Kopieer PowerPoint-dia's naar een andere presentatie

Inhoudsopgave:

Kopieer PowerPoint-dia's naar een andere presentatie
Kopieer PowerPoint-dia's naar een andere presentatie
Anonim

Wat te weten

  • Klik met de rechtermuisknop op de miniatuur van de dia die u wilt kopiëren, selecteer Copy en klik vervolgens met de rechtermuisknop op een leeg gebied van het deelvenster Dia's waar u deze wilt plaatsen.
  • Alternatieve methode: klik en sleep de miniatuur van de dia die u wilt kopiëren naar het deelvenster Dia's van de doelpresentatie.
  • Opmerking: bij gebruik van de klik-en-sleepmethode neemt de gekopieerde dia het ontwerpthema van de doelpresentatie aan.

Dit artikel legt uit hoe je een dia in PowerPoint kopieert vanuit een andere PowerPoint-presentatie. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op PowerPoint 2019, 2016, 2013, 2010, 2007, 2003 en PowerPoint voor Microsoft 365.

Kopieer en plak methode in PowerPoint

Een snelle manier om dia's van de ene presentatie in een andere presentatie te gebruiken, is door de dia's die u wilt gebruiken te kopiëren en die dia's in de nieuwe presentatie te plakken.

  1. Open beide presentaties om ze tegelijkertijd op het scherm weer te geven. De originele presentatie bevat de dia's die u wilt kopiëren , en de doelpresentatie is waar ze naartoe zullen gaan. De doelpresentatie kan een bestaande presentatie of een nieuwe presentatie zijn.
  2. Ga op het lint naar de View tab.
  3. In de Window groep, selecteer Arrange All. Kies in PowerPoint 2003 Window > Arrange All in het hoofdmenu.
  4. Klik in het deelvenster Dia's van de originele presentatie met de rechtermuisknop op de miniatuur van de te kopiëren dia.
  5. Kies Copy in het snelmenu.

  6. Klik in de doelpresentatie met de rechtermuisknop op een leeg gebied van het Slides paneel waar u de gekopieerde dia wilt plaatsen. Het kan overal in de reeks dia's in de presentatie worden geplaatst.
  7. Kies een Plakken-optie. In PowerPoint 2019, 2016, 2013 en 2010 heb je drie opties:

    • Gebruik bestemmingsthema (H): de gekopieerde dia gebruikt hetzelfde thema als de PowerPoint-presentatie waarin deze is geplakt.
    • Gebruik bronopmaak (K): de gekopieerde dia behoudt het originele thema en de opmaak als de originele presentatie.
    • Picture (U): De gekopieerde dia wordt als een afbeelding in de actieve dia geplakt.
  8. Voor PowerPoint 2007 en 2003, kies Plakken in het snelmenu.
Image
Image

Klik en sleep methode in PowerPoint

Als u liever de muis gebruikt om dia's van de ene presentatie naar de andere te kopiëren, volgt u deze stappen:

  1. In het Slides paneel van de originele presentatie, selecteer de thumbnail van de gewenste dia.
  2. Sleep de thumbnail naar het Slides paneel van de doelpresentatie op de gewenste locatie voor de dia.
  3. De aanwijzer verandert om de plaatsing van de dia aan te geven.
  4. Plaats de dia tussen twee dia's of aan het einde van de presentatie.

Als je deze methode gebruikt, heb je niet de mogelijkheid om te kiezen welk thema de nieuw gekopieerde dia zal gebruiken. De nieuw gekopieerde dia krijgt het ontwerpthema in PowerPoint (of ontwerpsjabloon in PowerPoint 2003) van de tweede presentatie.

Als je een nieuwe presentatie bent begonnen en geen ontwerpthema of ontwerpsjabloon hebt toegepast, verschijnt de zojuist gekopieerde dia op de witte achtergrond van de standaardontwerpsjabloon.

Aanbevolen: