Hoe maak je een back-up van je Android-telefoon op een pc

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een back-up van je Android-telefoon op een pc
Hoe maak je een back-up van je Android-telefoon op een pc
Anonim

Wat te weten

  • Sluit de Android-telefoon aan op uw computer. Ga naar Instellingen > Algemeen > Ontwikkelaarsopties.
  • Tik op USB-foutopsporing of Android-foutopsporing. Selecteer een USB voor de bestandsoverdracht. Selecteer Bestanden overzetten.
  • Ga naar je Android-apparaat in Windows File Explorer en kopieer de bestanden van je telefoon naar je pc.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een back-up kunt maken van uw foto's, video's en andere bestanden die op uw Android-telefoon zijn opgeslagen op een pc via USB. Het bevat ook informatie over het maken van een volledige Android-back-up op uw pc met behulp van de Dr. Fone-app en bevat een lijst met andere apps voor dat doel.

Een back-up maken van Android-bestanden via USB

Als u belangrijke informatie of bestanden op uw Android-telefoon opslaat, is het belangrijk om te weten hoe u een back-up van een Android-telefoon op een pc kunt maken. Een back-up maken van je Android naar Google Drive is eenvoudig, maar als je liever een Android-back-up op je pc hebt, moet je een andere aanpak gebruiken.

Als je je vooral zorgen maakt over foto's, video's en andere bestanden die op je Android zijn opgeslagen, is het overbrengen ervan via USB de gemakkelijkste methode.

  1. Schakel het Android-apparaat in. Gebruik de USB-kabel die bij uw telefoon is geleverd en sluit het USB-uiteinde aan op uw computer en het andere uiteinde op uw telefoon.
  2. Ga naar Instellingen > Algemeen > Ontwikkelaarsopties en tik op USB-foutopsporing of Android-foutopsporing.

    Image
    Image

    Als je de opties voor ontwikkelaars niet ziet, tik je op Instellingen > Systeem > Over de telefoonen tik vervolgens zeven keer op buildnummer.

  3. Controleer je meldingen en tik op het USB-item voor meer opties, en tik vervolgens op Bestanden overbrengen.

    Image
    Image
  4. U ziet uw Android verschijnen als een beschikbaar apparaat om te bladeren in Windows Verkenner, zodat u bestanden van uw Android-telefoon naar uw pc kunt kopiëren.

    Image
    Image

    Handmatig een back-up maken van afbeeldingen, video's en bestanden vanaf uw telefoon is een goede manier om gegevens op te slaan, maar het zal ook geen contacten, sms-berichten en andere items opslaan waarvan u mogelijk een back-up wilt maken. Het vereist ook dat je eraan denkt om een back-up te maken van nieuwe bestanden.

Een alternatieve manier om bestanden over te zetten, is door de Wi-Fi FTP Server-app op je telefoon te installeren. Als u dit start, kunt u via elke FTP-browser op uw computer verbinding maken met uw telefoon. Met welke benadering u ook wilt, u kunt bestanden van uw Android naar uw computer overbrengen om ze veilig te bewaren.

Voer een volledige Android-back-up uit op uw pc

Als je een volledige back-up van je Android-telefoon wilt hebben, kun je het beste apps installeren die volledige Android-back-ups kunnen maken.

Een van de beste Android-back-up-apps is Dr. Fone, waarmee u een volledige back-up of herstel van uw Android-apparaat kunt uitvoeren, of u kunt een back-up maken van specifieke gegevens van uw telefoon naar uw computer. Het doet dit zonder root-toegang tot de telefoon te vereisen.

  1. Download en installeer Dr. Fone op uw pc.
  2. Zodra je Dr. Fone hebt geïnstalleerd, wordt je gevraagd om je telefoon aan te sluiten als je dat nog niet hebt gedaan. Volg de bovenstaande stappen om USB-foutopsporing in te schakelen om de verbinding te laten werken.
  3. Zodra je verbinding hebt gemaakt met de software die wordt uitgevoerd, zie je het venster waarin je een back-up kunt maken van een Android-telefoon of deze kunt herstellen. Om uw eerste Android-back-up op pc uit te voeren, selecteert u Backup.

    Image
    Image
  4. Hiermee wordt een nieuw venster geopend waarin u kunt selecteren van welke onderdelen van uw telefoon u een back-up wilt maken. Het is standaard ingesteld op elke optie, maar u kunt elke gewenste optie deselecteren.

    Image
    Image

    Je hebt een premium abonnement nodig om een back-up van je applicatiegegevens te maken.

  5. Als u klaar bent met het selecteren van de gewenste items, selecteert u Backup om het back-upproces te starten. U ziet een status wanneer de software deze componenten naar uw lokale computer kopieert.

    Image
    Image
  6. Zodra de back-up volledig is voltooid, kunt u Back-upgeschiedenis bekijken of Back-uplocatie openen selecteren. Op dit punt is uw back-up volledig voltooid en klaar om te worden hersteld wanneer u maar wilt.

    Image
    Image
  7. Als u de gemaakte back-up moet herstellen, opent u gewoon de lijst met back-upgeschiedenis, selecteert u de back-up met de laatste back-updatum en selecteert u vervolgens Next om te starten.

    Image
    Image
  8. Het herstelproces met Dr. Fone is net zo snel en eenvoudig als het back-upproces.

    Een leuke extra functie van Dr. Fone is dat je het kunt koppelen aan je bestaande automatische back-ups van iTunes, iCloud of Google Cloud en Dr. Fone kunt gebruiken om je herstel uit te voeren.

Een back-up maken van Android met andere bronnen

Hier volgen andere gratis programma's, zoals Dr. Fone, waarmee je snel een back-up van je Android-telefoon kunt maken en snel kunt herstellen wanneer dat nodig is.

Het kiezen van de juiste app voor jouw situatie hangt af van of je de app op je pc of je Android wilt draaien. Het hangt ook af waar u de back-ups wilt opslaan en of u ze wilt automatiseren.

  • Syncios Android Backup Manager: deze gratis software is een volledig uitgerust programma waarmee u een back-up kunt maken van alles, inclusief contacten, apps en sms-berichten. Het werkt met de meeste Android-apparaten.
  • SyncDroid Android Manager: deze software is voor het synchroniseren van een Android met Windows-pc's. U kunt verbinding maken via USB of Wi-Fi, en back-ups bevatten alle belangrijke dingen die u wilt bewaren.
  • ApowerManager: De aanpak voor back-ups met deze software is een beetje anders, in die zin dat je een back-up maakt van bestanden op je SD-kaart voor overdracht naar pc. Het werkt ook voor iOS-apparaten.
  • ROM Manager: Met deze Android-app kun je automatische back-ups van je ROM op je SD-kaart opslaan. Het bevat alles op je Android, het hele ROM en al je instellingen.
  • Maak een back-up van je mobiel: met deze Android-app kun je een back-up maken van contacten, berichten, systeeminstellingen en zelfs oproeplogboeken en wifi-wachtwoorden op je SD-kaart of apparaatgeheugen. Een alternatief is om back-ups op te slaan naar uw cloudaccounts op Google Drive, Dropbox of OneDrive.

FAQ

    Hoe maak ik een back-up van Android-sms-berichten op mijn pc?

    Back-ups maken van sms-berichten op uw computer (of andere apparaten) is mogelijk via een aantal verschillende apps, zoals SMS Backup & Restore.

    Hoe maak ik een back-up van contacten van mijn Android-telefoon naar mijn pc?

    Open de instellingen van uw Android-apparaat en selecteer vervolgens Accounts & Sync > log in op uw Google-account > selecteer Sync Contacten > wacht op de synchroniseren om te voltooien. Log vanaf uw pc in op uw Google-account in Gmail en selecteer vervolgens More > Export > kies contacten > kies formaat > selecteer Exporteren

    Waar kan ik mijn Android-back-ups op pc bekijken?

    U vindt uw opgeslagen back-ups in Google Drive. Selecteer het nummer linksonder, onder Opslag, en selecteer vervolgens Backups in de rechterbovenhoek om een lijst met uw back-ups te bekijken. Klik met de rechtermuisknop op de back-up die u wilt controleren en selecteer vervolgens Preview.

Aanbevolen: