Hoe maak je een back-up van iPhone 5

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een back-up van iPhone 5
Hoe maak je een back-up van iPhone 5
Anonim

Wat te weten

  • iCloud: Instellingen > Apple ID > iCloud > inschakelen iCloud-back-up > scrol omlaag en tik op Nu een back-up maken.
  • Mac Finder: sluit iPhone aan op Mac > klik op Finder pictogram > selecteer je iPhone en maak een back-up van de gegevens.
  • iTunes: telefoon aansluiten op pc > iPhone > instellen Automatisch een back-up maken naar Deze computer> Nu een back-up maken.

Dit artikel legt uit hoe je een back-up van een iPhone 5 maakt met iCloud, Mac Finder of iTunes. Instructies zijn van toepassing op macOS Mojave 10.14 tot en met Catalina 10.15 of hoger.

Back-up maken van iPhone 5 naar iCloud

Een back-up maken naar iCloud is de gemakkelijkste manier om een back-up van je iPhone 5 te maken, maar hier zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden voordat je iCloud voor back-ups gebruikt:

  • iCloud biedt slechts 5 GB gratis cloudopslag. Als je meer dan 5 GB nodig hebt, kun je tegen betaling je opslagabonnement upgraden en een abonnement nemen voor meer opslagruimte. 50 GB kost $ 0,99 per maand en er is meer ruimte beschikbaar tegen een hogere vergoeding.
  • Je iPhone heeft een sterke internetverbinding nodig (bij voorkeur wifi) en moet zijn aangesloten op de oplader.
  • De iCloud maakt een back-up van bijna alle gegevens en instellingen op je telefoon, maar niet van de gegevens die in de cloud zijn opgeslagen, zoals bijvoorbeeld contacten, agenda's, notities, iCloud-foto's en sms-berichten.

Als je je zorgen maakt over het gebruik van de gegevens op je mobiele abonnement, maak dan een back-up via een wifi-verbinding. Als wifi op je telefoon is geactiveerd en het een netwerk kan bereiken, maakt het automatisch een back-up via wifi in plaats van een mobiel signaal te gebruiken.

Wanneer je klaar bent om je iPhone in te stellen om een back-up te maken naar iCloud:

  1. Tik op Instellingen op het startscherm van je iPhone.
  2. Tik op uw naam of initialen bovenaan het scherm Instellingen om toegang te krijgen tot uw Apple ID-account.
  3. Tik op iCloud om uw iCloud-instellingen te openen.

    Image
    Image
  4. Scroll omlaag naar iCloud Backup en bevestig dat het is ingeschakeld. Als er Uit staat, tikt u op iCloud-back-up en gebruikt u de schuifregelaar om deze in de Aan/groene positie te zetten.
  5. Je krijgt een melding dat deze instelling voorkomt dat je iPhone automatisch een back-up maakt wanneer je synchroniseert met iTunes, tik op OK.

    Image
    Image
  6. Tik op Nu een back-up maken om het back-upproces te starten.

  7. Wacht tot de back-up is voltooid.

    Image
    Image
  8. Als het voltooid is, verandert de tijd van de laatste back-up in de huidige datum en tijd.

Back-up maken met Mac Finder in Catalina of later

Begin met macOS Catalina (10.15), verwijderde Apple iTunes van het besturingssysteem en verving het door drie apps: Muziek, Podcasts en Apple TV. Daarom maak je een back-up op Mac met behulp van de Finder in macOS Catalina en later. Windows-pc's worden niet beïnvloed door de wijziging; iTunes is nog steeds beschikbaar als download uit de Windows Store.

  1. Sluit je iPhone aan op je Mac met de kabel die bij het apparaat is geleverd.
  2. Open de Finder door op het Finder-pictogram in het Dock te klikken of door op het bureaublad te klikken en File > te selecteren Nieuw Finder-venster in de menubalk.

    Image
    Image
  3. Ontgrendel je iPhone.
  4. Selecteer uw iPhone in het gedeelte Locaties van de zijbalk van de Finder.

    Image
    Image
  5. Selecteer in het gedeelte Back-ups van het Finder-scherm Maak een back-up van alle gegevens op je iPhone op deze Mac.

    Image
    Image
  6. Kies Nu een back-up maken.

    Image
    Image
  7. Wanneer de back-up is voltooid, koppelt u uw iPhone los van de Mac.

Back-up maken van iPhone 5 met iTunes

iTunes is de juiste keuze wanneer u een back-up van uw iPhone maakt op uw Windows-computer of op een Mac met macOS Mojave (10.14) of eerder. Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van iTunes is dat het compatibel is met beide besturingssystemen.

Als de nieuwste versie van iTunes is geïnstalleerd, wordt dit proces eenvoudiger; update iTunes voordat u een back-up maakt. Zodra je de nieuwste versie van iTunes hebt, start je het back-upproces.

  1. Start iTunes op uw computer.
  2. Sluit je iPhone 5 aan op je pc of Mac. Zodra de verbinding is gemaakt, selecteert u het iPhone pictogram naast de vervolgkeuzelijst Media.

    Image
    Image
  3. Zorg ervoor dat Automatisch een back-up maken is ingesteld op Deze computer.

    Image
    Image
  4. Selecteer Nu een back-up maken.

    Image
    Image
  5. De back-up is voltooid wanneer de nieuwste back-up de huidige datum en tijd toont.

    Image
    Image

Aanbevolen: