rennen of ruimteschepen raketten te laten afvuren. De minigames zijn een allegaartje, maar ik heb altijd de slimheid van het besturingssysteem bewonderd.

Wii Sports

Image
Image

De originele Wii Sports, die later werd overschaduwd door Wii Sports Resort, was een openbaring toen hij arriveerde en is nog steeds een van de meest gewaardeerde sportgames voor de Wii. Sterker nog, voor veel niet-gamers die de Wii kochten toen deze bij dit spel werd geleverd, was Wii Sports alles wat ze ooit nodig hadden; de bowling-minigame heeft hele bowlingcompetities en -toernooien geïnspireerd. Dit bleek een probleem te zijn voor Nintendo; hoe verkoop je games aan niet-gamers die denken dat één minigameverzameling alles is wat ze echt nodig hebben?

Hoewel de gameplay in de Wii U-versie is verbeterd, was dit een indrukwekkend vroeg gebruik van gebarengames.

WarioWare: soepele bewegingen

Image
Image

Zoals alle WarioWare-games is Smooth Moves niet echt een minigamecollectie, maar eerder een microgamecollectie waarin spelers wordt gevraagd om binnen een paar seconden eenvoudige bewegingen uit te voeren. Zie het als een verzameling minigames voor mensen met ADD.

Aanbevolen: