De top 10 Wii-platformers

Inhoudsopgave:

De top 10 Wii-platformers
De top 10 Wii-platformers
Anonim

Niemand heeft sterkere benen dan platformhelden, die van dak naar dak kunnen springen of zelfs van wolk naar wolk, en vaak vijanden kunnen verslaan door op hun hoofd te springen. Er is een enorm aantal platformspellen voor de Wii, waarvan vele een unieke kijk op het genre bieden. Hier zijn de top tien.

De Blob

Image
Image

★★★★½

De Blob, die de traditionele hoofdrolspeler van het platformspel schepsel-met-benen achterwege laat, doet het met een rubberachtig rond wezen dat vrolijk langs stadsgezichten stuitert en zijn lichaam als een penseel gebruikt om een monochrome stad in te kleuren. Ondanks zijn onconventionele held, volgt de game de platformtraditie om spelers te vragen onmogelijke sprongen te maken naar onbereikbare plaatsen. Het blijkt dat benen toch niet nodig zijn.

Disney Epic Mickey

Image
Image

★★★★½

Dit kleurrijke en fantasierijke actie-avonturenspel heeft een held die verf en verdunner zou kunnen gebruiken om het landschap toe te voegen of af te trekken. Je zou kunnen schilderen in een voorheen ontbrekende doos, of stukken van een muur verwijderen met verdunner om voetsteunen te creëren. Hoewel de camerahoeken van de game het soms moeilijk maken om te zien waar je naartoe springt, komt dit grotendeels omdat de game weigert te beperken waar je naartoe kunt springen. Fouten die voortkomen uit te veel ambitie zijn altijd het meest vergeeflijk.

Sonische kleuren

Image
Image

★★★★½

De Sonic-games zijn nog nooit zo erg geweest als andere platformgames. Sonic dwa alt niet gewoon naar een platform en springt omhoog, maar rent in plaats daarvan met waanzinnige snelheden door lange, achtbaanachtige paden, waarbij hij platforms bereikt door van hellingen af te schieten of tegen veer-aangedreven knoppen aan te rennen. Sonic's hoogtijdagen waren als een 2D-held, maar ontwikkelaar Team Sonic heeft eindelijk een 3D Sonic-game gemaakt die voor de lol overeenkomt met de oude side-scrollers. Voor mij is dit niet alleen de beste 3D Sonic-game, maar ook de beste van de hele serie.

Donkey Kong Country Returns

Image
Image

★★★★½

'DKCR' is waarschijnlijk de meest conventionele platformgame op deze lijst. Het is een old-school 2D side-scroller die het genre niet in het minst herdefinieert. Het is ook een van de meest perfect ontworpen 2D side-scrollers die ooit zijn gemaakt, al moet je wel een hoge moeilijkheidsgraad kunnen verdragen. Voor wie op zoek is naar veel rechttoe rechtaan 2D-platforming waarbij elke sprong snel en nauwkeurig moet zijn, is dit jouw spel.

Kororinpa: Marble Saga

Image
Image

★★★★

Terwijl de meeste platformgames een avatar verplaatsen, heb je in deze puzzelplatformgame helemaal geen controle over de avatar, die gewoon een knikker is. In plaats daarvan beweegt de knikker wanneer je de doolhofachtige structuur draait die hem bevat. Kantel het doolhof om de knikker te laten rollen, draai eraan om de knikker naar het volgende platform te krijgen. Misschien wel de meest op de Wii gerichte platformgame ooit gemaakt.

En toch beweegt het

Image
Image

★★★★

'AYIM' combineert traditionele platformelementen met een 'Kororinpa'-achtige draai - je draait voortdurend de wereld van de hoofdrolspeler om nieuwe platforms te creëren uit vloeren en plafonds. Met zijn unieke uiterlijk en gameplay v alt deze WiiWare-titel echt op.

Prince of Persia: The Forgotten Sands

Image
Image

★★★★

Ubisoft bracht platformgames naar nieuwe hoogten met 'Prince of Persia: Sands of Time' uit 2003, een gespierde platformgame waarin de gelijknamige hoofdrolspeler enorme sprongen maakte, over muren rende en, indien nodig, de tijd kon terugspoelen. Hoewel de Wii-versie van 'Forgotten Sands' (wat een heel ander spel is dan de PS3/Xbox 360-versie) de magische verhalen van 'Sands of Times' mist, komt het overeen met de opwinding van de acrobatiek.

Nieuwe Play Control: Donkey Kong Jungle Beat

Image
Image

★★★★

De originele 'Donkey Kong Jungle Beat' gebruikte een bongo-randapparaat om Kong te besturen terwijl hij rende en sprong. Aangepast voor de Wii, die de drum verving door een mix van bewegingsbesturing en traditionele knop/stick-actie, is het resultaat niet zo uniek, maar nog steeds enorm leuk.

Vloeibaarheid

Image
Image

★★★½

Nog een heel slimme kijk op de platformgame, in 'Fluidity', is je avatar een plas water die je moet verplaatsen door de wereld waarin hij bestaat te kantelen en te laten stuiteren. Terwijl de besturing fysiek vermoeiend is en delen van de spel zijn onnodig frustrerend, het spel is uniek en vaak enorm leuk.

Lost in Shadow

Image
Image

★★★½

'Lost in Shadow' heeft een heel slimme truc: je avatar is een onstoffelijke schaduw die alleen langs de schaduwen van andere objecten kan reizen. Dit zorgt voor puzzels waarin je objecten uit de echte wereld moet manipuleren om hun schaduwen te veranderen. Onder zijn slimme idee en aangename graphics is 'Lost in Shadow' nog steeds een vrij conventionele 2D-platformgame, maar het is ook erg leuk.

Aanbevolen: