Hoe maak je een back-up van een iPhone zonder iTunes

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een back-up van een iPhone zonder iTunes
Hoe maak je een back-up van een iPhone zonder iTunes
Anonim

Wat te weten

  • Sluit je iPhone aan op je Mac, open Finder en ga naar je iPhone en selecteer vervolgens Maak een back-up van alle gegevens op je iPhone op deze Mac.
  • Als u een back-up van uw iPhone op uw Mac wilt maken via Wi-Fi, selecteert u het vakje Toon deze iPhone bij wifi en selecteert u Toepassen.
  • Om iCloud te gebruiken, tikt u op Instellingen > uw naam > iCloud >iCloud Backup en verplaats vervolgens de iCloud Backup schuifregelaar naar aan/groen.

Dit artikel legt uit hoe je een back-up van een iPhone maakt zonder iTunes. De instructies zijn van toepassing op iPhones met iOS 12 of hoger en Macs met macOS Catalina (10.15) of hoger.

Een back-up maken van de iPhone in macOS Catalina

Jarenlang moest je iTunes gebruiken om een back-up van je iPhone te maken. Sinds iTunes met pensioen is gegaan vanaf macOS Catalina (10.15), zou je kunnen verwachten dat Apple Music, het programma dat het heeft vervangen, de plek is waar je een back-up van je iPhone maakt. Dat is redelijk, maar het klopt niet. In plaats daarvan maak je in macOS Catalina een back-up van je iPhone rechtstreeks in de Finder. Dit is wat je moet doen:

  1. Verbind je iPhone met je Mac via een USB-kabel en ontgrendel de telefoon.

    Je kunt ook synchroniseren via Wi-Fi als je de juiste voorkeuren instelt. Daarover zo meer.

  2. Open een nieuw Finder-venster.
  3. Klik in de linkerzijbalk van het Finder-venster op je iPhone. Als je het niet ziet, vouw dan de Locaties sectie uit.

    Als er een venster verschijnt, klikt u op Trust.

  4. Het iPhone-beheerscherm verschijnt in het Finder-venster. Op dit scherm kunt u de synchronisatie- en back-upinstellingen voor uw telefoon beheren. Klik in Backups op Back-up van alle gegevens op uw iPhone naar deze Mac.

    Image
    Image

    Als je een Apple Watch hebt, zorg er dan voor dat je het vakje Lokale back-up versleutelen aanvinkt. Hiermee maakt u een back-up van uw gezondheids- en activiteitsgegevens. Zonder dit te controleren, kunnen die gegevens verloren gaan.

  5. Klik op Nu een back-up maken.

    Image
    Image

Je kunt ook een back-up van je iPhone maken op je Mac via Wi-Fi. Om die optie in te stellen, volgt u stap 1-3 uit de laatste sectie. Vink op het iPhone-beheerscherm het vakje aan naast Toon deze iPhone bij wifi en klik vervolgens op Toepassen Vanaf nu kunt u uw iPhone naar uw Mac wanneer beide apparaten zich op hetzelfde Wi-Fi-netwerk bevinden.

Een back-up van de iPhone maken met iCloud

Een andere manier om een back-up van je iPhone te maken zonder iTunes is door iCloud te gebruiken. Met iCloud zijn al uw back-ups draadloos en kunnen ze automatisch worden gedaan wanneer uw iPhone is vergrendeld, verbonden met wifi en aangesloten op een stroombron. Zo stelt u uw iPhone in om een back-up te maken naar iCloud:

  1. Zorg ervoor dat u bent aangemeld bij uw iCloud-account op uw iPhone. Je hebt dit waarschijnlijk gedaan toen je je iPhone instelde, maar het is goed om dit te controleren.
  2. Verbind je iPhone met wifi.
  3. Tik op Instellingen.
  4. Tik bovenaan het scherm Instellingen op je naam.
  5. Tik op iCloud.

    Image
    Image
  6. Tik op iCloud-back-up.
  7. Verplaats de iCloud Backup schuifregelaar naar aan/groen.

    Image
    Image
  8. Je bent klaar. Je iPhone is ingesteld om automatisch een back-up te maken van zijn gegevens naar iCloud wanneer deze is vergrendeld, verbonden met wifi en aangesloten op het stopcontact.

    Wilt u onmiddellijk een back-up maken? Tik op Nu een back-up maken om een handmatige iCloud-back-up uit te voeren. Maak je geen zorgen: dit heeft geen invloed op automatische back-ups.

Een back-up van de iPhone maken met programma's van derden

Niet geïnteresseerd in het gebruik van de Finder of iCloud voor uw iPhone-back-ups zonder iTunes? Er zijn programma's van derden die u in plaats daarvan kunt gebruiken. Met deze betaalde programma's kun je een back-up van je iPhone maken op een Mac of pc. Ze voegen ook vaak extra functies toe die andere back-upopties niet hebben, zoals het herstellen van verwijderde bestanden of toegang tot verborgen bestanden. Onthoud dat je ze niet nodig hebt - de Finder en iCloud-back-up zijn goede keuzes (en al meegeleverd met je Mac).

Er zijn tientallen iPhone-back-upprogramma's van derden en we hebben ze niet allemaal beoordeeld, dus we hebben geen aanbeveling voor gebruik.

Aanbevolen: