Maak een PowerPoint-presentatie voor een bruiloft

Inhoudsopgave:

Maak een PowerPoint-presentatie voor een bruiloft
Maak een PowerPoint-presentatie voor een bruiloft
Anonim

Veel huwelijksrecepties tonen een lopende PowerPoint-presentatie met oude foto's van de bruid, de bruidegom en hun capriolen voor en na hun ontmoeting.

Deze PowerPoint-presentaties voor speciale evenementen, zoals bruiloften, zijn gemakkelijk te maken. Volg deze gids om een prachtige herinnering te creëren voor de pasgetrouwden en hun gasten.

De informatie in dit artikel is van toepassing op PowerPoint 2019, 2016, 2013, 2010; PowerPoint voor Microsoft 365 en PowerPoint voor Mac.

Bottom Line

Je staat te popelen en denkt dat je helemaal klaar bent om een PowerPoint-diavoorstelling te maken. Het is echter het beste om te gaan zitten en uw ideeën door te nemen. Maak vervolgens een checklist van wat u moet doen en wat u moet verzamelen voor deze mijlpaal.

Begin met verzamelen

Denk na over wat je wilt delen met het gelukkige paar, evenals met alle gasten.

Zorg ervoor dat je huwelijkspresentatie gevuld is met geweldige herinneringen door te zoeken naar:

  • Foto's van het paar als kinderen.
  • Foto's met hun vrienden en familie.
  • Foto's van belangrijke datums in hun leven, zoals diploma-uitreikingen, wanneer ze elkaar ontmoetten, en anderen.

Nadat je deze informatie hebt verzameld, moet je ervoor zorgen dat alles een indeling heeft die in PowerPoint kan worden geïmporteerd. Hier zijn een paar dingen die je moet doen:

  • Scan papieren foto's als je geen digitale kopieën hebt.
  • Scan alle kostbare aandenkens die het paar heeft als je ze te pakken kunt krijgen, zoals een theaterprogramma van de middelbare school.
  • Download liedjes die speciaal zijn voor het paar.

Bottom Line

Optimaliseer foto's voordat u ze in uw presentatie invoegt door zowel de visuele grootte als de bestandsgrootte aan te passen. Dit verbetert het uiterlijk van uw presentatie. Het optimaliseren van foto's voorkomt dat afbeeldingen te groot worden en afgesneden worden. Het houdt het PowerPoint-bestand ook op een beheersbare en verplaatsbare grootte.

Comprimeer foto's om de bestandsgrootte te verkleinen

Als je je foto's niet hebt geoptimaliseerd, is er een andere manier om de algehele bestandsgrootte van je uiteindelijke presentatie te verkleinen. Comprimeer foto's om de bestandsgrootte van foto's automatisch te verkleinen en uw presentatie soepel te laten verlopen.

Bottom Line

Voeg een fotoalbum in uw presentatie in om meerdere foto's tegelijk in uw presentatie weer te geven. Voeg effecten toe, zoals kaders en bijschriften, om uw presentatie op te vrolijken.

Werken met achtergronden, ontwerpsjablonen en thema's

Of je nu voor de gemakkelijke weg wilt gaan en gewoon de achtergrondkleur van de presentatie wilt veranderen, of je besluit de hele show te coördineren met een kleurrijk ontwerpthema, het proces is een kwestie van een paar klikken. Gebruik ontwerpsjablonen en thema's om een presentatiebrede look te creëren die past bij de stemming waar u voor gaat. De Microsoft-website biedt een verscheidenheid aan PowerPoint-sjablonen voor veel verschillende gelegenheden.

Bottom Line

Laat uw diavoorstelling soepel van de ene dia naar de andere gaan door overgangen toe te passen. Als uw presentatie verschillende onderwerpen heeft, zoals de jonge jaren, datingjaren en gewoon leuke tijden, pas dan een andere overgang toe om deze secties te scheiden. Gebruik overgangen echter niet te veel. Beperk overgangen zodat het publiek gefocust is op de show en niet op de effecten van de diavoorstelling.

Voeg muziek toe aan je presentatie

Elk stel heeft zijn liedje. Voeg dat nummer toe aan de presentatie en versterk het speciale moment van het paar nog meer. U kunt meer dan één nummer aan de presentatie toevoegen, op specifieke dia's starten en stoppen voor effect, of één nummer laten afspelen tijdens de hele diavoorstelling.

Bepaal de snelheid van uw presentatie

Bepaal hoe lang je presentatie elke dia weergeeft, en varieer dit zelfs van dia tot dia door de timing aan te passen.

  1. Selecteer de dia waarvan u de timing wilt aanpassen en ga naar Overgangen.
  2. Plaats in de groep Timing een vinkje naast After en voer de hoeveelheid tijd in die PowerPoint moet vertragen voordat het naar de volgende dia gaat.

    Image
    Image
  3. Als u dezelfde vertraging wilt toepassen op alle dia's, selecteert u Toepassen op alles.

Automatiseer de huwelijkspresentatie

Geniet van je harde werk en breng tijd door met gasten bij de receptie. Automatiseer de diavoorstelling zodat deze in een lus wordt afgespeeld en zonder dat u er naar kijkt.

Aanbevolen: