Mpow Flame Review: waterdichte Bluetooth-koptelefoon met een beperkt budget

Inhoudsopgave:

Mpow Flame Review: waterdichte Bluetooth-koptelefoon met een beperkt budget
Mpow Flame Review: waterdichte Bluetooth-koptelefoon met een beperkt budget
Anonim

Bottom Line

De Mpow Flame is een supergoedkope, trainingsvriendelijke, draadloze in-ear hoofdtelefoon die comfortabel is om te dragen en water- en zweetbestendig is. De geluidskwaliteit en levensduur van de batterij zijn niet de beste, maar ze maken het goed in termen van pure waarde.

Mpow Flame

Image
Image

We hebben de Mpow Flame gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Het vinden van een trainingsvriendelijke, gecertificeerde waterdichte hoofdtelefoon onder de $ 50 is niet eenvoudig, vooral als je wilt dat ze goede draadloze mogelijkheden hebben. Met slechts een handvol producten die beschikbaar zijn, onderscheidt de Mpow Flame zich door waarde en kwaliteit. Het beschikt over IPX7-certificering waardoor het bestand is tegen lichte regen en zweet, wordt geleverd met verschillende oordopjes voor een comfortabele pasvorm en heeft een behoorlijke geluidskwaliteit voor de prijs.

We hebben onlangs de Mpow Flame getest om het comfort, de levensduur van de batterij, de geluidskwaliteit, de Bluetooth-verbinding en de waterdichtheid te evalueren, terwijl we ook rekening hielden met het betaalbare prijskaartje in vergelijking met de concurrentie.

Ontwerp: Gemaakt voor atleten

De hoofdtelefoon is gemaakt van lichtgewicht plastic en gebruikt siliconen oorhaken om ze op je oren te bevestigen - wat vooral handig is tijdens het sporten. Ze zijn verkrijgbaar in vier kleuren: zwart, blauw, roze en rood, en voegen een beetje flair toe aan je training.

Je kunt ook kiezen uit de drie verschillende maten rubberen oordopjes of de meegeleverde traagschuimtips gebruiken als je een betrouwbaardere audio-afdichting wilt. Een platte rubberen kabel verbindt de oordopjes met elkaar, zodat je ze om je nek kunt hangen als je ze niet gebruikt.

De combinatie van de IPX7 waterbestendige nano-coating en het veilige, ergonomische in-ear ontwerp maakt de Mpow Flame een zeldzame vondst voor deze prijsklasse.

Hoewel Mpow deze hoofdtelefoon als waterdicht aanprijst en de IPX7-classificatie theoretisch onderdompeling mogelijk maakt, raden we niet aan om ze gedurende lange tijd onder water te houden. Toen we ze twintig minuten in een emmer water lieten staan, werkte een van de oortelefoons niet meer. Dus ja, je kunt je hart ophalen of in de regen gaan hardlopen, maar voor zo'n goedkope koptelefoon wil je ze niet mee in het zwembad nemen om baantjes te trekken.

De hoofdtelefoon wordt geleverd met een ronde, gewatteerde draagtas met ritssluiting en een gaasvak voor alle oordopjes en de USB-oplaadkabel. Dit is een leuke extra voor zo'n lage prijs.

Image
Image

Bottom Line

Alle drie de bedieningsknoppen bevinden zich op de rechter oortelefoon. Met de Mpow-knop in het midden kunt u de hoofdtelefoon in- en uitschakelen en koppelen met uw apparaat. Een korte druk op de knop zet hem aan, houd hem enkele seconden ingedrukt om hem in de koppelingsmodus te zetten, en een langere druk zet hem uit. Met de pijlknoppen aan de zijkant van de oortelefoon kun je muziek en volume regelen, maar omdat ze zo klein zijn, vonden we het veel gemakkelijker om onze telefoon eruit te halen om aanpassingen te maken.

Comfort: veilige pasvorm

De Mpow Flame, gemaakt voor atleten, was betrouwbaar comfortabel tijdens alle soorten trainingen en we waardeerden vooral het ondiepe, hoekige ontwerp van de oordopjes zelf. In plaats van in je gehoorgang te worden geschoven, zaten ze er comfortabel naast. En hoewel het leuk was om drie oordopjes van verschillende formaten te hebben om uit te kiezen, dachten we dat de tips van traagschuim het meest comfortabel waren - en eindigden ze in ruis om een betere bas en geluidsisolatie te produceren.

De hoofdtelefoon is gemaakt van lichtgewicht plastic en maakt gebruik van siliconen oorhaken om ze op je oren te bevestigen - wat vooral handig is tijdens het sporten.

Om te voorkomen dat de koptelefoon uitv alt tijdens het sporten, passen de ergonomisch ontworpen lussen als een anker over je oren en werken ze als een anker. We gebruikten ze om op de loopband te rennen, te fietsen en gewichten op te heffen. De oorlussen bleven tijdens al onze activiteiten goed zitten en waren altijd onschadelijk. Het enige dat we enigszins hinderlijk vonden, was de oortelefoonkabel. Als het alleen gelaten werd, stuiterde het vaak in onze nek terwijl we renden. Om dit op te lossen, hebben we de meegeleverde koordclip gebruikt voor een betere pasvorm om onze nek.

Geluidskwaliteit: gebalanceerd geluidsprofiel

Ondanks hun budgetprijs, geniet de Mpow Flame van een uitgebalanceerd geluidsprofiel. Je krijgt niet de helderheid en pure kwaliteit van duurdere opties, maar we waren onder de indruk van het gecomponeerde geluid en de hoogwaardige audio om te bellen en gebeld te worden.

Image
Image

Voor muziek luisterden we naar de nieuwe single Tints van Anderson Paak, die een perfecte mix bood van keiharde zang in zowel soul en hiphop als meer gecompliceerde instrumentals. Vooral tijdens de rapsolo van Kendrick Lamar waren we onder de indruk van de diepe bas. De middentonen waren rijk en de hoge tonen levendig, hoewel het geluid de neiging had om blikkerig te worden met het volume op hogere niveaus.

Draadloos: betrouwbaar, maar snel leeg te maken

Natuurlijk is een van de verkoopargumenten van de Mpow Flame dat ze draadloos zijn, dus je bent niet gebonden aan je apparaat. We konden ongeveer 32 voet lopen om verschillende gewichten te krijgen in de sportschool of wat water te pakken, en we waren nooit helemaal afgesneden van de audio. Dat gezegd hebbende, de Bluetooth-verbinding werd vlekkerig als de batterij bijna leeg was.

De Mpow Flame, gemaakt voor atleten, was betrouwbaar comfortabel tijdens alle soorten trainingen en we waardeerden vooral het ondiepe, gehoekte ontwerp van de oordopjes zelf.

Het duurde ongeveer 90 minuten om de hoofdtelefoon volledig op te laden en in tegenstelling tot andere vergelijkbare draadloze producten, duurden ze slechts 7 tot 9 uur - ongeveer drie of vier dagen als we ze alleen in de sportschool gebruikten.

Prijs: een geweldige prijs

Het lijdt geen twijfel dat de Mpow Flame waterdichte Bluetooth-koptelefoon een koopje is. Voor minder dan $ 25 krijg je een set trainingsvriendelijke oordopjes die waterbestendig en comfortabel zijn. De geluidskwaliteit is meer dan behoorlijk, zeker als je de meegeleverde memory foam oordopjes gebruikt. Andere opties voor draadloze hoofdtelefoons met waterbestendigheid zijn beperkt, waarbij alleen de WRZ S8 in staat is om de Mpow Flame in kwaliteit te evenaren.

Image
Image

Mpow Flame vs. WRZ S8

De Mpow Flame heeft wel een handvol concurrenten in dezelfde prijsklasse, maar andere goedkopere draadloze oordopjes zoals de WRZ S8 bieden niet hetzelfde niveau van geluidskwaliteit, noch oorhaken die zich om het oor wikkelen voor een betere stabilisatie. De WRZ S8 profiteert van Bluetooth 5.0, waardoor het een langer, betrouwbaarder draadloos bereik heeft, maar dit gaat ten koste van een lagere waterbestendigheidsclassificatie. Voor sporten en andere fysiek intensieve activiteiten geven we de voorkeur aan de Mpow Flame.

Bekijk onze andere keuzes voor de beste hoofdtelefoons onder de $50.

Voordelige Bluetooth-oordopjes met een onderwatercertificering

De combinatie van de IPX7 waterbestendige nano-coating en een veilig, ergonomisch in-ear ontwerp maken de Mpow Flame een zeldzame vondst voor deze prijsklasse. De geluidskwaliteit is niet perfect en de levensduur van de batterij is matig met ongeveer zeven uur, maar als je alleen een comfortabele draadloze oortelefoon nodig hebt om mee te nemen naar de sportschool, is de Mpow Flame moeilijk te verslaan in termen van pure waarde.

Specs

  • Productnaam Vlam
  • Product Merk Mpow
  • Prijs $19.99
  • Gewicht 3,1 oz.
  • Productafmetingen 4,1 x 4,1 x 2,3 inch.
  • Kleur Zwart, blauw, roze, rood
  • Modelnummer MPBH088AR
  • Type In-ear
  • Bedraad/Draadloos Draadloos
  • Verwijderbare kabel Ja, inbegrepen
  • Bediening Fysieke knoppen op het oor
  • Actieve ruisonderdrukking Nee
  • Mic Ja
  • Verbinding Bluetooth 4.1
  • Batterijlevensduur 7 uur
  • Ingangen/uitgangen MicroUSB-oplaadpoort
  • Garantie 18 maanden garantie
  • Compatibiliteit Android, iOS

Aanbevolen: