Top 5 sociale reissites

Inhoudsopgave:

Top 5 sociale reissites
Top 5 sociale reissites
Anonim

Sociaal reizen is een hot gebied voor innovatie in sociale media, aangezien een heleboel startups diensten lanceren om reisplanning efficiënter en effectiever te maken door de nieuwste sociale-mediatools en -netwerken op te nemen.

Terwijl ze de gevestigde reisindustrie verstoren, inclusief reisplanners, reisbureaus en allerlei soorten verhuurdiensten. Zelfs sociale reissites van de eerste generatie zoals TripAdvisor, met zijn miljoenen door gebruikers gegenereerde reisbeoordelingen, hebben te maken met toenemende concurrentie van sociale reisnetwerken die de laatste jaren zijn ontstaan.

Wat is sociaal reizen?

Sociaal reizen verwijst simpelweg naar het delen van informatie over reizen. Doorgaans omvatten de nieuwe diensten een website en een mobiele app en kunt u gebruikmaken van uw bestaande sociale netwerken op Twitter en Facebook voor reisadvies, en kunt u communiceren met andere reizigers die u nog nooit hebt ontmoet via het eigen sociale reisnetwerk van de sites. Sommige zijn gericht op boekingen en verhuur, maar meer zijn gericht op het ontdekken en delen van tools en zijn bedoeld om uw persoonlijke reisverslag te zijn.

Nieuwe sociale reisspelers zoals Suiteness uit San Francisco blijven maand na maand opduiken. Omdat het moeilijk kan zijn om te weten welke sites de aandacht verdienen, omdat er zoveel zijn, hebben we de onderstaande lijst samengesteld met zes opmerkelijke innovators op het gebied van sociaal reizen.

Trippy

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Voorbeelden van routes om lange ritten en vluchten te plannen.
  • Biedt zeer persoonlijk advies.

Wat we niet leuk vinden

  • Onbetrouwbare zoekfunctie.
  • Bestemmingsinformatie is niet goed georganiseerd.

Trippy is een Pinterest-achtige, online service voor het plannen van reizen die gekoppeld is aan sociale netwerken zoals Facebook en Twitter. Het helpt mensen om reistips te zoeken van hun connecties op die netwerken en anderen die zijn gereisd naar plaatsen die ze overwegen te gaan; het biedt ook hulpmiddelen voor het plannen van routes met sociale functies. De interface ziet eruit als Pinterest met een visueel raster van wat het 'reisborden' noemt, afbeeldingenverzamelingen van plaatsen die je leuk vindt of hebt bezocht. De website is gelanceerd in 2011. Trippy heeft ook een gratis iPhone-app.

Everplaces

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Mobiele app werkt goed zonder internetverbinding.
  • Bepaal wie je berichten ziet.

Wat we niet leuk vinden

  • Website laadt langzaam, er zijn veel foto's.
  • Kan moeilijk te navigeren zijn.

Everplaces is een Pinterest-achtig sociaal netwerk en een mobiele app waarmee je per categorie kunt volgen waar je bent geweest of die je wilt bezoeken. Het werd gelanceerd in gesloten bèta in 2011 en voor het publiek in 2012. De slogan geeft je het basisidee: "Creëer je eigen verzameling plaatsen waar je van houdt." Bij de Deense startup draait alles om locatiegebaseerd volgen en plannen. Net als Pinterest kunnen gebruikers elkaar volgen. Everplaces heeft onlangs een bedrijfsgerichte tool gelanceerd waarmee mensen en bedrijven mini-reisgidsen kunnen maken als apps voor mobiele telefoons. Everplaces is ook beschikbaar als iPhone-app.

Reis met SkyScanner

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • "Stammen"-functie die uitstapjes plant rond persoonlijke interesses.
  • Bestemmingspagina's bevatten uitgebreide weersinformatie.

Wat we niet leuk vinden

  • Afleidende advertenties voor andere reiswebsites.
  • Niet de beste tool om goedkope vluchten te vinden.

Trip by Skyscanner (voorheen GoGoBot) is een van de meer populaire reis-apps, mede dankzij vroege integratie met Facebook. Het voert een vergelijkbare service uit als Trippy, maar met een originelere interface, zeer geschikt voor het plannen van reizen. Het werd gelanceerd in 2010 en lijkt meer op TripAdvisor dan op Pinterest, met een focus op minigidsen naar bepaalde bestemmingen die zijn opgebouwd rond gebruikersrecensies. Met Trip by Skyscanner kunnen gebruikers ook hotels boeken tijdens het plannen, ansichtkaarten maken om te delen, locaties beoordelen, "stempels" krijgen van plaatsen die u bezoekt en een "paspoort" bijhouden van plaatsen die u hebt bezocht. Naast de website heeft Trip by Skyscanner een iPhone app.

TripIt

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Coördineer plannen met groepen reizigers.
  • Importeer reisgegevens uit je e-mail.

Wat we niet leuk vinden

  • Je moet een account aanmaken en een e-mailadres opgeven.
  • Geavanceerde functies vereisen een premium lidmaatschap.

TripIt is een sociaal netwerk voor het maken van routes en reisplannen. Het biedt tools om uw vlucht-, hotel- en huurautobevestigingen om te zetten in mobiele routes. TripIt heeft gratis mobiele apps voor de iPhone, iPad en Android.

AirBnB

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Accommodaties en rondleidingen die je nergens anders vindt.
  • "Concerten" sectie behandelt de lokale muziekscene.

Wat we niet leuk vinden

  • Beperkte klantenservice.
  • Sommige "ervaringen"-pakketten zijn te duur.

AirBnB is een belangrijke innovatieve speler op het gebied van online verhuur waarmee mensen ruimte kunnen boeken bij anderen thuis. Hiermee kunnen gebruikers profielen maken en hun beoordelingen weergeven van plaatsen die ze hebben gehuurd en verbleven. Airbnb werd gelanceerd in 2008 en had in 2012 honderdduizenden advertenties in een paar honderd landen. Veel advertenties zijn kamers in privéwoningen die door andere mensen worden bewoond, maar ze omvatten ook volledige appartementen en huizen. Gastheren en gasten beoordelen elkaar publiekelijk na het afrekenen, wat de veiligheid ten goede komt. Oorspronkelijk heette het Airbedandbreakfast en men noemt het nog vaak air bed & breakfast. Airbnb heeft zowel mobiele iPhone- als Android-apps.

Aanbevolen: